Abi õhupüssi soetamisel

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Vasta
Kjaups
Postitusi: 4
Liitunud: E Jaan 26, 2009 6:34 pm

Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Kjaups »

Lugedes siin foorumeid, siis enamike soovitusi on vist vananenud ning uusi mudeleid on kindlasti peale tulnud ja siis mõtlesingi uue teema peale, et mitte ajada enda jaoks asja liiga keeruliseks.

Nimelt tahaks endale enne suve tulekut relva kokku saada, et sellega laskmist tsiviilis rahulikult harjutada.

Relv ise peab suutma tabada ideaalselt 25 meetri kaugusele. Üle selle väikese kaduga ja vajadusel suutma ka 50 m peale midagi teha.
Hinda ütleks 10 000.- ja sellest üle eriti ei tahaks panna.
Kindlasti asjalik optika ja relv ise vastupidav.
Oleks hea kui mingeid mugavuse loomiseks saab juppe külge lisada/vahetada (olen lugenud päästikutest siin, kui näiteks vana ei sobi)[Kui mingi osa on pinnuks silmas].

Lisaks mis kuule soovitate lihtsalt märki laskmiseks ja kindlalt märki laskmiseks.

Või on kellelgi isegi oma asjaliku isendi ärimise mõtte, siis PS! (Reeglid vist seda lauset ei lubanud lisada :roll: , kuid samas müügi foorumis ei näinud ühtegi õhupüssi olevat).

[LISA] Vend ise vaatab muidu Gamo Shadow Sport poole ja seda on ka kiidetud siin foorumis.
Reps
Postitusi: 21
Liitunud: R Sept 19, 2008 1:07 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Reps »

Tere!

Minu soovituseks oleks Diana 350 magnum see on selline relv millega juba kindlasti igav ei saa olema ja oleks suurepäraseks sissejuhatuseks õhupüssi maailma. Kenasti saab lasta 25m peale ja samas on ka vägagi tõhus 50+ meetri peale. Kuid peale mõnda hooaega kasvad kindlasti välja kuid suure tõenäosusega jääd endiselt õhkrelvade juurde :)

Kindlasti on ka muid põnevaid ja häid relvasi kuid soovitan siiski saksa relva juurde jääda ja nendest Hispaania ja ameerika (Benjamin) asjadest mööda minna.

Ja korralik Diana peaks kenasti hinna piiridesse sisse ka jääma.
Mina näiteks alustasin Diana 350 magnumiga ja nüüd olen jõudnud FX PCP’ni ja nii pea ei kavatse relva nurka visata.

See siin on ainult minu arvamus ja kogemus mis ei ole kindlasti 100% tõde.
Kasutaja avatar
Delta
Postitusi: 452
Liitunud: P Juun 10, 2007 2:42 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Delta »

Sinu tingimustele vastab kõige paremini PCP ehk eellaetav õhukas. Ainuke häda, et kogu tarviliku mahutamine 10k eelarvesse on üsna raske. Ainuke variant oleks ehk pruugitud komplekt või siis kampaania korras mõni FX Typhoon või AA/CZ S200.

Uuena saaksid osta endale korraliku vedruka. 2k eest saab vabalt 3-12x4x ja vedrukal kestva optika, mis jätab vabaks ca 8k. Ok, 50 m peal märklehe augustamiseks jääb 12x väheks, aga eks pead endalt küsima, kui palju reaalselt sellisel distantsil lased. Kangem (24x/32x) optika maksab rohkem ja sõltuvalt distantsist pead ka parallaksiga seadmisega rohkem möllama. 50 m on vedruka puhul nii või teisit väljakutse. Samuti tasub siin eelistada fiksrauaga püsse.

Mida valida? Maitse asi. Odavamast otsast vast Gamo. Küllaltki levinud ja juppe laialt. Mudelitest CFX, kiidetakse ka Whisperit, aga ma ei tea, kas seda meil müüakse. Cometa Fenix 400 ka hea, aga mõni on kurtnud, et vedru väsib ruttu, samuti tegu lahtimurtava vedrukaga.

