Käid meelsamini üksi või sõbraga?

2004. aasta teemad
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

TEDER Olen su postitusi lugenud ja järeldan ,et oled laia huviringiga mees ja ajapikku nii mõndagi jahipidamisest omandanud,samas ei mõista miks pead neil ühisjahtidel ringi tallama ,kui see sulle ei sobi.Või on jahimaad väikesed ja ei taha ühisjahilisi häirida? Kirjutad ,et võtaks ilvese käsile!Kuidas sa seda ilma lumeta ettekujutad ja samas on ka ilves enamasti kollektiiv jaht.Muidugi võimalik ka üksinda hakkama saada ,kui hea koer ja õnne on ,aga mis siis teised kostavad :M
Ps. vaevalt nüüd keegi mingit vaenu sinu vastu õhutab ,aga oled nii laiahaardeline ,et mõni postitus tundub veidi lahmivana ,usun seepärast neid iroonilisi toone tajud.Ära pikka viha pea ,see minu isiklik arvamus ! Kivi kotti!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

et Teder ütles - Õudselt tore on muide laanepüüjaht vilega- liigud üksi hääletult sügiseses metsas ja kuulatad seda, mida iial ühisjahis ei kuule. Ilma üksinda jahipidamise võimaluseta kaob jahipidamisest enamik võlu.

Laanepüüd ei ole jahtinud, aga üksikjahil näeb ikka pärsi palju jah. Või nagu Kakuke ütles - jätad püssi koju, näed veel rohkem :) Mulle meeldib käia nii üksi (nooruspõlve loodusretkede harjumus) kui kambakesi. Igal asjal oma võlu. Meil on õnneks sedasi säätud, et ühisjaht ainult laupäeviti, muudel päevadel annab üksi, kaksi, kolmi käina nii palju kui hing ihaldab ning aeg ja töö võimaldavad. (õnneks on mul hommikud vabad).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
kaidojaht
Postitusi: 141
Liitunud: R Okt 29, 2004 8:46 pm

Postitus Postitas kaidojaht »

Tavaliselt käin üksinda, harvem mõne vanema jahimehe või sõbraga.
Foxter
Postitusi: 36
Liitunud: T Nov 02, 2004 9:53 pm

Postitus Postitas Foxter »

Kõige rohkem meeldib käia üksi, aga oleks väga hea sõber-mõttekaaslane siis oleks ikka parem käia vist kaksi, sest nii väga tahaks jagada kellegagi neid ülipõnevaid, ilusaid, ootamatuid jne hetki mida üksi käies koged. Väga paljusid momente ei saaks ju isegi video ega fotokaga jäädvustada, et teistele neid näidata.
Samas meelidb loomulikult ka ühisjaht, eriti kui koerad ka mängus ja eriti seale.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

KULT : Eks vahel ole ühisjaht ka huvitav, tihti lähevad need ühisjahid vaid liiga pikale ja võtavad ära ka õhukese lumega aja. Suure lume puhul ei liigu suurel osal meie maadel ühegi transpordiga, ainult jalgsi ja suuskadel. Ja koer väsib ruttu.
Ilvesele on tõesti väga raske üksinda jahti pidada, ehkki mul üks mõte on. Kahjuks pole oma sektsioonis mõttekaaslasi leidnud, seajahti peetakse ilvesejahist etemaks ja tahetakse ikka eelisjärjekorras sead ära lasta. Seajaht on muidugi ka tore, ainult vahel võiks kontsentreeruda ka millelegi muule.
Suletud