Hundid

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Feen »

Ma nägin ka kunagi metsas jälgi, mis te mehed arvate, kas võisid olla hundi või ilvese omad, või kuuluvad need hoopis rebasele? Rabast peaks ilves ju eemale hoidma, kassid kardavad ju vett ja jõhvikaid nad ei söö ning kuna ma ise nägin metsas neid jälgesid, siis äkki ongi ilvese jäljed ning sul rabas rebase omad, ei st, hundi ikka.

Ehk siis, kui keegi tahab arvamus avaldada sellistel teemadel, siis bingoloto numbrite mõistatamine võib tänuväärsem tegevus olla.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas sooviku »

F... :evil: ,f... :evil: ,f... :evil: .Rõõmustasin,täna oli üle kahe nädala üksik siga söödal käinud.Kaks nädalat tagasi käis suur kari ja enne seda oli kolme nädalane paus.Varemalt sead ainult elasidki automaadi juures.Nüüd siis tuli nats lund ja põhjus käes,hundid :evil: .Neljane punt terve ilma jälgi täis tallanud.Helistasin,et kas saab siis jahti ka.Ei saa,pidi põhikari olema.Kui liigub mõni üksik siis sellele võib lipud ümber tõmmata.Nüüd ei jää muud üle,kui hoida pöialt,et susid hakkaksid talumeeste lambaid ja koeri murdma.Ega enne neist lahti saa.
Naine võib olla,koer peab olema!
jagwelt
Postitusi: 233
Liitunud: R Nov 30, 2007 11:48 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas jagwelt »

kas siis põhikarjale ei saagi jahti pidada we :M
Parem puhtalt mööda kui sitalt pihta...
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas rajaleidja »

sooviku kirjutas:F... :evil: ,f... :evil: ,f... :evil: Neljane punt terve ilma jälgi täis tallanud.Helistasin,et kas saab siis jahti ka.Ei saa,pidi põhikari olema.Kui liigub mõni üksik siis sellele võib lipud ümber tõmmata.

No aga helista homme uuesti ja ütle, et neli üksikut on liikvel. Kõik on suhtumise küsimus :wink:
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

kuhu helistasid ja kes niimoodi vastas?
Ole kui leebe tuul...
Kasutaja avatar
nimetu taat
Postitusi: 137
Liitunud: E Aug 30, 2004 10:08 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas nimetu taat »

sooviku kirjutas:F... :evil: ,f... :evil: ,f... :evil: .Rõõmustasin,täna oli üle kahe nädala üksik siga söödal käinud.Kaks nädalat tagasi käis suur kari ja enne seda oli kolme nädalane paus.Varemalt sead ainult elasidki automaadi juures.Nüüd siis tuli nats lund ja põhjus käes,hundid :evil: .Neljane punt terve ilma jälgi täis tallanud.Helistasin,et kas saab siis jahti ka.Ei saa,pidi põhikari olema.Kui liigub mõni üksik siis sellele võib lipud ümber tõmmata.Nüüd ei jää muud üle,kui hoida pöialt,et susid hakkaksid talumeeste lambaid ja koeri murdma.Ega enne neist lahti saa.

Mindki huvitaks kust (ja kes) selline tagasiside anti, minuteada täna kõigis maakondades veel laskmata hundi kvooti. Kuidas niivõrd liikuva liigi puhul seda põhikarja peetakse, kui jooksevad üle jahiseltsi ja/või maakonna piiri, kas siis on eraldi märge külles?
Või kuidas üksikut võib ja neljast ühet ei või?
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas SUURKOER »

Sai ka täna huntidele jahti tehtud a seekord nad pääsesid, viga oli selles, et ala suur ja mehi vähe. Olid teised tulnud päris linna ligidale sea karjale järgi. (n)
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas sooviku »

Ei meil saa asjast aru,üks räägib üht,teine teist.Kohta,kus on hunte kogu aeg olnud,ei tahetud algul ühtegi luba anda.Jutt käib Soomaa äärsest jahipiirkonnast.Nüüd vist räägiti üks luba välja.Nalja,teemal"neli üksikut",teha ei saa,sest nii kui jahiks läheb on teate küll kes :wink: kohal.
Muuseas,kõvad susikütid :? ,üksikuks peetakse seda hunti,kes on põhikarjast nö.välja tõrjutud ja liigub üksinda.Põhikarjad pidid olema kõik kaardistatud.Iga jahtkond täidab ju neid suurkiskjate jälgimiskaarte nii,et vahet pole,kas ta on siin või seal maakonnas.
Naine võib olla,koer peab olema!
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Joosep Käba »

