Õhkrelva hooldus!

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Vasta
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Õhkrelva hooldus!

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Kipub olema sedasi ,et tulirelva ika hooldatakse/puhastatakse,aga õhukaga eriti vist keegi ei viitsi jännata! Küsiks siis kuidas asi peaks käima ? Oli siin kuskil juttu viltkuulide kasutamisest ,aga kui neid pole ja kasutada tavalist mopi komplekti? Seal komplektis ka miski kõvem hari ,küll vist mitte pronks hari,kas see rauale "haiget ei tee"? Kas puhastamiseks tuleks summuti eemaldada ja kui jah,siis kuidas ta näiteks FX Royale-l maha käib? Siis veel ,millist õli soovitate?
sada
Postitusi: 334
Liitunud: N Juul 29, 2004 12:13 am

Re: Õhkrelva hooldus!

Postitus Postitas sada »

kult kirjutas:Kipub olema sedasi ,et tulirelva ika hooldatakse/puhastatakse,aga õhukaga eriti vist keegi ei viitsi jännata! Küsiks siis kuidas asi peaks käima ? Oli siin kuskil juttu viltkuulide kasutamisest ,aga kui neid pole ja kasutada tavalist mopi komplekti? Seal komplektis ka miski kõvem hari ,küll vist mitte pronks hari,kas see rauale "haiget ei tee"? Kas puhastamiseks tuleks summuti eemaldada ja kui jah,siis kuidas ta näiteks FX Royale-l maha käib? Siis veel ,millist õli soovitate?

Viltkuul jah lihtsam lahendus, ballistoli õliga kokku ja kõmmuta nagu field targeti lehel kirjas (KKK all vist) Omast kogemusest võin õelda et teinekord on mõju hämmastav.Eriti palju pole võimalusi just testimiseks olnud, aga 2x on raudselt mul tiheduse 3-4cm 25m kahandanud normaalse 1-1,5cm peale. Tegin spetsaalselt katse Soomes angaaris kus tuulemõju puudus, 3x8 (3 trumlit) lasku enne ja peale puhastamist (y) Statistikaks muidugi vähe, aga mulle piisas :D .Olen ka kasutanud Bore Snake puhastajat, millel on lõpust see pronks hari välja lõigatud, aga statistika kahjuks puudub, kas mõjus või mitte :roll: Kallis on muidugi see "toruuss" :D Raske muidugi uskuda et mingi vilttropp lõõb suudmeosast tinajäägid minema, aga mul vähemalt mõjus :) Olen palju ka teiste arvamusi lugenud ja paljud on soovitanud toru poleerida seest FLITS (pole kindel kas õieti kirjutasin :oops: ) või vene rohelise pastaga :roll: Tulemusi on parandanud minu statistika järgi (loe mälu :) ainult 30% proovijatest.
Hari kas siis valgevask või plastik minuarust ei tohiks kuidagi toru kahjustada, teine asi on muidugi see O-RING kummitihend millest läbi kuuli rauda lükkad :roll:
Ma ei tea ku hästi või halvasti on tulirelvade raud galvaaniliselt kaetud, aga air rauad on tõesti halvasti tehtud selles mõttes, päris kähku kakkab julmat väljast roostetama :( ilmselt ka seest (n)
Vasta