Samas nende "odavbrändide" tippude hind läheneb juba peenemale kraamile. Ehk siis Saksa toodang - Diana ja Weihrauch. Diana puhul ma jätaks kõrvale kõikvõimalikud "magnumid". Eriti kui jutt 50 meetrist. Muidu asjalikud püssid. Valik oleks mudelid 48/52 või 54. Viimasel on ka vedru edasilööki kompenseeriv lahendus, mille tõhususele ma küll hinnangut anda ei oska. Diana suurimaks miinuseks on minu silmis hind, mis on HW-ga võrreldes kõrgem. Odavamatest ja lahtimurtavatest kiidetakse Panther 34-ja.

Weihrauch puhul on hind märksa meeldivam ning ka kvaliteet paljude meelest Dianast parem. Eks see "parem" on muidugi suhteline ja tihti sõltub siingi palju sellest, kes mis marki parasjagu omab ;) Fiks rauaga HW-57 on hea valik odavamast otsast... Vaid natuke kallim kui hispaanlased, aga parem. Eriti päästik. Kallimast otsas HW97K - üks parimaid vedrukaid üldse, mis täna tootmises. Kui vajad ka lahtist sihikut, siis pead valima küll eelkäija HW-77, kuna 97K on ainult optikaga laskmiseks. Ühtalsi pead arvestama sellega, et see 77/97K on üsna raske. Neli kilo annavad laskmisel küll stabiilsust juurde aga pidevalt näpu otsas tassimiseks on seda vähe palju. Eriti kui mingi "full size" optika peale kruvida. Lahtimurtavatest on HW 95 selline vähe kergem "hard-hitter".

Minu enda valik on ja oleks jätkuvalt HW 97K. Maailmakuulus Rekordi päästik ja edukas FT karjäär on garantii, et saad korraliku asja. Hind ka ülimõistlik. Väiksema eelarve korral võtaks HW-57, veel väiksema eelarve korral CFX-i.

Kuulidega on nõnda, et ei ole ühte ja ainukest head. Igale püssie sobib oma. Testida tasub JSB, RWS ja H&N toodangut.
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
Kjaups
Postitusi: 4
Liitunud: E Jaan 26, 2009 6:34 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Kjaups »

Hetkel sai siis tellitud Gamo Shadow Sport (vend oli suht palju juba eelnevalt uurimustööd teinud ja arvas, et sellest peaks esialgu piisama).
Optikast peaks ka piisama, sest sõber kasutab ka üht 3-9x ja silmad täitsa korras...
Hetkel ameti relval mingi ülisaast 3x peal ja see ei kõlba küll kusalegi, kuid abiks 100m peale lastes oli küll ja küll.
Khm, käsi relv peaks mul ka ca 4-5 kilo olema ja põhi relv seljas 14kg :D Et selle üleliigse kiloga oleks nii kui nii hakkama saanud.
Pigem ise kardangi just seda, et Gamo Shadow Sport võib liiga kerge olla ja ettepoole tasakaalust väljas...

Kuulidest nii palju, et üks tuttav CFXi omanik kiitis Gamo Rocket'eid ning ütles ära ka, et 50m peale märki saada nendega pole probleemi. Sai siis neid 2 karpi võetud ning testimiseks kuulide ja kauguste erinevuseks ka paar karpi Gamo Expander'eid.

Kaup peaks hiljemalt homseks kohal olema, kuid endal tekkib võimalus katsetada ja kasutada alles 13 veebruari kanti. Eks seni teeb vend esimesed hinnangud ja puudused selgeks.

Muide, kas sellele mingeid vahetatavaid varuosasid ka leidub, et kui peaksin millegagi mitte rahul olema?
Kasutaja avatar
Delta
Postitusi: 452
Liitunud: P Juun 10, 2007 2:42 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Delta »

Kjaups kirjutas:...Kuulidest nii palju, et üks tuttav CFXi omanik kiitis Gamo Rocket'eid ning ütles ära ka, et 50m peale märki saada nendega pole probleemi. Sai siis neid 2 karpi võetud ning testimiseks kuulide ja kauguste erinevuseks ka paar karpi Gamo Expander'eid.

