Kobras 2009

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Beretta »

Pauku tõesti karda. Kell 7 õhtul tegin esimese paugu. Minutit 5 hiljem oli järgmine väljas, edasi 5 minti ja 3-s väljas ja järgmine pauk. Vast minutit 10 ja 4-s väljas. Seda kõik mingi 50 meetrise lõigu peal.
Grumpy old man
Kasutaja avatar
nimetu7
Postitusi: 14
Liitunud: P Apr 10, 2005 9:31 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas nimetu7 »

Beretta kirjutas:Pauku tõesti karda. Kell 7 õhtul tegin esimese paugu. Minutit 5 hiljem oli järgmine väljas, edasi 5 minti ja 3-s väljas ja järgmine pauk. Vast minutit 10 ja 4-s väljas. Seda kõik mingi 50 meetrise lõigu peal.

Ise istusid peidus kõik aeg? said kõik 4 ka kätte?
Kasutaja avatar
kaarelj
Postitusi: 70
Liitunud: E Dets 22, 2008 9:32 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas kaarelj »

:D Paistab et kobras ei karda ka inimese häält, olin täna jõeääres koos väiksevennaga ja oli juba nii pime, et no lasta enam ei näinud, kuulsin sis kopra krõbistamist ja liikusin jõeäärtmööda ligemale(mõtlesin et äkki ikka trehvab kobras kuhugi lumisele pinnale) ja istusin maha, vend jäi must 50m eemale, ootasin sis ja nägin et vees ujub, tahab kaldale tulla aga tundis vist lõhna ja tiirutas võrendikus ja kadus mingiks ajaks pimedusse, kaldaäärte peal tegutses kuskil veel paar kobrast, vähemalt kuulda oli ja mul viskas lõpuks kopa ette, midaa sa ikka passid kui lasta niikuinii ei näe, ütlesin sis alguses sosinal vennale et lähme ära mis me ikka vahime siin:D, no ja ta sosistas vastu et ole tasa kobras tal kohe ninaall, ütlesin et ära aja jama mis sa seletad(enam mitte sosinal) ja ta ütles kõva häälega vastu et on jah ja ujub minujuurde, ma ei uskunud(arvasin et teeb nalja) ja hakkasin seletama talle et noh ok las ta ujub sis mul savi, vend hakkas naerma ja ütles nää vaata kaldale tuleb(tal oli ilusti näha kuna too koht kaldast oli lumine) no ja umbes sellist juttu ajasime kõva häälega kuni ma püsti seisin ja liigutama hakkasin, alles siis hüppas kobras kaldalt vette ja vastaskaldal omakorda kaks kobrast vette. Kusjuures seal peetakse pidevalt kobrastele jahti ja nad ei tohiks naa julged olla aga noh, nalja sai:D
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Beretta »

[quote="nimetu7
Ise istusid peidus kõik aeg? said kõik 4 ka kätte?[/quote] Istusin lageda kalda peal, Kui liikumine hakkas tõusin püsti, et paremini näha. Kätte ei saanud kumbatki lastud kobrast- läksid põhja. Ehk ära lase vette, eriti vindiga ja eriti poolmantliga. Täismantliga lastes olen seni kätte saanud.
Grumpy old man
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas 22LR »

Olen poolmantliga laskmisest ammu loobunud,madalamas vees ja kitsamal veekogul lasen ka ujuvat,teleskoopvarrega kongits muidugi käepärast.Ei tohi ärasõnada,aga paaril viimasel aastal kõik kätte saanud.Kuhila otsas trampimisest ja kaikaga vee tagumisest ei arva midagi,pigem hirmutad kui peibutad looma.Üsna hästi mõjub aga teisest paigast tabatud kopranõre määrimine mõne kaldaserva asetatud kaikale,domineeriv isane tunneb selles võõra sissetungi oma territooriumile.Polegi vaja kaeda kuidas tissidega lood!Mida vähem kobrast häirid ,seda kauem jahiõnn antud kohas kestab.Sellised on minu tähelepanekud koprajahist.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas duv »

Tõstataks küsimuse kopra laskmisest vee all. Täismantel sel juhul vahest tõesti etem. Omal kogemus, kus 3-4m pealt sai lastud 40-50 sentimeetri sügavusel selges vees ujuvat looma laenguks 4/0 12/76 mag 50grammi. Tagajärg oli see, et loom keeras end küll kiiresti, kuid rabelemata veeall ringi ja ujus tuldud teed tagasi. Kuipalju nüüd see murdumine seal mõjus, kui lask toimus praktiliselt ülalt alla, aga hiljem sai juhuslikult telekast vaadatud Müüdimurdjaid, kus katsetati kui kalju relvade kuulid vette lastes edasi tungivad. Parimateks osutusid vist 50BMG ja 12kal kaavliraua kuul, isegi vist mingi jäme revolvri kuul läks sükavamale, kui 308 või 5,56, aga üldiselt selgus, et vesi deformeerib kuuli kõvasti ja suht lühimesel distantsil võtab kuuli kinni. Ei taha siinkohal küll kedagi ärgitada laskma ehku peale väga ekstreemsetes oludes sügavate veekogude põhja, et eelpool mainitud sündmus toimus kitsas heleda liivapõhjaga kraavis, kus tabamise korral ka pea 100protsendiliselt oleks looma halvemal juhul märgade jalgade hinnaga kätte saanud, siis sai proovitud.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Beretta »

