Kobras 2009

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Kasutaja avatar
duma
Postitusi: 523
Liitunud: N Mär 15, 2007 12:10 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas duma »

hetkel ilmad ei ole absoluutselt jõe-pealset koprajahti soosinud. Jõgi on vähemalt poole meetri võrra tõusnud ja vool on nii tugevaks läinud, et ei näeks ka hea õnne korral kui kobras tahaks välja tulle. Seega täna ei näinud mitte yht ja arvatavasti tuleb kolida passimisega kraavi peale. Eks omme käin jõe läbi vaatan kas on midagi liikunud aga ise olen suht pessimistlik selles suhtes.
duo on parem
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Feen »

Emajõel on sellised tingimused tähendanud, et kobrast palju parem lasta. Kobras tuleb sel juhul sinna, kus muidu on maa olnud ning madalas vees (mis sest, et sogane) on teda palju lihtsam märgata ning püüda.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
eurokas
Postitusi: 54
Liitunud: E Jaan 24, 2005 6:50 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas eurokas »

Kahe päevaga jõevesi 2 meetrit tõusnud ja mitte ühtegi looma polnud liikumas.
Huvitav vesi on peaaegu kaldaga triiki, kuidas see loom urus saab olla hetkel.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas rajaleidja »

Sai ka täna see plaksu tegemine ära proovitud. Poole kaheksa ajal õhtul ujusid usinasti edasi-tagasi risti kraavi ja minust suht kaugel. oksa rägastik ka ees.Tammist pahises ka vesi hooga üle ja kuna olin saabastega, siis ei olnud võimalik sealt kuiva jalaga üle turnida. Vaatasin, et ei taha kuidagi minu poole tulla ja viskasin suure roika vette. Kõva laks ja vesi lainetas. Vaatasin, et ei miskit. Viis minutit hiljem näen, et üks tuleb ilusti pea veepeal. Tuli ja tuli ning siis keeras paarkümmend meetrit enne mind kuhila juurde ära. natuke aega hiljem tuli teine sama moodi ja keeras ka kuhila juurde ära. 10 minti vaikust ja siis hakkasid seal kalda ääres toimetama, aga mulle jäi pilliroog ette ja ei näinud miskit. Siis kadusid nad kuhilasse ära ja rohkem neid täna ei näinud. Tõenäoliselt ei tulnud nad minu juurde edasi, sest seal oli juba nii kiire vool, et oleks koprad hooga üle tammi alla voolu visanud.
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Veix »

Jõudsin kah tagasi kopravetelt. Kohale sain 18.30. ja liikumist kalda äärtes oli märgata juba siis. Esimene loom ujus mulle 20m peale 19.30 ja sukeldus "saadan" täpselt paar meetrit, enne kui oleks saanud puhta lasu teha :VS .
Järgmine loom tuli peale 8-t veidike ja eemal ronis vastaskaldassse välja paaris kohas ja kadus korraks veete. Mõne minuti pärast nägin teda juba ronimas kaldale, kuid nüüd juba minu poolel ja 35m peale kusagil. Ootasin siis veidi, et kaldale tiriks rohkem ennast ja usus saada ta "kohapeale" lasin teda kuuliga ( siledast siis), aga ei trehvanud mu lask hästi ja hüppas ta vette, kus keerutama kukkus, kui ligi sain oli juba kättesaamise ulatusest väljas ja kostitasin teda veel ühe haavlipundiga pähe, mis looma liikumatuks muutis. Otsisin siis võimalust kättesaamiseks, kui ta krt vee alla vajus ja kui sain kohale kus ta vajus vee alla , kammisin ümbruskonna põhja üle kuid tulutult ja jäigi see loomake vetesügavustesse puhkama :(

Selline oli mu tänane huvitav, kuid luhtunud jahipäev!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Feen »

Meenuvad need lood, kus sellises olukorras rinnuni vette (nu, mul vist siiski poole nabani rekord) foorumlased hüpanud :) Märg tunne on, aga kopra saab kätte. Õnneks on mingitel kordadel kongits kaasas olnud.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas duv »

Feen kirjutas:Meenuvad need lood, kus sellises olukorras rinnuni vette (nu, mul vist siiski poole nabani rekord) foorumlased hüpanud :) Märg tunne on, aga kopra saab kätte. Õnneks on mingitel kordadel kongits kaasas olnud.

