Madjarite paprikaga keedetud lihatoidud jagunevad kolme harusse:
Paprika’s
Pörkölt
Toit, mis ei ole ei paprika’s ega pörkölt.
Kaiu jahimeeste pardijahil valmistatud metskitsepaprika’s oli järgmine:
2 noore metskitse laba.
6 parajalt suurt sibulat (olid nii Leedu kui Peipsi sibulad).
6 suurt punast parikat.
Maitsestamiseks soola ja paprikat.
Kui tahate eriti madjaritepärast rooga, valmistage lõkkel.
Mina olin laisem ja tegin gaasipõletil, aga siiski malmpajas.
Sibul viilutada ja praadida klaasjaks. Madjarid soovitavad sulatatud rasva.
Siis lisada tükeldatud paprika ja seejärel parajaks tükeldatud liha. Kui suured tükid, on maitse küsimus. Vett lisada ainult veidi, et põhja ei kõrbeks. Vaiksel tulel hautada kuni liha on tõesti pehme.
Juurde serveerida keedetud kartul ja näiteks värske tomat.
Ja et jaht on läbi, siis pits viina on OK. Kui väga madjareid jäljendada, siis palinkat (ei soovita, kui võtta rohkem kui mõned pitsid).
Metskitsepaprika's
Metskitsepaprika's
Viimati muutis Beretta, E Sept 28, 2009 5:45 pm, muudetud 2 korda kokku.
Grumpy old man
Re: Metskitsepaprika's
No ikka on vead sees!
Võta eeskujuks:http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/viewtopic.php?f=36&t=5442.
Võta eeskujuks:http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/viewtopic.php?f=36&t=5442.