Õppimisest

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kellapoiss
Postitusi: 149
Liitunud: K Nov 01, 2006 5:05 pm

Re: Õppimisest

Postitus Postitas Kellapoiss »

Põhimõtteliselt peaks liha surnud olema,enne kui tükeldama hakkad.St.-vähemalt öö rippuma.Aga kõigil ju kiire.Aga kirvemeeste aeg peaks ära lõppenud olema.Ja mis märganud olen-parim liha tuleb ikka hiilimis-varisusjahist.Nutt tahab peale tulla,kui mehed sooja põdravasikat tükeldavad.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Õppimisest

Postitus Postitas andrus »

Omad kogemused näitavad,et jama tehakse ikka ühisjahis.Aga on saanud ka head tulemust siis kui jaht on juba nii 12 paiku lõppenud,õhtul on ju kõigil kiire kiire istuma.Korralik kaup tuleb ikka varitsusest ja väikse pundiga.Rümp ööseks rippu ja järgmine õhtu rahus toimetada.
jahismurf
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Õppimisest

Postitus Postitas honkomees »

Kellapoiss kirjutas:Põhimõtteliselt peaks liha surnud olema,enne kui tükeldama hakkad.St.-vähemalt öö rippuma.Aga kõigil ju kiire.Aga kirvemeeste aeg peaks ära lõppenud olema.Ja mis märganud olen-parim liha tuleb ikka hiilimis-varisusjahist.Nutt tahab peale tulla,kui mehed sooja põdravasikat tükeldavad.
loomulikult on õige kondistustada päevakese rippes olnud liha, aga siin siis paar probleemi:
1. laupäevase jahisaagi teeme ära pärast pühapäevast jahti, aga pühapäevane saak? kui leidub mehi, kes on nõus tulema esmaspäeval kondistustama, siis tehakse see järgmine päev ära, aga alati pole see võimalik ja siis tehakse soe liha kohe ära.
2. meil pole põhilises lihatöötlemisruumis (endine talulaut, betoonpõrand, äravool, vesi olemas) nii kõrget lage, et vintsi sinna aretada ja tervet põdrarümpa üles riputada. Ikka tuleb kohe teha põdrakere kuueks tükiks: kintsud + rindkere ja tagaosa. Ja seda siis kas kirve või saega. Need tükid ripuvad siis järgmise päevani konksude otsas.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Vasta