Millised koerad koos töötavad?

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
krupp
Postitusi: 89
Liitunud: R Veebr 13, 2004 10:09 pm

Millised koerad koos töötavad?

Postitus Postitas krupp »

Tekkis küsimus,millised koerad metsas koos "töötavad"-läbi saavad silmas pidades sea jahti?
Kellel kogemusi-jagagu,
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Re: Millised koerad koos töötavad?

Postitus Postitas Eraser »

krupp kirjutas:Tekkis küsimus,millised koerad metsas koos "töötavad"-läbi saavad silmas pidades sea jahti?
Kellel kogemusi-jagagu,



See kõik sõltub juba kindlatest koertest, läbi võivad saada kõik tõud aga iga koer teistega ei lepi!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

kindlasti koos üleskasvanud koerad, kõik teised variandid on riskantsed. Meil on nii, et ajus olles on kõik rahulik, nii kui meeste/autode juures või põllul, kukuvad kisklema. Alati peab kohe ajust väljudes keegi koerad kinni püüdma, et nad siis kokku ei trehvaks.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Seajahil ikka laikad koos aga jänese-rebasejahil on parem,kui on aint üks hästitöötav koer.Enda praktikast jänesejahil:kolm erineva peremehe koera metsas otsimas ja kui nüüd üks neist lööb jänese "lendu"ning hakab teda kilgates jälitama,siis teised kaks ka kohe seal juures,ning rohkem segavad kui aitavad.Iga jänesehaagi juures sõkuvad jäljed segi ja uuesti jäljerea leidmine võtab kolmel koeral kauem aega kui seda oleks üks koer teinud.
noorus on ilus aeg
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Kui soovid paari,siis võta ühest tõust.Kui ikka kuldiga rinda pistavad,siis teavad üksteise peale loota.Omal koerad saavad teiste koertega hästi läbi ja mingit kismat küll ei ole.
pedro
Postitusi: 2
Liitunud: K Veebr 06, 2008 10:33 pm

Postitus Postitas pedro »

endal lääne-siberlane, norrakatega ei klapi kuidagi, ei tea miks aga nii on. ajujahis väldivad teinedeist ja kui jaht läbi, siis tuleb eraldi hoida. karukoeraga on koos põtra haugutud ja hakkama saadud, eks kindlasti ka sellest, et mitu hooaega koos metsas käinud ja teineteisega harjunud. omasugused nii ja naa, isegi emased on omavahel klapinud aga eks neil koertel ikka oma kehtestamine ja muu selline jõu-ja ilu numbrid.
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Postitus Postitas Olgerd »

Kui kaks koera koos üles kasvanud, siis ei kakle ja üldjuhul, kui suur koer ja kutsikas koos ajama panna, siis ka ei kakle, aga saagi juures, kui saak maas juba, siis kaklevad küll kõik vist.
Kasutaja avatar
saa
Postitusi: 134
Liitunud: T Juun 15, 2004 2:48 pm

Postitus Postitas saa »

Meil saab suurepäraselt hakkama kamp, kes koosneb lääne- siberlasest, karjala karukoerast ja saksa jahiterjerist. Lihtsalt ühe pere koerad ja harjunud üksteisega.
Metsas luusib igaüks valdavalt omaette ja kui keegi neist kisa lahti lööb, siis teised tõttavad vaatama , et mis ja kes .
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Postitus Postitas Eraser »

pedro kirjutas:endal lääne-siberlane, norrakatega ei klapi kuidagi, ei tea miks aga nii on. ajujahis väldivad teinedeist ja kui jaht läbi, siis tuleb eraldi hoida. karukoeraga on koos põtra haugutud ja hakkama saadud, eks kindlasti ka sellest, et mitu hooaega koos metsas käinud ja teineteisega harjunud. omasugused nii ja naa, isegi emased on omavahel klapinud aga eks neil koertel ikka oma kehtestamine ja muu selline jõu-ja ilu numbrid.



Norrakas on oma võtmiselt ja olemiselt hoopis teistsugune kui laika. Seepärast hoiab ta kokku oma tõugu koertega või tegutseb üksi, oleks need laikad ja norrakad koos kasvanud oleks nagu sukk ja saabas!
püssifänn
Postitusi: 9
Liitunud: L Jaan 19, 2008 11:03 pm

Postitus Postitas püssifänn »

minu meelest oleks hea jahti pidada koos laikaga (vene-euroopa; lääne-siberi; hallnorra põdrakoer jne) ja siis hagijas kes ajaks kogu aeg häälega (eesti haijas; venehagijas :!:
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Koos töötavaid koeri on palju, aga vaat head paari metsa leida on raske.Ise olen Eestis ainult ühte ideaalselt töötavat paari näinud ja huvitaval kombel need laikad ei olegi ühest perest pärit.
Muri
Postitusi: 31
Liitunud: E Juun 21, 2004 7:45 am

Re: Millised koerad koos töötavad?

Postitus Postitas Muri »

Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Millised koerad koos töötavad?

Postitus Postitas TiitR »

Meil seltsis tundsid end metsas mõnusalt ja toetasid nii põdra, kui seajahis üksteist Lääne-Siberi laika ja väike terjer (R.I.P.). Samas L-Siberi ja I-Euroopa laika sattusid omavahel pidevalt kaklusesse.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Millised koerad koos töötavad?

Postitus Postitas jorr »

Arvan ka nagu Honomees,et parem on metsas läbisaamine just ühe pere kortel,ehk koos kasvanudel.Muidugi,ajades ikka tüli koerte vahel ei tekki aga saagi juures ja niisama seltskonnas püütakse end maksama panna ja seda tavaliselt ei salli ükski koer,kui keegi teine peremehe vastu huvi tunneb,või peremees teist koera silitab.Kohe on urin.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
duma
Postitusi: 523
Liitunud: N Mär 15, 2007 12:10 pm

Re: Millised koerad koos töötavad?

Postitus Postitas duma »

jorr kirjutas:Arvan ka nagu Honomees,et parem on metsas läbisaamine just ühe pere kortel,ehk koos kasvanudel.Muidugi,ajades ikka tüli koerte vahel ei tekki aga saagi juures ja niisama seltskonnas püütakse end maksama panna ja seda tavaliselt ei salli ükski koer,kui keegi teine peremehe vastu huvi tunneb,või peremees teist koera silitab.Kohe on urin.

Ma nyyd ei tea kas see sõltub ka koerte soost või mitte aga igatahes tean juhust kus mehel olid yhest pesakonnast mõlemad isased koerad ja nyyd pärast mitmeid aastaid andis yhe koera ära kuna lihtsalt oli kisklust metsas nende vahel liiga palju.
duo on parem
Vasta