ATV oleks abiks !!

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
Kasutaja avatar
shikaree
Postitusi: 141
Liitunud: T Dets 23, 2003 6:25 pm

Postitus Postitas shikaree »

kult kirjutas:Sai hommikul üsna lodust pull ATV-ga ära toodud ,mis ludin.On ikka abiks küll! :D

kuidas sarv ka oli?
seal on teine rebane!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Ühel pool üks ja teisel pool kaks aru ,aga muidu üsna kopsaka kerega!Täna hommikul naakusin seitsme harulise kühvlitega raiesmikule välja ja lasin ära ka .Panen vist pildid ka peibutus foorumisse ülesse :D Kivi kotti!
case
Postitusi: 11
Liitunud: E Aug 02, 2004 12:01 pm

Postitus Postitas case »

Mis atv?kui oled mees looma laskma, ole mees ka teda välja tooma.Ime,et veel kopterit ei taha?meie metsad pole nii suured ju,et ei jaksaks looma välija tuua.
case
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

case kirjutas:Mis atv?kui oled mees looma laskma, ole mees ka teda välja tooma.Ime,et veel kopterit ei taha?meie metsad pole nii suured ju,et ei jaksaks looma välija tuua.

Olen mees mahalaskma küll ja toon ära ka ja meil vaadatakse ikka kuda hõlbumini saab :D Kui suinule nii sobib ,siis minupärast tassi seljas v söö kohapeal ära :!: Ära tüütab juba see -nii pole ikka eetiline -pläma :twisted: Kivi kotti!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Ega ikka igaltpoolt ei too seljas ära jah. Meil üks põder pani ca 1 km peale pauku ja jäi keset sood, ainult 3 sarveharu paistsid. Äravedamist tee peale vastu järsku mäge ei jõudnud käsitsi küll. Tõime Belarussiga suure ringiga, 1,5-2 km kust ka jeep läbi ei lähe. Käsitsi oleksime seda ringi vist terve öö vedanud
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
Kolevoll
Postitusi: 249
Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm

Postitus Postitas Kolevoll »

Öeldakse ei iga uus on äraunustatud vana. Lastud põdra väljavedamiseks saab ka ju hobuseid edukalt kasutada. Seni oleme hobuste kasutamiseks ainult plaane teinud, praktikas seda veel rakendanud ei ole. Aga küll me ükskord ära proovime, sest hobuse omanik elabki ühe hea sooäärse masti lähedal, kus alati on häda põdra väljavedamisega. Kavatseme hobust ka talvisel seajahil piiramiseks kasutada, seda just müra puudumise tõttu. Aga kui keegi tahab ATV-ga sõita, siis andku aga minna. Vahet ju pole kas traktor, auto või ATV - mehaanilised liiklusvahendid kõik.
Kasutaja avatar
Karmo
Postitusi: 301
Liitunud: K Okt 13, 2004 2:30 am

Postitus Postitas Karmo »

Nivaomanik kirjutas:No jah jaht muutub mehhaniseeritumaks. Jahil oleks ikka hea kui kasutataks masinaid ühest jahikohast teise saamiseks, samuti loomade transportimiseks kuhu on ikka ligipääs. Aga kui ligipääsu ei ole siis tuleb ikka kõis ja meheramm appi võtta.
Mehhaniseeritud jahikohta on ilus näide jaht öösiti autotuledevalgel. Kas see on siis jahipidamine ja kui aktiivselt seda ka harrastatakse. Mina tean ikka kindlaid seltskondi kus jaht autoaknast on peaaegu ainus jahiviis. Ma usun et see on teema mida võiks arutada.
õige mõtteviis
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Postitus Postitas Siili »

Ei ütle midagi elu edasiarenemise vastu.Siiski peaks inimesel niipalju mõistust olema et lihtsalt jäetakse sõrm sirgeks.Niipalju peaks ikka oma jahimaid tundma, kust saab kätte ja kust ei. Ei pea ju kõik loomad kukkuma. Jätame vahel loomale minekuvõimaluse . Kui hiljem kohtad sama looma mujal, ka äratundmisrõõm on rõõm.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

tavaline töö-ATV mootoritöömahuga vähemalt 650 cc peaks olema, väiksemad reeglina võivad, aga ei pruugi suure põdra väljavedamisel hätta jääda. Ja ega vist ei ole vaja mainida, aga ikkagi: müügil olevatest on kõige odavamad 2WD masinad, millega midagi rasket vedama minna ei ole mõtet, ei saa hakkama. 4WD ATV on ikkagi see, millest abi on ning kindlasti mitte sport ATV (mõnel pool ka quadraceriks nimetatu).
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Siili kirjutas:Ei ütle midagi elu edasiarenemise vastu.Siiski peaks inimesel niipalju mõistust olema et lihtsalt jäetakse sõrm sirgeks.Niipalju peaks ikka oma jahimaid tundma, kust saab kätte ja kust ei. Ei pea ju kõik loomad kukkuma. Jätame vahel loomale minekuvõimaluse . Kui hiljem kohtad sama looma mujal, ka äratundmisrõõm on rõõm.

