Ilves

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
jahinaine
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 11:19 am

Postitus Postitas jahinaine »

Aga lõpetame selle teema siin, ILVESEJAHIST jutt juba väga kaugel :lol:
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Ja nüüd siis ilvesejaht,Rakvere mees lasi suure ilvese,kirjutab õhtuleht.Et Männili jutu järgi on Eestis ilveseid ikka peale 700 isendi, siis neid suuri tuleb ehk teisigi.Meil ka veel seeaasta laskmata,lund pole ja kus sa muidu tema(ilvese) asukohta teada saad,kui aint jälje järgi.Lund,lund ja veel kord seda Jumalikku valget vaipa oleks vaja,et jahimees täit rõõmu talvest saaks.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Meitel on selle aasta ilvesejahid küll väga edukad olnud.Kolm korda oleme mehed välja ajanud ja kahel korral ka ilvese tabanud.Mõlemad loomad olid isad,27,5 ja 23kg.Väiksem ilves oli väga ilusa täpiga.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Jorr, väike vihje, te ei saa enam ilvest lasta sel hooajal, me lasime ära ;)
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

No jah,eks naabrimees taha ka vahel kassiliha saada ja ega me kadedad ole,head isu siis,eks mõni kits jää nüüd rohkem alles.Ehk nagu sakslane ütleb,et kord sinu,kord minu.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
kaarelj
Postitusi: 70
Liitunud: E Dets 22, 2008 9:32 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas kaarelj »

Isa läks põlluäärde(mis on metsasaarekesi täis) sõbra autot välja tõmbama, no ja võttis püssi ka kaasa et äkki saab rebast lasta;) jõudis sis kohale ja, vaatas et saarekesest jookseb jänes välja:D aga tuhkagi jänes, kui ilusti vaatas sai aru et ilves, no kuna tal aind rebasepaugud kaasas olid sis need rauda ja.... tõrge, teise kuke jaoks oli loom juba nõnda kaugel et haavlid pooles põllus maas. Aga mis imelik on, on see et väga väike isend oli, jänesest vast natuke suurem aga jälg oli võimas, käisin ise ka pärast jälge uurimas ja kuidagi ei oskaks arvata et nõnda väike isend oli, pigem pakuks et täiskasvanud keskmise suurusega loom. ilvest vabas looduses ise näind weel ei ole aga mahalastud looma kyll, jälge ka hulga näind ja kuulnud olen ka ilvest;)
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas smurf »

Ilvestel pulm praegu täies hoos, teatud kohtades viie kuuekesi paterdavad koos, ohtuti pukkidest ka karjumist kuuldud. Kahju ainult, et harju lube juurde ei saanud:(
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas robi1 »

Meie kandis pole veel pulmahääli kosta :cry: ,kuigi pulm peaks täies hoos olema. (y)
metsas käi tasa tasa.....
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Ilves

Postitus Postitas duv »

kaarelj kirjutas:Isa läks põlluäärde(mis on metsasaarekesi täis) sõbra autot välja tõmbama, no ja võttis püssi ka kaasa et äkki saab rebast lasta;) jõudis sis kohale ja, vaatas et saarekesest jookseb jänes välja:D aga tuhkagi jänes, kui ilusti vaatas sai aru et ilves, no kuna tal aind rebasepaugud kaasas olid sis need rauda ja.... tõrge, teise kuke jaoks oli loom juba nõnda kaugel et haavlid pooles põllus maas. Aga mis imelik on, on see et väga väike isend oli, jänesest vast natuke suurem aga jälg oli võimas, käisin ise ka pärast jälge uurimas ja kuidagi ei oskaks arvata et nõnda väike isend oli, pigem pakuks et täiskasvanud keskmise suurusega loom. ilvest vabas looduses ise näind weel ei ole aga mahalastud looma kyll, jälge ka hulga näind ja kuulnud olen ka ilvest;)

See kõik meie peas kinni, ise ka esimest korda ilvest kohates pidasin teda rebaseks, lihtsalt peas toimub alateadlikult võrdlus mõne tuntuma loomaga ja siis kaugus nii või naa palju aju teeb omad korrektuurid tuntud looma järgi. Ka hunti esimest korda vaadates arvasin, et kits ja alles peale mitmendat vaatamist sain aru, et hunt, sama oli ka kohatud põdravasikaga, keda värvuse järgi eemalt kitseks pidasin, loom oli aga lähemale tulles tunduvalt suurem.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas honkomees »

hehee, tundub et on küll jooksuaeg - meil lastud emasele ilvese laibale üritas laika visalt taha keerata, ju mingid lõhnad ka penile mõjusid
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
kaarelj
Postitusi: 70
Liitunud: E Dets 22, 2008 9:32 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas kaarelj »

honkomees kirjutas:hehee, tundub et on küll jooksuaeg - meil lastud emasele ilvese laibale üritas laika visalt taha keerata, ju mingid lõhnad ka penile mõjusid




irw, koerad ikka naljakad, kõigele kohe tahakeerama :D :D.
Aga ei tea, kas mu emane vene-eurooplane tunneb ennast isasena või mis aga paar korda on jalga hakanud kargama :D(3.5 kuune kutsikas alles ;) ) aga vb on see normaalne.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas sooviku »

Teemaväliselt:Sellist asja tuleb keelata,sest nii üritab koer ennast maksma panna.Ei tohi lasta kutsikal omale kohe nö.pähe istuda(taha keerata :) )
Naine võib olla,koer peab olema!
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Ilves

Postitus Postitas Joosep Käba »

No ei saa mina pihta kirjandusele, kus räägitakse ilvese ja mõne teise meil elutseva käpalise jälje segi ajamise võimalusest. :shock:
Täna leidsin jäljed kus kiisud sõbralikult väääga aeglaselt lonkides läind.
Saandki aru kas kaks või kolm.
Manused
Ilves 3foorum.jpg
Ilves 3foorum.jpg (101.6 KiB) Vaadatud 6650 korda
Ilves 2foorum.jpg
Ilves 2foorum.jpg (98 KiB) Vaadatud 6657 korda
Ilves 1foorum.jpg
Ilves 1foorum.jpg (89.73 KiB) Vaadatud 6654 korda
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas andrus »

Väiksemat mõõdulinti polnud?? :)
jahismurf
mõtus
Postitusi: 79
Liitunud: L Nov 12, 2005 5:38 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas mõtus »

Teil ikka ilvesed päris suurte rahadega metsas liiguvad,majanduskriis ei ole vist veel :lol: metsarahvast mõjutanud :lol:
Vasta