Sügis Obi jõel

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Sügis Obi jõel

Postitus Postitas Feen »

Sai siis ise ka seda filmi vaadatud. hea film oli. (kes kursis pole, siis tegemist dok filmiga. Sisuks sealse rahva elu-olu, mis seisneb kalanduses, jahinduses ja karjakasvatuses. ETV-s näidati). Nii mõnelegi oli see järgmine okas hinge.. näiti ju hulgaliselt loomade surmamist ja taldrikraudasid jne.. aga kui võtta elu nii nagu on. eriti seal, siis on kõik väga loomulik.
Ja sellises ühiskonnas, kus elatutakse jahist, kalandusest ja karja kasvatusest, seal elaks ise ka... ja oleks väga õnnelik :)
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

enne ela seal kui väida seda :)
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

gunnar kirjutas:enne ela seal kui väida seda :)

Tegelikult on selle filmi põhisüüdlane siingi kasutaja. Ehk räägib sammal.habe lähemalt, et kui roosiline see elu seal Obi kaldal siis tegelikult on? :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Nats lahjaks see film jäi, oleks võinud teha tunnise, siis oleks saanud rohkem püüki ja jahti näidata, elu-olu ka ei saanud sotti.
Aga parem ikka kui mingit seepi vahtida. :D
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Postitus Postitas Siili »

Jutustakse sealsetest jäljeküttidest imelugusid.Tegelikult langeb päeval aurustunud niiskus lumena öösel maha,nii 5-8mm.Igal ööl. Ja 10km peal on ühed või kahed jäljed.Kui nad siia tuleksid , läheksid nende pead õige segi - jälg jäljes kinni. See kummitas mind alati , vaadates seda hommikust neitsilikku puhtust.
Kasutaja avatar
Kolevoll
Postitusi: 249
Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm

Postitus Postitas Kolevoll »

Peris asjalik film oli. Natuke pikem oleks ju võinud olla, aga et pealkirjaks oli Sügis Obi jõel, siis ei lootnudki, et kevadet ka näidatakse. Igatahes juba mõned asjamehed virisesid selle üle, et televisioonis näidati loomade tapmist, mis olevat eriliselt kole. Tundub, et selliste kommenteerijateni filmi iva ei jõudnudki.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

kakuke kirjutas:...et kui roosiline see elu seal Obi kaldal siis tegelikult on? :D

Nojah. Filmis tunduvad asjad ikka ilusamad ja intensiivsemad kui tegelikus elus.
Sealne elu on üsna lakkamatu võitlus toimetuleku eest. Kui ikka kala ei tule ja tehase poolt pandud plaani täis ei saa, siis pead lootma põtradele ja jahisaagile. Ent hantide põdrakarjad on pisikesed, paarisajapealised (naabritel neenetsitel tuhandeid ühes karjas), nahahinnad on ilmaturu nigela seisu tõttu üsna all...

Mis filmi pikkusse puutub, siis... see on osa mu magistritööst. Algselt pidi film 30-minutiline olema, vaid peale põhjalikku vaidlust lubati nii pikk teha kui ta teleski näha oli. (esimene versioon oli tund ja 20 minutit :wink: )

Ent – kui kellelgi filmi, hantide vms. kohta küsimusi tekkis, võib teada anda. Üritan jõudumööda vastata.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

sammal.habe kirjutas:esimene versioon oli tund ja 20 minutit :wink:


Seda pikka versiooni vaataks küll....see TV versioon tundus kuidagi nuditud :D
Komatsu
Postitusi: 42
Liitunud: N Sept 16, 2004 11:06 am

Postitus Postitas Komatsu »

Maitunne Sind sammal.habe ega vist peagi tundma aga hea filmi oled teinud.
Loodan, et hantide jumalad Sulle (kui neid veel seal alles on?) armulised on ja edaspidigi Su selleteemalisi asjaajamisi soosivad.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Tegelikult oleks ju väga tore kui Eestis oleks võimalik jahipidamisest ära elada. Mina küll siis prooviks kohe. Venemaal (Siberis) oli ja on see võimalik. Ma pean silmas mitte jäägriametit, s.o. lisasöötmise korraldamist, jahijärelevalvet, jahituristide teenendamist jne. , vaid lihtsalt jahisaadustest äraelamist, neist osa müüki pannes. Müüks ulukite nahku, trofeematerjali, liha. Meil pole paraku sellist tegevust ette nähtud, jahti pead pidama lihtsalt hobina ja selle eest peale maksma. Aga miks mitte olla elukutseline jahimees? Ulukeid ilmselt siiski ei jätku äraelamiseks, võtaks hobijahimeestelt tegevuse ära. Elukutselise jahimehe elu meenutas ehk hundijahibrigaadis käimine, läksid nagu tööle igal hommikul ja õhtul panid riided radikale kuivama. Ning meestele maksti keskmist palka. Nüüd on metsi palju raiutud ja põllumajandamine katastroofselt vähenenud (loomade söögibaas oli kolhoosipõldudel tugev). Kõik kaitsevad loomi meiesuguste "tapjate" eest, aga loomade elupaiku hävitatakse- kui palju on minugi eluajal kadunud metsisemänge. Tahavad Euroopas vist elukutselise jahimehe ametit igaveseks maha matta. Kahju!! Aga kui võtta jahipidamist koos kalapüügiga, siis äkki elaks ära?
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

selle filmi temaatikast huvituvatele tegelastele järgmine internetilehekülg:
http://www.ngonet.ee/~janno
Suletud