abi valikul

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
jagwelt
Postitusi: 233
Liitunud: R Nov 30, 2007 11:48 pm

Re: abi valikul

Postitus Postitas jagwelt »

Huvitav kuskohast sa leiad 6,5-sele 10,5 grammist kuuli. Minu teada on 10,1g max mis meil müügil
Parem puhtalt mööda kui sitalt pihta...
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: abi valikul

Postitus Postitas honkomees »

Joosep Käba kirjutas:Kuidas lahtimurtavaid ei ole. Blaser, Kriegoff ja rida italiaanosid ja Finnklassik veel ja...

lahtimurtavatest mul üks Brno olemas, 7x65R pauk on õlale tuntavam kui Tikka T3 .308 pauk, üle paarikümne lasu ei taha järjest teha
Joosep Käba kirjutas:...Kakukesega ühes paadis. Praegu vast võtaks ka 30-06 asemel miskit 6,5-st...
teeks kuuepooleste sõprade klubi :wink:
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
jänkuonu
Postitusi: 5
Liitunud: N Dets 06, 2007 8:35 pm

Re: abi valikul

Postitus Postitas jänkuonu »

Tänud veelkord vastajatele! Kui jalg eestimaa pinda puudutab,eks siis võtan kõigepealt ette käigu kauplusse.tegelt olen juba paar korda käinud imetlemas sauer 202-te,istus õlga küll,kaliiber oli kas 308 või 3006.moona hinda olen juba ka vaadanud,minu arust kvaliteetne remingtoni moon algab 15 eekist.eks see relva ost ole nagu autogi ost,ostad ju pikaks ajaks ja kuna valik on lai,siis otsustada raske.
Magava kauboi suhu viski ei voola
Kasutaja avatar
rakk
Postitusi: 38
Liitunud: P Mär 09, 2008 10:18 am

Re: abi valikul

Postitus Postitas rakk »

Tere,
pole enne sellisel tähtsal teemal sõna võtnud aga, et omal on sama teekond käsil siis meerikamaal foorumist leidsin kuldaväärt mõtte mis punasega kirjutatud:

Re: Has anyone written a article on why Sako makes the best barrels? [Re: Oldelkhunter]
DMB
Campfire 'Bwana

Registered: 07/10/04
Posts: 10804
Loc: Grayling, MI Originally Posted By: Oldelkhunter
Don, I have owned more then my fair share of Vanguards and Howas. They are good shooters but last year I purchased a Tikka T3 in 308 that is absolutely the most accurate rifle I have ever owned by far, I never even handloaded for it. I had a Sako 75 in 300 wsm that was almost it's equivalent. I don't buy many of these Sako/Tikka rifles as a rule but the ones I have bought with the exception of one which I sold without shooting it convinces me they are very exceptional rifles in the accuracy department. They may have other faults(Beretta as an importer ,Plastic and Magazines) and may not be everyones cup of tea but they are very accurate and consistent rifles. Each and every one is punched out of the factory cookie cutter style.

Ed

Good posting and right on!
We're all coming from our own experiences, and your experience is valid.
My point in making my pitch for Savage's barrels is because of the very large number of guys who own and shoot Savage rifles very accurately; accuracy equal to Tikka's, or Sako's. I'm trying to stick with factory barrels here, rather than the aftermarket ones that I drifted off to in my posting above.
Interesting story about Tikka's. I have an old shooting buddy here who owns a Tikka in 22-250. A few years ago, he and I were shooting side by side at the range, him with his Tikka. I watched through my spotter as he shot a half dozen different groups all measuring about 1 1/2", as actually measured when he retrieved his target later. He was having fun, so I said not a word about his groups. He's 79 years old.
A year later, I ran into him and he said to me, I've got some targets I want to show you. He went to his car and pulled out a target that has four groups he shot, with his Tikka, and all four three shots groups measured no larger than 1/4". My jaw dropped, and said to him, what did you do to get these excellent groups, they're awesome.[color=#80FF00][color=#80FF00][color=#80BF40] He said, I started sorting my brass.. Before I was shooting mixed head stamped brass I picked up at the range; now I only use one brand of brass[/color][/color]. Advantage Tikka!


