Jahilaskesport ei olegi sport ?

Vasta
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Jahilaskesport ei olegi sport ?

Postitus Postitas Mart »

Täna potsatas mailboxi üks selline kirjake, allpool üks lõik sellest :

Praegusel hetkel on Politseiameti seisukoht ja tõlgendus järgmine: Riigilõivu tasumisest on vabastatud laskespordiga tegelev spordiorganisatsiooni kuuluv ning aktiivselt spordiga tegutsev laskesportlane sporditulirelva (tulirelv, mis on ettenähtud laskmisega seotud spordiala harrastamiseks) selle laskemoona omamiseks, valdamiseks, edasitoimetamiseks ning veoks vajalike relvaseaduses nimetatud toimingute eest. Seega riigilõivust vabastamiseks peaks Teil olema vähemalt üks sporditulirelv, mida kasutate ainult laskmisega seotud spordiala harrastamiseks (seega relvaloal oleks selle tulirelva taga ainult märge B). Kui tulirelva on jahipidamiseks ning sportimiseks (A ja B), siis riigilõivust vabastatust ei ole.

Sai ka seadust loetud ja kuidagi vägivaldne seadus tõlgendus tundub olevat või mis juristid arvavad?
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Jahilaskesport ei olegi sport ?

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Kui mõni "seaduse kirjutaja "(loe tegeleks selle alaga )ka lasta oskaks ,küllap siis ka seadus vastav oleks! Vaadake kui kähku muudeti seadust ,kui Vlllul relvad ära korjati,seni kuni kedagi neist asi ei puudutanud tehti kalanägu pähe ja kuulutati :"Kui ikka krim. asjas kahtlusalune ,siis ikka õige ,et relvaluba peatada!"
Riigil ju raha vaja! Jätaks mõne inimese tööle ja raskel ajal alandaks veidi palka,aga see kisuks ju keskmist allapoole ja kelle palgad on omakorda keskmisega seotud?! Aga see selleks!
Kasutaja avatar
Sarvik
Postitusi: 576
Liitunud: E Jaan 08, 2007 3:09 pm

Re: Jahilaskesport ei olegi sport ?

Postitus Postitas Sarvik »

masu ajal on kõik ametnikud ka maksukogujad :)

ja ametnik vastas su küsimusele.... kas jahilaskesport ei olegi sport?.... ju nii kenasti : ....jahilaskesport on tegevus mida harrastavad jahimehed jahipidamisest vabal ajal.....kuna inimestel on vaba aega alati vähe siis...eeldame et enamasti kasutatakse a/b relvi siiski jahipidamiseks.... :lol:
kärbes kirbule!
Vasta