Lihtne õunakook meestele.

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Lihtne õunakook meestele.

Postitus Postitas Eik »

Saabuvate pühade puhul väike retsept meestele (valmistamisel järgige täpselt ettekirjutusi):

Lihtne õunakook

1. Võtke külmikust 10 muna, asetage 7 järelejäänut lauale ja tõmmake köögipõrand lapiga puhtaks.

2. Võtke kausike, koksake koor vastu kausikese serva katki, munakollased kallake kausikesse ja munavalged suuremasse kaussi.

3. Pühkige laualt munasisu. Nüüd on teil kausikeses 5 munakollast.

4. Võtke mikser, asetade paika traadist asjandused ja vahustage munakollased.

5. Proovige traadist asjandused uuesti mikseri külge kinnitada, aga seekord vajutage nad tugevamini pesadesse.

6. Vahustage.

7. Peske nägu, kael, käed ja selg, raputage munakollane kõrvadest välja. Teil on nüüd kausikeses 2 vahustatud munakollast, just õige kogus.

8. Katke köögimööbel mingi riidega ja kinnitage kleeplindiga ajalehed seintele ja lakke.

9. Võtke jahu.

10. Kallake 200g jahu mõõdutopsi ja puistake see kausikesse. Ülejäänud 800 g pühkige laualt ettevaatlikult pakki tagasi.

11. Vaadake uuesti üle, kas ajalehed on hästi lakke ja seintele kinnitatud ja hakake tainast mikserdama.

12. Peske jahutolm duši all maha.

13. Asetage käeulatusse jood, plaastrid ja side.

14. Võtke 4 õuna ja terav nuga, koorige õunad, puhastage pöial joodiga ja siduge haav sidemega kinni.

15. Tükeldage õunad väikesteks kuubikuteks ja pidage meeles, et koogile on vaja 2 õuna ja ära võib süüa ainult pooled. Puhastage joodiga nimetis- ja keskmine sõrm, neile saate plaastri peale panna.

16. Korjake munavalgest välja kõik kooretükid, vahustage see kõvaks vahuks ja puistake 100 g... ah teil juba suhkur sees ja pool kilo! Olete meisterkokkaja, taipasite, et 100 g on ikka väga vähe.

Peske külmkapp puhtaks, kuivades ei saa seda munasuhkrut enam maha.

17. Kallake tainakaussi järelejäänud 1 õuna tükid ja munavalge suhkur, segage ettevaatlikult, te olete selleks juba väga väsinud, et veel midagi pesta.

18. Kallake kausisisu küpsetuspannile ja asetage praeahju. Tunni aja pärast, kui kook pole pruunistunud, lülitage ka praeahi küpsetusrežiimile.

20. Kui kõrbelõhn teid üles ajab, ärge tormake tuletõrjesse helistama, aitab ka akende ja praeahju avamisest.

Pärast kohustuse täitmist ja läbielatust rahunemiseks on teil täielik õigus minna poodi ostma torti ja midagi kangemat.
taivox
Postitusi: 20
Liitunud: P Jaan 03, 2010 7:01 pm

Re: Lihtne õunakook meestele.

Postitus Postitas taivox »

delete
Viimati muutis taivox, L Juun 22, 2019 4:21 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kristi
Postitusi: 256
Liitunud: E Dets 29, 2003 11:51 am

Re: Lihtne õunakook meestele.

Postitus Postitas Kristi »

Siit siis tegelik ja väga lihtne õunakoogi retsept, millega ka mehed hakkama saavad.

Osta poest sügavkülmutatud lehttaigen ning lase sel üles sulada. Täielikult üles sulanud taigen rulli lahti (taigen on keritud kokku küpsetuspaberiga, see hõlbustab lahtirullimist) ning aseta jahuga üle puistatud lauale, võta taignarull ning pann ja rulli taigen umbkaudu panni suuruseks ja aseta see siis rasvainega määritud pannile (taigen keri ümber jahuse taignarulli ja rulli see niiviisi pannile uuesti lahti, jälle hõlpsam).
Siis on aeg laduda või raputada vms taignale õunatükid, millele omakorda suhkur ja kaneel.
Kook ahju ja ise ahju kõrvale istuma, sest see valmib ikka päris kiiresti võrreldes teiste kookidega. Temperatuuriks võib valida u 220.

Serveeri koogitükike vaniljejäätisega.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Lihtne õunakook meestele.

Postitus Postitas aivar00 »

Sa Kristi oskad ikka suu vett jooksma panna... (y)
Just sorteerisin keldris õunakastid läbi. Õnneks koogitooret veel jagub.
Soovitan ka vahelduseks õunapomme teha. Sai aastavahetusel tehtud ja läksid paremini kui soojad saiad. Õunteks tundmatu sort (istik müüdi kunagi laadal Suislepa pähe :lol: või siis on tegemist uue sordiga-"Talisuislepp" :lol: ) aga õunad on suured, kõvad ja magushapud. Toidu maitsestamiseks ja lisandiks ka väga head- veid meenutavad omaaegset kuulsust Antonovkat.

Uuristada õunal varre poolt südamik seemnetega välja nii, et läbivat avavust ei tuleks. Ise kasutasin selleks ananassi südame lõikurit. Seejärel tekkinud avavusse veidi vaniljet, veidi kaneeli, siis 2 teelusikatäit tavalist suhkrut (et ikka magus saaks) ja avavus servani täita farniirsuhkruga. I-le täpiks igale õunale täidise peale 1 teelusikatäis 60 kraadist Porto rummi. Seejärel pannile küpsetuspaber alla (et pärast panni küürimist ei peaks tegema), õunad peale ja ahju. Küpsetasin pöördõhuga 180 juures ca 35 minutit (see oleneb õunte suurusest, sordist ja ahjust). Serveeri taldrikul paari vanilje koorejäätise pallikesega ja üks tuline ahjuõun.
Taheti ka küpsetuspaber nahka panna :lol:
ikka lõbusalt
Vasta