milline karabiin?

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
Suletud
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Olavi Kool »

sai mürka püss kunagi ise sisse lastud ja päästik väga hää aga eks ta selline masstootmise värk on, et mõnikord saad poest õnnestunud asja aga teinekord pead tiba sättima. Mauseri kohapealt niipalju, et kui vaikselt lükkad padrunit salvest rauda ja vaatad kuidas padrun käitub siis saad aru, et tõmmits haakub soonde ikkagi alles siis kui padrun on lõpuni pesas. Niisiis pole selles osas vahet kuidas laed kas salvest või salve pealt. Salve tõstuk on armee versioonidel tehtud selliselt, et kui padrunid otsas lukk kinni ei lähe(kui just tagumine ots pole maha lõigatud) sealt võib küll tekkida probleeme kiire otselaadimisega. minul se "viga" kõrvaldatud ja laadimine 18 aastaga käe sisse kulunud ning padrunipesa serva faas sisse lõigatud nii, et pole probleemi, jutt oli vanast mauser 98 mudelil baseeruvast relvast. Saan tiirus ikka väga paljusid erinevaid relvi proovida ja ei ütle, et minu oma se õige, teinekord tuleb endalegi kadeduse uss sisse kui mõnda võõrast püssi sisse lasen. Kindlasti tuleb proovida paljusid erinevaid relvi ja sisetunde järgi õige valik teha. Rauad jooksevad kõigil uutel vintpüssidel jahipidamiseks eeskujulikul tasemel
naised saunas rääkisid
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas honkomees »

kuna ise vaid peale oma tikkaT3 vaid paaril päästikut saand katsuda, siis nende põhjal ütlesingi, et tuuningut vaja pole (ei taha ka hingamise peale pauku kuulda), enamikul ülejäänud püssidel on tehasest ikka tuga päästik, kilodes ei oska öelda aga selgelt palju
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Gunman
Postitusi: 51
Liitunud: T Apr 10, 2007 8:18 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Gunman »

Mart kirjutas:Täiesti teenimatult on jällegi valikust välja jäänud üle ookeani vanima relvatootja Remingtoni 700-s mudel, millel lastehaigused ammuilma läbi põetud. :D
Juttu olnud relvamarkidest on Remington 700-l parim lukukoda ja töökindel lukusüsteem. Relva ümber laadimine käib mängeldes, polt liigub nagu mööda siidi, samuti on päästik eelpool mainitud relvamarkidest parim, nii oma tundlikkuse, kui reguleerimise poolest.
Lisaks saad relva ümber laadida mistahes asendis, mis pole vähetähtis, kui elus korra on vaja oma nahka päästa. :D

see relv jääbki valikust välja ja põhjus on jälle rahakott :(
uurisin natuke ja hinnaklass jääb umbes 17 tonni kanti
silm sihib,süda vajutab
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Siili »

Ma ei tea kust selline info ,see kehtib 770 seeria kohta,Sulle mainiti ju 700 seeriat.
Gunman
Postitusi: 51
Liitunud: T Apr 10, 2007 8:18 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Gunman »

Siili kirjutas:Ma ei tea kust selline info ,see kehtib 770 seeria kohta,Sulle mainiti ju 700 seeriat.

jutt käibki remington 700-st :evil:
saatsin meili ühte poodi ja tuli selline vastus
Remington 700 cal 308w puitlaega maksab umbkaudu
17000 kr tuuri. Meil kohapeal on olemas Remigton Seven cal 308w
puitlaega ja maksab 16900.- raha.
silm sihib,süda vajutab
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas rajaleidja »

No aga vaata ka süntees laadi. See peaks jääma sinna 11000.- eegu tuuri vist.
Gunman
Postitusi: 51
Liitunud: T Apr 10, 2007 8:18 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Gunman »

rajaleidja kirjutas:No aga vaata ka süntees laadi. See peaks jääma sinna 11000.- eegu tuuri vist.

asalt öeldes olen neid juba käes hoidnud ja millegi pärast on väga imelik tunne
kaalul on mul ikka 2 püssi Tikka T3 ja CZ 550 see viimane hakkab asju üle kaaluma :)
silm sihib,süda vajutab
painkiller
Postitusi: 8
Liitunud: R Mär 14, 2008 8:58 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas painkiller »

Sõbral cz-il pole all eemaldatavat padrunisalve, mis tikkal, sakol näiteks olemas ja, mis minu jaoks asja väga mugavaks teeb( endal t3 varmint).
maapoiss
Postitusi: 1
Liitunud: N Veebr 05, 2009 10:40 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas maapoiss »

cz´til 308 win ka salvega, 30-06 ilma salveta. väga hea ja vastupidav püss. (y)
Hunter30-06
Postitusi: 102
Liitunud: L Dets 11, 2004 5:45 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Hunter30-06 »

Oman ka cz-i juba päris pikka aega,sai see ostetud sellest esimesest satsist koos õhupüssi optikaga.Tol ajal oli see ainus sellises heas hinnaklassis komplekt.Oleks tol ajal tikka sama raha eest olnud,siis oleksin valinud selle.Miks? Tikkal liigub lukk paremini,kaitseriiv liigub oluliselt vaiksemalt,roostekindlus tundub ka parem.Nimelt kipub cz-i lukk ikka väga kiiresti punaseks minema.