Kaup peaks hiljemalt homseks kohal olema, kuid endal tekkib võimalus katsetada ja kasutada alles 13 veebruari kanti. Eks seni teeb vend esimesed hinnangud ja puudused selgeks.

Muide, kas sellele mingeid vahetatavaid varuosasid ka leidub, et kui peaksin millegagi mitte rahul olema?

Eks oma raha eest on Shadowit küll, aga 50m peal sellega silmapistvaid tulemusi loota ei maksa. Väljamaa foorumites Expandereid eriti ei kiideta. Vähemalt märkilaskmisel. :roll: Ma ei tea, kas minu CFX-teemat oled uurinud, aga igal juhul soovitaksin proovida ka JSB Exact normaalkaalus kuule.

Mis optika peale sai? Gamo enda kit-optika miinuseks on parallaksi korrigeerimise võimaluse puudumine. Sellest puudusest saab üle, aga mõistlikum oleks hankida ikkagi parallaksi korrigeerimisega optika.

Juppide osas - ega seal midagi otseselt vahetada ei ole. Enim timmitakse päästikut (see on standardis suht jube). Kas siis poleeritakse/ "tuunitakse" ise või siis ostetakse after market komplekt. Vedrud, mansetid rohkem selline kulumaterjal.
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
Kjaups
Postitusi: 4
Liitunud: E Jaan 26, 2009 6:34 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Kjaups »

Delta kirjutas:Mis optika peale sai? Gamo enda kit-optika miinuseks on parallaksi korrigeerimise võimaluse puudumine. Sellest puudusest saab üle, aga mõistlikum oleks hankida ikkagi parallaksi korrigeerimisega optika.
Selle enda optika jah. Eks inimesed harjuvad miinustega ja leiavad kõrvalisi teid nende vältimiseks :twisted:

Delta kirjutas:Juppide osas - ega seal midagi otseselt vahetada ei ole. Enim timmitakse päästikut (see on standardis suht jube). Kas siis poleeritakse/ "tuunitakse" ise või siis ostetakse after market komplekt. Vedrud, mansetid rohkem selline kulumaterjal.

Kust muidu Eestis oleks võimalik laias valikus kulumateriale hankida?
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas TiitR »

Palju vanust on muidu? Kui relvaluba kannatab juba taotleda, siis õhukast järgmiseks võiks olla äkki väikekaliibriline vintrelv? :roll: viewtopic.php?f=26&t=5265&hilit=m.+poolautomaat+walther
Kjaups
Postitusi: 4
Liitunud: E Jaan 26, 2009 6:34 pm

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas Kjaups »

TiitR kirjutas:Palju vanust on muidu? Kui relvaluba kannatab juba taotleda, siis õhukast järgmiseks võiks olla äkki väikekaliibriline vintrelv? :roll: viewtopic.php?f=26&t=5265&hilit=m.+poolautomaat+walther

Osaline relvaluba olemas, kuid täieliku saaks teha alates suvest, kui kauem Eestis paiknen...
Kuid peale USPi muud relva (loe: võimsamat) pole küll plaanis soetada.
sada
Postitusi: 334
Liitunud: N Juul 29, 2004 12:13 am

Re: Abi õhupüssi soetamisel

Postitus Postitas sada »

Kjaups kirjutas:Relv ise peab suutma tabada ideaalselt 25 meetri kaugusele.

Kui pead silmas selle all, et 25m 10 lasku 10sendise pihta, siis sellega saavad hakkama ainult eelaetavad õhukad´+ väga head kuulid :D Kui ideaali all mõtled 10 kuuli kindlalt tikutopsi siis võid ka vedrukaga rahul olla.FX Typhoon+pump mahub eelarvesse ära küll ja odava optika saab ka, sest hea püss (pcp) +odav optika annab kordades parema tulemuse kui vedrukas+ hea optika (y) Lisaks saad ka võimsamate vedrukate võimsuse kauba peale, kuigi sellest juttu siin polnud :D
Vasta