Eesti hagijas

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
liisa
Postitusi: 1
Liitunud: N Apr 23, 2009 9:14 pm

Eesti hagijas

Postitus Postitas liisa »

Kas eesti hagijaga võib ja saab metssiga jahtida?
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas kakuke »

Seadus ei luba.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas baddmann »

St Eestis ei luba. Mõnes kohas näiteks Venemaal on EH päris populaarne, küll mitte arvukas koeratõug. Mul täpsed andmed puuduvad, kuid EH tõuühingust võid seda huvi korral uurida, kas neil on sealse lubatavuse kohta infot. Sõralised on Eestis EH-le keelatud, kuigi tõu kui sellise jaoks oleks piisav, kui keelatud oleks ainult metskits (väidetavalt on põgenemismuster seast, hirvest ja põdrast erinev ning see rikub EH tõuomadusi, teiste sõraliste puhul aga mitte oluliselt).

BM
jahisarv
Postitusi: 3
Liitunud: T Juul 14, 2009 11:24 am

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas jahisarv »

Eestis võib eesti hagijaga jahti pidada ainult käpalistele. Tegelikult eesti hagijas peab jahti häälega ja seetõttu oleks ta metsseajahil kasulik. Lätis peetaksegi jahti hagijatega. Kennelist Jahisarv käis isane koer Jahisrv Aspin ka Lätis seaaias katsetel ja sooritas katse edukalt, kuigi teda varem ei olnud seajahis kasutatud.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas rajaleidja »

jahisarv kirjutas:Tegelikult eesti hagijas peab jahti häälega ja seetõttu oleks ta metsseajahil kasulik.

Miks see hagija häälega ajamine on parem, kui laikade tehtav töö?
Kasutaja avatar
kärss
Postitusi: 109
Liitunud: T Dets 04, 2007 1:58 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas kärss »

jahisarv kirjutas:Eestis võib eesti hagijaga jahti pidada ainult käpalistele. Tegelikult eesti hagijas peab jahti häälega ja seetõttu oleks ta metsseajahil kasulik. Lätis peetaksegi jahti hagijatega. Kennelist Jahisarv käis isane koer Jahisrv Aspin ka Lätis seaaias katsetel ja sooritas katse edukalt, kuigi teda varem ei olnud seajahis kasutatud.


Lätis jah on palju asju teitmoodi. Kasvõi seesama nepijaht ja seajaht. Huvitav kuidas neil need asjad niiviisi on läinud. Ju pole ametnikud liiga agarad olnud omal ajal igasugu seadusi vastu võtmas olnud.
metsas on mõnus
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas vollifedja »

...ka urukatse (uruskäivatele) on täis kontaktiga (seepärast enamus Eesti takse käibki seal katsetel, harjutamas, )
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas vollifedja »

Käisime Leedus verejälje eksamil ja selgus, et leedukatel hagijaga kõik jahid lubatud. ja katsed ongi hagijale metssea aias...ehk tasuks mõelda ka meil, et populariseerida eesti hagija pidamist, anda vabaks jahipidamine??
Ja katsetel läks hästi-pikakarvaline taks Jahisarv Pluto(Volli siis) üldarvestuses II ja I järk!
Kasutaja avatar
Tanel.
Postitusi: 62
Liitunud: N Jaan 31, 2008 9:55 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas Tanel. »

Ei hakanud uut teemat tegema, aga tahaks targemate käest küsida, kas 4 kuune Eesti hagija kutsikas peaks juba metsas häält tegema või mitte? Sattusime paar minutit vanadele jänese jälgedele, kutsikas näitas küll huvi ja kuskil 100m läksime ka mööda jälgi, kuid siis kadusid värsked jäljed võpsikusse ära. Aga ühtegi haugatust ei tulnud koeralt. :M Korra varem on ta häält teinud, täpselt ei tea mille peale, aga kardan, et sattus magava kitse peale ja ajas selle üles. Metsas koer eriti kaugele ei lähe ja kui paar minutit pole silmsidet olnud, siis tuleb otsib mind ülesse.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas jorr »

Arvan,et koer(hagijas) käitus õigesti.Ega hagijas peagi vana jälje peal haukuma, kui lööb looma magamast üles,siis alles temal "laul" lahti.Muide nelja kuune koer peaks metsas ikka liikuma,kuue kuune loetakse juba täiskasvanud kehaga koeraks.Paljud teevad vigu noore koeraga nii,et otsitakse ise loom välja ja siis koer ajab,hagijas võibki siis nii jääda aru saama,et sina otsid uluki välja ja tema ajab.Looma peab hagijas ise välja otsima ja siis häälega ajama,jahimees kuuleb looma liikumise suuna ja peab muidugi teadma ka looma liikumisteid,ning püüab ulukile ette jõuda.Tavaliselt teeb nii jänes(eriti valge),kui ka kohalik rebane,ringi ja kui üks kord ette ei jõua siis kuula ja oota.Siin tulebki välja lühijalgse(taks,e-hagijas jms.) ja pikajalgse(vene,poola) hagija erinevus.Kui nüüd e-hagijas lõi jänese üles,jättes koera kaugele maha ja teeb väiksemaid ringe,siis pikajalne hagijas on jänesel kannul ja loom püüab võimalikult kaugele kaduda.
noorus on ilus aeg
Zake
Postitusi: 37
Liitunud: E Veebr 09, 2009 8:04 pm

Re: Eesti hagijas

Postitus Postitas Zake »

Tanel,mina sinu asemel veel üldse ei muretseks,kui sa temaga ikka aktiivselt metsas käid siis ma olen kindel et kuu aja pärast võib esimesi jahilugusi koeraga kuulda (y)
Vasta