Ah! Pole ka alati kaelast saati minekust kasu olnud. Paaril korral läind nii sügavale, et nina väljas ja siis jalaga põhja läbi komband, aga tolku pole olnud, mida sügavamale lähed, seda rohkem peegeldab tume vesi vastu. Mõnel korral vooluta veekogus järgmisel hommikul läbi käinud ja mõnegi veel kätte saanud.
Kasutaja avatar
valdo
Postitusi: 157
Liitunud: N Mai 04, 2006 4:44 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas valdo »

Ma olen vees olevaid kopraid lasknud kokku mingi 5-6 tk ja siiani kõik õnneks kätte saanud. Olen kiirelt peale pauku mõne roika või kongitsaga sihitult rabeleva kopra kaldasse õngitsenud. Kui ta sel momendil parasjagu kuskil veeall omadega on, siis saab õhumullide järgi orienteeruva asukoha teada ja ikkagi välja urgitseda.
Usun, et kättesaamisel on oluline roll kiirusel, mida kauem lastud kobras vees on, seda rohkem ta vett täis läheb ja põhja vajub.
Kehva lasu tõttu võib muidugi ka kuskile urgu pugeda.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas rajaleidja »

Ise lasin eelmine aasta 4tk vette. Lastud kõik pähe ja ei läinud ükski põhja. keerasid jalad taeva poole ja hulpisid veepinnal. Mõni siples veel tükk aega, aga sukelduda ei suutnud.
See aasta kahjuks üks kehv lask vette ja kahjuks sai siis esimene kobras uputatud.
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas duv »

Ega koprale pähe lastes täpselt ei saagi prognoosida, kas ta upub või mitte. Vahel lihtsalt juhtub, et jääb hulpima, vahel hulbib nats aega, vajudes siis põhja, vahel vajub põhja ja tõuseb veerand tunni pärast pinna lähedale tagasi, vahel rabeleb vajub põhja ega tõuse enne, kui gaasid juba sisse löövad. Kuival lastes jääb kohe maha, aga kallaku peal olles võib veel rabeleda ja vette tagasi veereda. Ise püüan võimalikult ruttu, kasvõi pükste märjaks saamise hinnaga loomale järgi minna, sabast või jalast kinni saada ja kaldale heita. Tean ,et mõni kardab käega võtta, aga omadest kogemustest võiks öelda, et mind pole kobras isegi üritanud hammustada, samas, kui rebane selle võimaluse juures kindlasti hammustaks.
Kasutaja avatar
kärss
Postitusi: 109
Liitunud: T Dets 04, 2007 1:58 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas kärss »

On olnud juhus kui lasin kopra oma arust maha. Vedasin 200 m autoni ja tõstsin pakiruumi. Kodus pakiruumi avades vaatas üpriski endast väljas olev kobras vastu. Igale minu liigutusele vastas kobras üsnagi ilmekalt- nimelt näitas hambaid ja ründas. Oli tükk tegemist enne kui loom hukatud sai. hilisemal nülgimisel selgus, et kober oli saanud mõned haavlid pähe. Haavlid polnud koljust lihtsalt läbi tunginud. Ju loom sai niiöelda peapõrutuse ja oli lihtsalt teadvuseta, kuni ta toibus. Vees tõmblev loom võib tagajala küünistega ikkagi tõmmata käe lõhki. Peaks olema ikkagi ettevaatlik rabeleva looma õngitsemisega kuni pole veendutud kopra surmas.
metsas on mõnus
Laiukas
Postitusi: 16
Liitunud: T Mai 03, 2005 2:51 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Laiukas »

Lasin ka kobrast, kobras täitsa surnud, mis surnud, aga keset kraavi ja hüppasin järgi. Hakkasin käega haarama kui kobras tegi ühe ainsa liigutuse ja oligi mu pöial tal hambus. Iseeneset läks hästi, sest ta hammustas ainult kõõlused läbi ja lõike hammastega tegi veel ühe pikka sügava haava, aga pöial jäi ikka otsa. Kõõlused ja muu lapiti kokku ja asi toimib jälle.
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Veix »

Täna siis õnnestus ainult ühte looma näha, kuid jäi ka see laskmata, kuna vastaskalda ääre peal jälle istus ja kättesaamine oleks olnud peaaegu võimatu, kui välistada talvine suplus. :D
erks$
Postitusi: 7
Liitunud: P Dets 14, 2008 8:59 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas erks$ »

Täna oli ikka jõe ääres kobrast näha. 18:10 õnnestus kaks kobrast ära kutsuda,kuid kahjuks üks siples vette ja vee alla ta jäigi. Umbes kaks tundi hiljem paarsada meetrit üleval pool jõge kolm looma jälle nosimas.
Gustaf
Postitusi: 52
Liitunud: K Veebr 22, 2006 8:06 pm

Re: Kobras 2009

Postitus Postitas Gustaf »

Käisin paadiga, nägin kokku 9 kobrast, kahte sai ka lastud, ning mõlemad kotis!!!
Vasta