No me oleme teispool Soomaad. Soomaale planeeritakse suurkiskja "reservaati" ilmselt sellepärast sulle lube ei antagi. Juttu old sellest ka ajakirjanduses.
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas SUURKOER »

Igatahes Kilingi-Nõmme ümbruses on hundi jälgi igal pool ja teiste seltside jahimehed ka räägivad, et on sea söödad läbi käidud nende poolt.Ja muidugi sigu söötadel ka ei käi.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Joosep Käba »

Meil see pühapäeval homikuse põdraluure ajal ca 8.45 mees söödalt leidis pooleldi söödud põrssa. Täitsa soe alles oli. Värskel lumel või lugeda karjaks 5-6.
Ümbruskonnas luuret tehes poole tunni pärast nägi karjast viimast, kes Soomaale putkas.
Ajasime ilmselt oma homikuse liikumisega jooksu.
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas SUURKOER »

No jah, kui nii edasi läheb pole enam sõralistele vaja jahti pidada.Täna sajab värske lumi maha ja ehk on homme näha hundi jälgi. (y)
Kasutaja avatar
kaarelj
Postitusi: 70
Liitunud: E Dets 22, 2008 9:32 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kaarelj »

Aga mul on sis selline loll küsimus, et milline loom teeb jänesega sarnase jälje, ainult selle vahega, et hüppe pikkus on 3+ meetrit(jälje kubatuur ka suurem muidugi). Mul nimelt oli täna selline juhus, et põikasin kiirelt sea söödalt läbi, et vaadata kas on sead käinud(ligi 2 nädalat pole sead sööta külastanud enam), no ja koer pani autost jooksu, tegi kuskil metsas korra haugatuse ja oli paar min kadunud, läksin vaatama ja leidsingi taolised jäljed, täitsa värsked, käisin umbes 50 m(või siis vähem) järgi kui koer tuli tagasi, lumi oli nii kohev, et täpset käpa jälge maha ei jäänud, ainult sellised udused moodustised. kaks nädalat tagasi tuli sealt ajust hunt välja, kütt oli liiga kaugel ja ligi ka ei jõudnud, sead on sealt kadunud, niisis, ma ise arvan, et võis hunt olla, aga teadjamadmehed võiks oma kogemustest õelda, milline on ilvese põgenemise jälg ja milline hundi oma. Oli teine ikka valusa vungiga läinud, kohati ei leidnud kohe järgmist jälge kättegi, nii pikad hüpped olid. Kuradi kahju et ei olnud aega uurima jääda sinna, muidu oleks otsinud jälje, mis ta enne põgenemist tegi ülesse, aga no ei saanud, muud asjad vajasid kiirelt tegemist. Koer ka suht noor ja loll veel, aastane vene-eurooplane, on värsket hundijälge saanud nuusutada kyll, aga saba jäi rõngasse :D
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Pauli »

Kas sa jänesejäljele sarnanemise all pead silmas ainult jälgede mustrit (pigutust) või ka kuju? Väga kiirel galopil nihkuvad enamikul loomadel tagajala jäljed esijala jälgedest ettepoole, nii et selle järgi ei anna miskit otsustada. Kolmemeetriseid hüppeid suudab ka suur jänes teha ja kohevas lumes võib jälg tegelikust kõvasti suurem paista - jalalöök paiskab lume laiali.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas sooviku »

Selle looma teekonna lõpp.36 kilone isahunt.Eelmise hundi lasin 25 aastat tagasi ja see oli täpselt sama raske.Eile(eelmine aasta :wink: ) saime samast lipuringist 46kg isase.Emane oli öösel välja läinud aga üks jäi täna õhtul veel lippudesse.Proovime homme veel.
Manused
01.01.20010 minu lastud hunt 004.jpg
Naine võib olla,koer peab olema!
Vasta