Paar probleemi on mul ka esinenud,millega ma ei ole esindajate poole pöördunud:
Nimelt 2 aastat tagasi talvel külmus lukk ära nii,et ei vinnastanud enam lööknõela ära.Täpselt selline mulje oli nagu hoiaks kogu aeg päästikut all.Kerge luku puhastus ja määrimine ja asi toimib siiani tõrgeteta.
AH MINGE METSA!!!
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas robi1 »

Ise ostsin mõned aastad tagasi plastlaega Tikka T3,enne ostma minnes rääkisin Anti Järvelaiuga nati ja tema arvas küll et sellise raha eest on see kindlasti väga hea ost ja soovitas igasugustest CZ ja muudest juradest näpud eemal hoida.Ei taha küll norida aga käisin ka Jahipaunas CZ katsumas,jättis kuidagi väga tahumatu mulje.
metsas käi tasa tasa.....
Kasutaja avatar
Heino
Postitusi: 149
Liitunud: P Dets 24, 2006 4:30 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Heino »

Lugesin huviga seda arutelu ja üks asi hakkas väga häirima! Mauser 1898 on siiani kõige töökindlam lukk, ta küll pole sõda võitnud, kuid see pole tema süü. Ma võin nimetada kohe mitmeid tuntuid firmasid, kes kasutavad sama süsteemi - Kimber, Ruger, Mossberg, Winchester 70, jne. Samuti paljud väga eksklusiivsete relvade tootjad kasutavad seda süsteemi, näiteks Karl Hauptmann http://www.hauptmann-rifles.com/2000_00/english/e00.htm
http://www.hollandandholland.com/gunroo ... ee4c8fa736
Siia võiks palju näiteid tuua. Öelge palun mulle miks ta siis iganenud on ja miks lollid, kes toodavad kuni 4 miljonit krooni maksvaid relvi ikka veel sellist vanaaegset süsteemi kasutavad? Miks enamus poltlukuga relvi Aafrikas on Mauser 98 süsteemi? Ja Ameerikas veel rohkem? Kohalikud põhjendavad, et see on kõige töökindlam, ei anna tõrkeid ümberlaadimisel ja kui vastas on ohtlik loom, siis ei oma tähtsust sajandik sek päästmise kiirust vaid see, kas sa saad teha vajadusel veel laske või mitte...
Meie ja Ameerika turgu ei ole tõesti mõtet võrrelda, USA-s on 44 miljonit jahihuvilist... Hirve ja karu on odavam lasta kui Eestis koos lennupiletitega arvestatult...
Minu soovitus, kui seda relva on vaja ajus käimiseks või üksi müttamiseks, siis võid võtta plastlaega, kui kütiliini ja ühisjahtideks, siis puit. Kõik mainitud tootjad on head ja oma hinnaklassis väga korralikud. Mul on kaks CZ ja üks venelane, Venelase puhul jätab viimistlus soovida aga laseb väga hästi ja vintraua mõõdud on ideaalsed suue 7,62 ja padrunipesa taga 7,64 Mõlemad teevad külmvasardatud raudu. Soovitan veel selles hinnaklassis vaadata Zastavat.
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Teema kas Tikka või CZ, kuid natuke oli jutu ka Mauser 98. Käisin eile tiiru ja lasin oma vanuri sisse. Aasta oli 1900 kui see relv ilmavagust nägi. Tulemus suurepärane. Sellest võib järeldada, et vanureid ei tohi maha kanda, andke neile lihtsalt võimalus endi tõestamiseks.
Manused
image002.jpg
image002.jpg (11.11 KiB) Vaadatud 7323 korda
Egas elevant pole siga!
mürka
Postitusi: 188
Liitunud: T Okt 31, 2006 10:04 am

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas mürka »

Püsside suhtes palju vaidlust olnud. Kes mida ja millist eelistab. Ühel jahimees vahetas püss iga natukese ajatagant. Järjest kallimaks läksid aga tulemus jäi ikka jahis kesiseks. Samas võib öelda, et laseb mees mitte püss. Ja igaüks valib vastavalt võimalusele ning rahakotile, eriti arvestades majandusliku surutisd.
küll siga pori leiab
Gunman
Postitusi: 51
Liitunud: T Apr 10, 2007 8:18 pm

Re: milline karabiin?

Postitus Postitas Gunman »

mürka kirjutas:Püsside suhtes palju vaidlust olnud. Kes mida ja millist eelistab. Ühel jahimees vahetas püss iga natukese ajatagant. Järjest kallimaks läksid aga tulemus jäi ikka jahis kesiseks. Samas võib öelda, et laseb mees mitte püss. Ja igaüks valib vastavalt võimalusele ning rahakotile, eriti arvestades majandusliku surutisd.

olen sinuga täiesti ühel meelel
silm sihib,süda vajutab
Suletud