Tihti ei ole võimalik mõeldagi, kuhu loom pärast pauku jookseb, ikka on nii et korraliku pauguga jookseb põder või siga oma 200-300 meetrit. Ajad ühest soost välja, siis on mõnisada meetrit mineraalmaad, kus tee, trass vms kütiliini koht ja siis jälle soo. Sügiseti aga põder ainult soos elabki. Kui nii arutada siis ei saa üldse pauku teha, ikka võib juhtuda, et ei kuku kohe maha, vaid jõuab sohu joosta ja seal otsad anda. Minekuvõimalus jääb loomale alati, kõiki kohti ei saa kütiliiniga katta nii meestepuuduse kui lihtsalt lasketsooni puudumise tõttu
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

baddmann kirjutas:tavaline töö-ATV mootoritöömahuga vähemalt 650 cc peaks olema, väiksemad reeglina võivad, aga ei pruugi suure põdra väljavedamisel hätta jääda. Ja ega vist ei ole vaja mainida, aga ikkagi: müügil olevatest on kõige odavamad 2WD masinad, millega midagi rasket vedama minna ei ole mõtet, ei saa hakkama. 4WD ATV on ikkagi see, millest abi on ning kindlasti mitte sport ATV (mõnel pool ka quadraceriks nimetatu).

Jah põhimõtteliselt õige jutt.Ostsin suvel 500cm3 lise viie käigulise ARCTIC CAT-i 4x4 ja ei kahetse ostu .Põhiliselt kasutan kodustes talu töödes ja olen ka jahil kasutanud .Ostsin masina pruugitult.Oma suht väikese kabariidi ja kerguse tõttu on ta uskumatult tugev tööloom.Näiteks suure pulli mille lihakaal oli 273kg vedasime koos sisikonnaga läbi 3m -i sügavusest kraavist.Muidugi üks mees peab ette pakiraamile raskuseks istuma ,et otsa püsti ei tõstaks ja siis on põdra väljavedu lausa nalja tegu.Neljakesi poleks me seda pulli mitte kuidagi 300 m lohistada jaksanud.Lumega tegin teisele ratastele veel ketid peale ja nüüd pole ka lumiselt langilt põdra väljavedu probleem.Ja huvitav on veel see et käik on tal selline neljataktilise podin mida loomad ka eriti ei karda,luuret tehes ei aja loomi liikvele.Metsa ääres ajad sõiduauto kärule ja lähed kuhu vaja ,saab ka väikse seltskonnaga oma asjad aetud.
See jura mis mõni mees siin ajab(vali laske kohta jne.)on eluvõõras jutt.Meie jahimaad näitaks valdavalt soised ongi,ja mitte igas jahtkonnas pole paarikümmet meest põdrale ette rakendada.Meie seltskont enamasti piirdub viie-kuue mehega ja iga mees arvatavasti teab mis töö see sikutamine on :D Ja lõppude -lõpuks keegi pole kellegile midagi peale sundinud ,alati võib ju oodata kuni loom auto kõrvale jalutab :D kui ei tule sellel aaastal ehk siis järgmisel :!: See teema siin ikka selleks et kogemusi vahetada kui kellegil asjavastu huvi ,aga kahtlus vaevab ,siis teiste kogemustele hea toetada. Kivi kotti!
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

ATV-väga hea riist, kui kasutada mõistlikul otstarbel. Sõkub/lõhub maastikku/põldu kordi vähem kui autu. Eestis aint see värk veel, et paljudel kell tööks abimeest vaja pole seda pappi. Minu subjektiivne arvamus, et 90% ATV-dest mõttetult kasutatakse. Sõidetakse/lõhutakse maastikku, häiritakse kohalikke elanikke ja loomi. Minu seisukoht, kui hädasti ei ole vaja põllul/metsas/niidul sõita siis ei tohiks seda teha. Lõbusõiduks võiks muud kohad jääda.
Kui pappi oleks soetaks endalegi sellise abimehe. 2 kotti vilja ette, 2 taha ja sööda poole. :D

J.
Pihelgas
Postitusi: 12
Liitunud: L Sept 11, 2004 11:04 am

Postitus Postitas Pihelgas »

veel mõned masinad mis jäävad küll Raudhobu hinnaklassi, kuid suureks eeliseks on kuni 6 inimese transportimise võimalus. ATV-st oluliselt parema läbivusega (eriti 8 rattalised), juhin tähelepanu ka ujumisvõimele.

http://argoatv.com/products/product.asp

Eestis saadaval alates 2005. Kui on huvi, võib ühendust võtta :)
Austus neile, kes võitlesid ja langesid!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

JOSSI-iga täitsa nõus.Lumega ma ei pääsegi muidu sigadele süüa viima ,kui traktori v ATV-ga.Aga nüüd jääb suure traktori käima juramine ära .
Kivi kotti!
Nivaomanik
Postitusi: 206
Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm

Postitus Postitas Nivaomanik »

Rääkige nüüd mehed, kellel on ATV-d kuidas see masin ka lumes edasi sumab? Mõtlen sellist lund mis on põlvini umbes. Kas sellise lumega oleks ka põdra järlehaakimisel veel mõtet või ei liiguta sellise lumega Atv enam põtra paigast?
Vasta