Karmikarvaline taks

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Karmikarvaline taks

Postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
Aga nagu näha, on see pärlite loopimine...
Aga kulla inimene- kes siis käsib sul pärleid loopida :lol: :lol: :lol:
Minul näiteks ei tuleks selline asi üldse pähegi, enne kui ei ole potentsiaalset "turgu" kompinud-s.o. leidnud vähemalt mõned potentsiaalsed ostusoovijad (eelnevalt ka välja selgitades suguline eelistus). Enda 2 aastast terjerit on ka plaan paaritada, kuid mitte varem kui 2 aasta pärast ning põhieesmärk on pesakonnast endale jätta 1 või 2 kutsikat.
Kalli raha eest (s.o. üle omahinna) ülejäänuid müüma hakata ei ole minu jaoks eesmärk. Minu eesmärgiks on omada hästi töötavaid jahikoeri ning nendega edukat jahti pidada. Ja kui keegi soovib "kalli raha eest" endale sellist koera osta padjakoeraks, siis loomulikult ma ei tee selleks mitte mingeid takistusi :lol: :lol: :lol:
Kasvatada aga kutsikaid (nagu osadest müügikuulutustest olen juhtunud lugema) isegi 6-8 kuuseks ning siis ikkagi üritada kutsika eest "ülikõrget omahinda" saada - sellisest asjast mina aru ei saa ning selline käitumine on minule mõistusevastane, sest koer tahab igapäevaselt ka korralikult süüa, rääkimata elamistingimustest. See aga tähendab täiendavaid kulutusi :oops:
Ilma konkreetseid inimesi lähemalt tundmata hakata neid aga nimetama "karmideks meesteks"- see paneb lihtsalt imestama- huvitav kas siis jahimehed ning jahinaised (y) kes siin ka osalised on peavad olema kõik "koerte padjaklubi" liikmed, et koera toast õuegi ei tohi lasta- äkki külmetab, metsa jahile viimisest rääkimata.
Ja meie austatud jahinaised peavad hakkama kiiresti Angela Aaki ainult vastupidises järjekorras tegema- no andke andeks :lol: :lol: :lol:
ikka lõbusalt
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Karmikarvaline taks

Postitus Postitas vollifedja »

Aivar00-su vastuses läks midagi väga "puusse", isegi ei taipa ,mis.Lugesin mitu korda su vastust, aru ei saa, millest jutt ja miks. Üks nagu räägiks aiast, teine aiaaugust...
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Karmikarvaline taks

Postitus Postitas aivar00 »

tahtsin öelda, et enne kui hakkad emast koera paaritama, peaks otsima potensiaalseid kutsikatahtjaid. Loota ja uskuda, et mul on väga head kutsikad ning jahimehed kohe jooksevad nendele tormi- selleks peab ikka tõesti sinisilmne olema...
ikka lõbusalt
pihlapuu
Postitusi: 60
Liitunud: R Sept 01, 2006 7:38 pm

Re: Karmikarvaline taks

Postitus Postitas pihlapuu »

Vollifedja-olen Sinuga nõus, et aivar00i viimane postitus on vägagi vasturääkiv...nende 6-8 kuuseks kasvatatud kutsikate jutust ei saa kohe üldse aru...Ja ma ei ole kurtnud kutsikasoovijate puuduse üle-neid oli mitmeid, nende seas ka üks tõeline jahimees, kellel kutsikas juba kodus.Põhiosa on aga ikka pealinna poole läinud või veel minemas ja ka oma kennelisse jätan 2 kutsikat.
Ole nüüd kena ja seleta mulle, kuidas on võimalik tellida kindlast soost kutsikaid juba enne paaritust, nagu Sa soovitad.Minu üsna pika koertekasvatuse praktika ajal ei ole küll suutnud koertele selgeks teha, et palun seekord pesakonda 3 isast ja 2 emast Ja kui siis mu soovi pole kuulda võetud ja sünnib näiteks 7 emast kutsikat, siis mittevajalikud saadad merekooli .Või lähevad need just nn. kalli raha eest padjakoerteks, kuigi neil on tubli jahimehest kasvataja ja kõik eeldused olla head jahikoerad....
Ja ka sellest ei saa aru, kust Sa lugesid välja, et koeri jahilegi ei või lasta ja loomulikult hämmastab mind ka väga konkreetsete nimedega inimeste mängutoomine, kes selle teemaga küll seotud ei peaks olema...Ja oma sinisilmsuse juures usun ma ikka, et karmikarvalisest taksist saab ka meil tõeliste jahimeeste lemmik muude tõugude kõrvale.
Koer ei reeda sind kunagi...
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Karmikarvaline taks

Postitus Postitas vollifedja »

Ei ole sinisilmne-lihsalt meil Eestis(erinevalt muust maailmast) on karmikarvaline taks senivähetuntud(kui mitte laus tundmata tõug).Eks meie, seda erilist tõgu omavate jahimeeste(naiste) püha kohus on tõestada oma koertega, kui väärt koerad nad on. Üritan seda ka teha, kuhu vähegi kutsutakse jahti, olen kohal...suur on nii mõnegi mehe imestus, et SEE KOER kah taks on, ja teeb veel nii kõva häält kah!Pole ju karmikaid näha jahis olnud..Loodame, et nüüd selle pesakonnaga saab neid "imesid" jahti rohkem, meil lihtsam populariseerida. Aga ega üleöö juhtu kah midagi...(kusjuures lapsena mäletan, etPaides lapsepõlve sõbra-trennikaaslase Takkis Taho isal olid just karmikad!)
Vasta