kuidas püüda kopraid rabast

2004. aasta teemad
vollike
Postitusi: 62
Liitunud: P Dets 07, 2003 7:36 pm

Postitus Postitas vollike »

olen lasknud kaheks kobrast sealt rabas aga kõik on olnud kutsikad kas aastased või natukene üle vanasid ei saa lasta ta tuleb kauglet ja näed et tuleb aga laske maale välja ei tule ei tea kas tunnetab ära või näeb .nüüd plaanin pikenduse võtta ja veel istuda et saada kätte need vanad kalad ka .muidugi nad on enam vähem kella peale tulijad .enne kümmet hakkab möll peale ja kuni kella üheni siis on vaikus .
ma pea aegu nädal aega elasin kõik õhtud seal raba servas aga ütlen et ühtegi suurt ei saanud kahjuks
vaata selja taha et keegi ei luusiks seal ....
Nivaomanik
Postitusi: 206
Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm

Postitus Postitas Nivaomanik »

Ma küll ei tea koprajahist suurt midagi, aga selliseid nippe, et .............................. ja siis aega küll ikka vist ei kasutaks. Kallis serx, oled sa jahimees või lihtsalt selline vend, kes tahab niisama verd näha? Kui sa ise neid võtteid kasutad, siis ära vähemalt valjusti neist haigetest võtetest räägi.
Kasutaja avatar
serx
Postitusi: 203
Liitunud: N Jaan 08, 2004 1:36 pm

Postitus Postitas serx »

kulla nivaomanik selle võtte õpetas mulle yks väga vana koprakytt......ma ei tea muidugi palju tal nii ära on läinud aga asi toimib.........seletan natuke lähemalt........mina lasen kobrast 7/0 ehk siis 6,2 mm haavel kuni 15 m on asi ok aga kaugemal jääb hõredax......kui panen nyyd paugu 25 30 m piale ....isegi kui sai kobras pihta sukeldub ja kaob....yhesõnaga raibe vees.....see ei kõlba kuhugi.......aga minul teises rauas alati stendikas vaaatan tuleb 25 30 m pealt ...põmm loom shokis...sukelduda ei saa ja saan rahulikult sihtida ja 6,2 asja lõpule viia.....(kui vaja laen uuesti ja ikka lõpetan asja ära) kui sa arvasid et hakkan 100 meetri pealt laskma siis said valesti aru.... igatahes mina isiklikult olen lasnud rohkem kui paar isendit nii ja yhtegi raibet pole kah jäänud veel.....
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Varitsusjaht oleks ehk täitsa sobiv. vali koht õhtul aegsasti ja tardu. Kui liikuma hakkavad, võid mitu õhtu jooksul lasta. Korja lastud loom kohe üles, tee selleks spets. pootshaak, muidu võid ilma jääda. Lase kõrvalt või äraujuvat looma, mitte sinu poole ujuvat, seda pole kuhugi lasta, veepinnal nii vähe. Meil üks venelane korjas nii pooleteist kuuga 33 tükki.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Ise ka mõne lasknud ja julgen pakkuda oma kogemust. Hommik võib teinekord parem olla kui õhtu. Loom on öö otsa ringi ujunud/askeldanud ja ei ole nii valvas kui õhtul. Üle- eelmine laiupäev lasksin noore kopra hommikul poole seitsme tuuris, ikka päris pime oli. Lamp oli jäänud autosse. Sõitsin siis autoga laskmiskohta välja (oli selline hää võimalus), raiusin sealt samast mingi 5 meetrise lepa, et saaks kobras enda poole udjada. Sell hetkel kui lepakaika ots vette läks käis 3-meetrit sellest kohast võimas plärts ja suur kobras pani minema. Siit moraal- oleks pidanud rahulikult edasi passima, voolu seal ei olnud ja lastud loom poleks kuhugi kadunud. Õhtul on peale esimest pauku tavaliselt vaikus majas.
Suletud