Hagijas

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
quentin
Postitusi: 72
Liitunud: L Jaan 20, 2007 11:13 am

Hagijas

Postitus Postitas quentin »

Tervitus. Mul on plaanis endale võtta jahikoeraks hagijas. Kas oskate soovitada hagija tõugu(soome, eesti või vene) Nimelt plaanis oleks lisaks kähriku, rebase ja jänese küttimisele tegeleda ilvesega.
www.aigur.com
Zake
Postitusi: 37
Liitunud: E Veebr 09, 2009 8:04 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas Zake »

Mina soovitaksin eestlast(just parajad mõõtmed ning see aitaks kaasa ka E hagijate eksistentsile ka edaspidi) Maitse asi muidugi...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas jorr »

Et koera teisele soovitada,no siin tarvis enda koera kiita ja soovitada.Ja koera soetamisel on ikka vaja väga asja tunda või siis peaks kuhjaga õnne olema.Muidugi,kui maal elad ja hagijat tahad,siis kindlasti ikka eestlane,mis mõttes need rajatagused soomlane või venelane paremad on,et oskavad võõrkeeli haukuda või?
noorus on ilus aeg
karet.
Postitusi: 133
Liitunud: K Okt 29, 2008 5:39 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas karet. »

tere mina soovitan eesti hagijat,ajab paraja kiirusega on piisava suurusega.Omal venelane ja palju jama olnud,et tükib ära kaduma ja ajades on kuradi kiireloom ei jõua ette :?
maapähkel
Postitusi: 25
Liitunud: L Nov 21, 2009 7:47 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas maapähkel »

isiklik arvamus....peame jahti pea iga päev venelastega ja jaht on ilus ja vägev midagi paremat ei oskagi tahta.....venelane on suur kiire ja võimas koer ja sobib kindlasti noorele hakkajale jahimehele.......eriti kui plaanis ilvest jahtida kuigi ta kõige parem koer selleks pole...meie omad töötavad ka ilvesele ajavad siga põtra ja isegi hauguvad nugist nendest muudest ja pisematest loomades me ültse ei räägi....eestlane on ka koer nagu koer ikka aga sobib enne kõike linna meestele ja pensionääridele.....miinused siis eestlase puhul madal seega aeglane paksust lumest rääkimatta ......njh neid miinuseid siiski on aga mida siin ikka lahata tukka koeraks sobib suurepäraselt....
alati mine järgi ja kontrolli hoolega.....
Zake
Postitusi: 37
Liitunud: E Veebr 09, 2009 8:04 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas Zake »

Oot maapähkel mis mõttes pensionäride koer,ma arvan et sa polel ihtsalt normaalsuurusega korralikult töötavat hagijat ehk näind. Aga põhiline siiski et quentin hagija ära toob, :D
maris
Postitusi: 220
Liitunud: P Jaan 27, 2008 7:09 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas maris »

Tegelikult on hagijaid peale nende kolme mainitu veel väga palju ;) (ja venelasigi tegelikult ju kahte sorti). Soomes näiteks on viimasel ajal populaarsemaks muutunud ameerika rebasehagijad (ilus pilt, kas pole), kellega edukalt rebase- ja ilvesejahti peetakse, aga ka hundijahti ning Rootsis on nende eest ka karusid lastud.

Aga patrioodina soovitan loomulikult eestlast 8) .
www.sakste.com - Sakste eesti hagijad
epood.smartdog.ee - palju kasulikku (jahi)koertele
vollifedja
Postitusi: 573
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas vollifedja »

Noh jah. Elades Eestis ja pidades jahti Eesti oludes, ikka eestlane!(Venes-Ameerias suured mastaabid, vaja suuremat ja jõulisemat, Soome-Rootsi jne oma loodusliku eripäraga, ka vastavad hagijad neil....
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas jorr »

Neid haijatõuge on palju,kuid hr Maapähkel nimetab,et tema on näinud kuidas kaks e-hagijat neil pundis venelasega töötavad?Kuid pundis ei tööta hagijad kunagi väga hästi,esimene,kes uluki jälje üles võtab,tallab ju ka palju jälge ära ja teised koerad ajavad rohkem esimese koera hääle peale.Pealegi on igal koeral alati teistest erinev iseloom.Mingi tähtis tõug ei näita suurt midagi,igat tõugu koerast võib luru tulla.Üsna hiljuti nägin noort venelast omapundi mehel,kes metsas teist koera aint segas.Mees ise kiitis,et koer veel noor(1,5 aastane),mängida tahab.Aga ära koer kadus(või kaotadi),kuigi oli jutu järgi puhtatõline.Muide,vene hagijas on jah tugeva kehaga ja turjakõrgus ka suurem kui eestlasel.Eesti-hagijas aga aretati just madalama kasvuga koeraks.Ah,et tükib lumme kinni jääma,no annaks Issand ikka eestimaale sellist lund,et E-hagijas kinni jääks.Minu oma(e-hagijas) ajab nii siga,rebast,jänest,ka ilvesega on rinda pistnud,ning verise nina saanud ja pole veel lumme kinni jäänud,aint kitsenuhtluse õppis teise koera käest ära ja see jäigi külge.Jahti tahab aga just noore mehega teha,kuid parema puudusel lepib ka minuga.Muide,olen näinud,kui taksisuurust koera lumi segab jahtimisel nati aga hagijaga pole sellist lugu juhtunud.
noorus on ilus aeg
maapähkel
Postitusi: 25
Liitunud: L Nov 21, 2009 7:47 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas maapähkel »