Täna siis esmaspäevaste vigade parandus Sama kraavi peal kus esmaspäeval. Väike kahtlus närib, et eelmine kord sai lastud 2 tükki. 22-250 asemel sileraudne laenguga B&b 5/0. Liikuma hakkas kell 6, esmalt solinat ja närimist kuulda. 6.15 näitas esimest korda, aga et vahemaa ca 20 meetrit jätsin laskmata- arvasin et ei jõua ridvaga nii kähku kohale kui vaja. 6.30 uus liikumine samas. Otsustasin kohta vahetada, sest kogu elu käis tammi juures ja tundus, et vahepeal allpool tammi, kuhu ei näinud. Põrgulärm külmetanud lumel. Aga ei midagi- närib urus edasi. 7.10 tuli ülevalpool tammi veepeale. Hindasin ,et kutsikas ja lasksin 1/4 tšokist. Jäi pinda. Krt. ritv ei ulata. Õnneks taskus jupp valmisseotud nööri saagi kandmiseks. Nöör ridvale taha ja konks jääb kopra külge. Kallas kõrge, välja tõsta ei saa. Sõber tuleb appi, heidan kõhuli sõber hoiab tagumikust- 7 kilone kutsikas kaldal. Ootame veel minutit 20-nd. Närimine pesas kestab aga välja ei tule.
Vee alla lasta ei ole proovinud , ka vindiga mitte. Ujuva kutsika lasksin eelmisel sügisel nii, et auku ei leidnudki. Ju läks täpselt nina ette ja sellest piisas. Pinda jäi
Grumpy old man
saarlane
Postitusi: 2
Liitunud: T Mär 17, 2009 3:25 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas saarlane »

sai ka eile käidud jõe ääres.endal küll lasta ei õnnestund,aga naabrimees võttis ühe kutsika ära.liikumine hakkas nõks peale seitset ja lask oli 19.14 kui täpne olla.
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Veix »

Ilm täna küll kehvake, aga plaanis siiski luurele minna. :D
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Veix »

Veix kirjutas:Ilm täna küll kehvake, aga plaanis siiski luurele minna. :D


Nonii, käidud kopraojal ja halvaks üllatuseks, et eilne külm on kõik kinni kaanetand ja värsket liikumist ei ole toimunud. Lisaks tuli meil veel 10 cm värsket lund juurde, mis koprale ei meeldinud. :evil:
Kasutaja avatar
Kotkaküüs
Postitusi: 20
Liitunud: R Juun 20, 2008 2:55 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Kotkaküüs »

Noo nii,et siis kah ise tagasi kraavipealt ja vaatepilt oli nutune :cry: Kraavil selline jää peal,et kannab või 100-kilo ja täna sadas veel PÄRNUMAAL 6-7cm lund kindlalt juurde :? Kardan,et enne kõlab koprajahi lõpukell kui see jää ära sulab ning jääbki maisev grill tegematta :cry: Loodan,et teistel vähemalt nii kehvalt ei lähe ja saavad musid magusaks :D
Kasutaja avatar
BA
Postitusi: 64
Liitunud: E Aug 29, 2005 3:20 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas BA »

Katsetasin ka eile kopra peibutamist sabaplaksu imiteerides. Siinkandi koprad ei läinud küll õnge. Peibutuskohast tuli tund aega hiljem välja ca 19.15 ning ujusid kiirelt peibutuskohast kaugemale, kuni kadus silmapiirilt. Nii et õnn kobraste õue peal.
Kasutaja avatar
freditaks
Postitusi: 34
Liitunud: T Mär 24, 2009 3:34 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas freditaks »

see ei meelita kopraid ligi vaid peletab hoopis,teada olevalt pidi see laks mis kobras teeb oma sabaga ,hoiatama teisi liigikaaslasi ohu eest ja sp see kopraonu minema ujuski :D ..
Käisime kah sugulasega piilumas ,nägime 1 saarmast ja 4 kobrast aga natuke vara vast ja ilm ka suht kehv ,paneme lootused järgmiseks korraks :D
Kasutaja avatar
duma
Postitusi: 523
Liitunud: N Mär 15, 2007 12:10 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas duma »

freditaks kirjutas:see ei meelita kopraid ligi vaid peletab hoopis,teada olevalt pidi see laks mis kobras teeb oma sabaga ,hoiatama teisi liigikaaslasi ohu eest ja sp see kopraonu minema ujuski

Sai piilumas käidud kopraid ja nägin ka paari kobrast. 2 kobrast lõid kordamööda sabaga plaksu kuskil 15 minutit. Kas siis hoiatasid liigikaaslasi üksteise eest? Endale tundus küll rohkem nq võimuvõitluse moodi olevat aga võin ka eksida
duo on parem
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas tony »

[quote="freditaks"]see ei meelita kopraid ligi vaid peletab hoopis,teada olevalt pidi see laks mis kobras teeb oma sabaga ,hoiatama teisi liigikaaslasi ohu eest ja sp see kopraonu minema ujuski :D ..


Vot ise kah sama siiamaani teadnud.
Vasta