[/color]

Vabandan, et asja ei tõlgi kuna minu inglise keel on ikkagi natuge liiga konarlik ehk
I speak the world allmoste popular language - bad english

siit aadressilt leiate kogu info http://www.24hourcampfire.com/ubbthread ... /2973361/3
-
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: abi valikul

Postitus Postitas Joosep Käba »

Kuna jänkuonul on peenike piits olemas siis kindlasti tasuks ka 9,3x62 kaaluda. Kui ennem ka lasta võimalik saab aru mis asi see on. Tagasilöök tuntav aga rahulik. Sõber ostis omale R93 30-06 rauaga ja siis hiljem 9,3x62 raua juurde. Nüüd laseb aasta ringi 9,3-ga. Lõhub vähem ja kõik on külili mis peab olema. 18,5g Mega läheb kitsest ja kährast tervelt läbi ja ei lõhu suurt miskit.
Ei ole hirmsuur mees, vast 80-90kg. Aga pauku ei karda. Kusjuures noor jahimees, teist aastat püssiga ja esimesel sügisel/talvel juba müttas 9,3-ga. Nii, et variante igasuguseid ja võimed erinevad.
kaidojaht
Postitusi: 141
Liitunud: R Okt 29, 2004 8:46 pm

Re: abi valikul

Postitus Postitas kaidojaht »

6,5x55 on väga hea kaliiber, endal olemas ja väga rahul. Kuuli valik laadimiseks täitsa hea aga 30 valiku vastu ei saa. Siiani on teenimatult jäänud välja 8x57 ja 7,62x54 R. Endal mõlemad olemas. 8x57 on suurema energiaga kui 308 ja pauk on minu meelest mahedam. Suurt looma võtab hästi, kahest kährikust lasin poolmantliga korraga läbi ja mõlemad nahad kõlbasid parkida, see oleneb muidugi ka kuulist.
7,62x54R on umbes sama energiaga, kuigi saab laadida ka tugevaid pauke. Kuuli valik on kehvem, saab kasutada 303 kuule laadimiseks.
Kõige odavam on muidugi osta 308. Padrunid nii poes kui laadides odavad ja kui jahil otsa saab siis kellelgi kindlasti on sama kaliiber olemas.
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: abi valikul

Postitus Postitas kirp »

9,3mm on kindlasti väärt proovida, aga kas just ühe esimese püssina. 9,3x62, mida ise kasutan, on hea padrun. Paugu maheduse üle võib vaielda. Mina talun teda jahil hästi (kui adrenaliin üleval), on vähem terav kui tugev laeng 30-06-st (meenutab natuke 12 jahikat), aga pikka/aeglase tagasilöögiga (ei oska teisiti iseloomustada). Kui ikka halvasti õlas või optika liiga silme ligidal, siis saad korralikult vastu nina (tüüpiliseks "halvaks" asendiks on lamades laskmine, vähemalt minul). Millegi pärast tundub 15g kuuliga tagasilöök ebamugavam kui 18,5g-sega. 9,3mm on raske üle 150 m lasta, kuuli algkiirus on suhteliselt madal ja kaugemal muutub trajektuur üpris kumeraks (langeb palju). 30-06 v. 308 ei ole mingi probleem 200m ja peale täpselt lasta (kas just peaks nii kaugelt üritama, aga vähemalt on võimalik). Kunagi kirjutasin ka 9,3-teema all, et minu kogemustel mõjutab välistemperatuur tuntavalt ballistikat. Ehk siis teadma peaks kuidas jookseb püss 25oC ja -25oC juures (50 kraadi vahet).

Aga rõõmu teeb, et teema arutluses on kaldutud mudeleid võrdlema. Kui ise püssi valiks (viimati eelmisel sügisel), siis vaatan esmalt ikka relva tüübi välja (vastavalt omadustele ja sobivusele, teeninduse/remondi võimaluste olemasolule jne.). Ja siis alles otsustan kaliibri üle (tehakse ju ühte mudelit enamasti kõikides põhikaliibrites).
Vasta