jorr kirjutas:Neid haijatõuge on palju,kuid hr Maapähkel nimetab,et tema on näinud kuidas kaks e-hagijat neil pundis venelasega töötavad?Kuid pundis ei tööta hagijad kunagi väga hästi,esimene,kes uluki jälje üles võtab,tallab ju ka palju jälge ära ja teised koerad ajavad rohkem esimese koera hääle peale.Pealegi on igal koeral alati teistest erinev iseloom.Mingi tähtis tõug ei näita suurt midagi,igat tõugu koerast võib luru tulla.Üsna hiljuti nägin noort venelast omapundi mehel,kes metsas teist koera aint segas.Mees ise kiitis,et koer veel noor(1,5 aastane),mängida tahab.Aga ära koer kadus(või kaotadi),kuigi oli jutu järgi puhtatõline.Muide,vene hagijas on jah tugeva kehaga ja turjakõrgus ka suurem kui eestlasel.Eesti-hagijas aga aretati just madalama kasvuga koeraks.Ah,et tükib lumme kinni jääma,no annaks Issand ikka eestimaale sellist lund,et E-hagijas kinni jääks.Minu oma(e-hagijas) ajab nii siga,rebast,jänest,ka ilvesega on rinda pistnud,ning verise nina saanud ja pole veel lumme kinni jäänud,aint kitsenuhtluse õppis teise koera käest ära ja see jäigi külge.Jahti tahab aga just noore mehega teha,kuid parema puudusel lepib ka minuga.Muide,olen näinud,kui taksisuurust koera lumi segab jahtimisel nati aga hagijaga pole sellist lugu juhtunud.

on mis on aga hagijate koostööst on sul ilmselt väga valed arusaamad.....2 koera töötavad ikka oluliselt paremini loomale kui üks jälitamine ja tabamine on 100% edukam üks kaotab jälje teine võtab ja töö jätkub selleks on muidugi vaja koeri noorespeast oma vahel sotsialiseerida jne......ja ma ei ole öelnud et eestlased ajavad koos meie venelastega....lihtsalt pundis käimine on ühine ja otse loomulikult kui jälje võtab eestlane ja venelased kuulevad seda tormavad nad koheselt platsi ja võtavad jälje üle....ma ei taha nüüd kedagi sundida venelase kasuks...aga 20a on näidanud et venelane on lihtsalt asendamatu hagijas...ja eestlasega teda kindlasti võrrelda ei saa.....
alati mine järgi ja kontrolli hoolega.....
Zake
Postitusi: 37
Liitunud: E Veebr 09, 2009 8:04 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas Zake »

maapähkel ajab ikka oma joru :D
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas sooviku »

Ajab oma joru küll aga mõelge inglise rebasejahile :) .Seal ei ole mitte 2-3 hagijat vaid 20-30.Üks koer ajab ühte jälge,kari koeri aga metsa puhtaks.Ja milline laul laanest kostub (y) .
Naine võib olla,koer peab olema!
draiwer
Postitusi: 387
Liitunud: R Mai 29, 2009 9:36 am

Re: Hagijas

Postitus Postitas draiwer »

Soovitan ka Eestlast kuna ta ajab just paraja tempoga ja uluk tuleb ta ees üsna rahulikult.Mul on Soome hagija film kus näeb kui kiire Soomlane on ja uluk kihutab ta ees kogu aja täiega.Ehk ka Venelane väga kiire.Soomlased ka kiruvad oma tõugu,pidavat olema väga jäärapäine.Soomlased on viimasel ajal võtnud palju Ameerika tõugu kasvatada.
Zake
Postitusi: 37
Liitunud: E Veebr 09, 2009 8:04 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas Zake »

ja esimese hooga ei maksa kohe kutsikat ettesattuvast pesakonnast võtta,esmalt uuri vanemate tööomadusi,võimalusel uuri ka kuidas vanemate kutsikad töötavad jms..
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Hagijas

Postitus Postitas jorr »

Üks,mis hagijate töösse puutub,on minu arvates see,et kõik oleneb peremehe maitsest.Kiirelt ajava hagija(venelane-soomlane) ees on loom koera ligidal(ees) ja kuna koer ajab häälega,siis kuuled looma liikumise ilusti ära,ning kui tead looma liikumisteid(mis väga tähtis hagijaga jahtimisel) tuleb olla väle poiss,et ette jõuda.Kui üksi jahid.Samas aeglaselt ajava hagija(eestlane-taks) ees on loom ikka mitmesaja m kaugusel ja loomateele ette minnes ei tea kunagi,kas uluk juba tuli siia kanti,või kuulis sinu tuleku ära ja kasutas teist rada.Põnevust omajagu.Mis väljamaa koerajahti puutub,siis ega seal mees üksi koerakarjaga jahti tee.
noorus on ilus aeg
Vasta