Jaht hagijaga

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas Feen »

Aga muidu on jänesejahi pildilugu päris tore ning tekitas sellise kripeldava meeleolu, äkki ikka ronin lähiajal (kui külm ära ei võta) ise ka metsa.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas baddmann »

tony kirjutas:
maris kirjutas:baddmannilt küsiks - kui koeraomanik on keegi kolmas (olgu siis metsas kaasas olev püssi ja jahitunnistuseta inimene või inimene, keda kaasas polegi), siis kuidas sel juhul koer ja jahimees omavahel dokumentaalselt "siduda"?


Seda saab lepinguga siduda.


Justnimelt. Ka ühisjaht on teatud mõttes kokkulepe - peame koos jahti ühe mehe hagijaga. Kui koer on metsas perenaise-peremehega, kel pole jahitunnistust ega jahirelva, siis koera dokumendid peavad ikka kaasas olema. Koeraomanik-mittejahimees saabki jahil legaalselt osaleda ainult ühisjahi nimekirja alusel (vt JS § 34 ja 35, jube segane sõnastus seal, aga lõppkokkuvõttes tuleb mõte siiski välja). Teine variant on muidugi jahis mitte osaleda ja olla ainult "kaasas", s.o nt istuda autos, et inspektorid kahtlustama ei hakkaks.

BM
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas aivar00 »

Mina olen asjast nii aru saanud, et kui sa ise jahimees ei ole võid anda oma koera passi koos koeraga jahitunnistust omava mehe kätte-tema peab sinu koeraga jahti. Ise võid samal ajal aga jalutada metsas ja ajaviiteks kasvõi seeni lume alt otsida :lol: :lol: :lol:
Kui aga tegemist juba 2- jahimehega, siis ikka ühisjahi nimekiri koos sellest tulenevate reeglitega.
Muidugi lihtsam on inspektoritega vaidlusesse mitte laskuda, kuid nende "arvamisest" paraku karistamiseks jääb väheseks. Süütegu tuleb ikkagi ära tõendada.
Ja kõige lihtsam variant on kõik teha nagu ette nähtud- siis endal hea rahulik olla ning võid inspektorile pikka nina näidata.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas sooviku »

:evil: Vot ei saa mina aru,kas on tõesti vaja iga pildi pealt otsida vigu ja irisemiseks põhjust!Kas ei oleks võinud lihtsalt öelda,et tore hagijajahi pildiseeria?Ja ähvardada pildil olevaid mehi kohe väärteomenetlusega :shock: !
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas Anti »

sooviku kirjutas::evil: Vot ei saa mina aru,kas on tõesti vaja iga pildi pealt otsida vigu ja irisemiseks põhjust!Kas ei oleks võinud lihtsalt öelda,et tore hagijajahi pildiseeria?Ja ähvardada pildil olevaid mehi kohe väärteomenetlusega :shock: !


Siinkohal ongi meie foorumis veel väääääga palju arenguruumi. Loodame,et kunagi jõuame ka nii kaugele nagu nt läti või leedu jahimehed oma foorumites. Seal julgetakse lausa oma nimega varustatud jahipilte üles panna.
http://beta.album.ee/antilaht
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas andrus »

No ei saa ju siin midagi ülesse panna,kui kaasfoorumlased sind ära ei killi siis tehakse seda kuskil muus väljaandes.Ja üldse võiks teha selle foorumi lugemiseks ainult reg.kasutajatele ja panna reeglitesse kirja,et siit lehelt võib saadud infot ja pilte jagada vaid autori nõusolekul. :M Mina leian,et pole vaja igal puukallistajal siin vahtida ja siis kuskil mujal iniseda.
jahismurf
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas kakuke »

Tea kas on vaja kohe kaks lehekülge ajada seda vestijuttu Hagijajahi teema all? Võiks ju saata ntx priva postituse autorile selle kohta, et märkasid sellist ja sellist asja. Tegelikult võiks foorumis selliseid jahipilte enam olla ja need minu silmis annaks foorumile enam juurde, kui kaks või enam lehekülge paragrahvide taga ajamist. :M
Ja puukallistajad käigu jala ning autori nõusolekuta pildi kasutamine juba ise intellektuaalse vara vargus.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kuro
Postitusi: 132
Liitunud: L Dets 30, 2006 8:31 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas kuro »

Tõeline talv ja toredad pildid jahist. Endal oli ka laupäeval edukas jänesejaht.Tore ikka, et hagijajahi huvilisi on. Hagijas hakkab vanaks jääma, aga lühema päeva peab vastu ja saab veel hakkama. Loodame värsket lund ja vähem külma, ning hagijad metsa koos meestega.
kuro
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas Beretta »

Tubli, Andrus. Ilus sõnaleid see puukallistaja. Kõigepealt sööb selline ..... kõhu su kütitud ulukilihast täis ja siis teatab, milline madalate instinktidega siga sa oled. Mul selline isiklik kogemus. Aga paistab, et neid riigikokku tagasi ei valita.
Grumpy old man
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas jorr »

No jah,kui hagijajahti just kamba ja ühe haijaga teha,siis nimekiri ja on ühisjaht.Aga kui saavad metsas jahil olles kaks-kolm meest kokku,ajavad sõna juttu ja neil üks hagijas juures,no kuidas saab inspektorihärra kedagi siinjuures süüdistada koera puudumises või vesti kandmisest loobumises.Teised jahilised ju võivad väita,et neil koer kuskil ajab ja sattusid juhuslikult sõbraga metsas kokku.Või olen ilma koerata jahil,lihtsalt ilus ilm.Püss peab muidugi lahti olema aga vest,või tuleb vesti lihtsalt kaasas kanda ja siis kui kedagi näed,kohe selga toppida,või ei tohi teist jahimeest metsas kohates talle vestita ligidale minnagi?Muide,ühisjahist veel,vanasti oli meie kandis komme,et kui lasid looma (jänes-rebane) teise mehe ajava koera eest,siis kohtudes andsid koeraomanikule kaks padrunit ja said saagi omale,kuidas asi nüüd?
noorus on ilus aeg
maris
Postitusi: 220
Liitunud: P Jaan 27, 2008 7:09 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas maris »

Pilt
www.sakste.com - Sakste eesti hagijad
epood.smartdog.ee - palju kasulikku (jahi)koertele
maris
Postitusi: 220
Liitunud: P Jaan 27, 2008 7:09 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas maris »

Esimest korda (suhteliselt lühikeses) jahiajaloos selline kogemus - koer saab ajust ise jänese kätte, teeb 1:0 ning /kuna keegi suht lühikese aja jooksul saagi ja tema järgi ei tule/ pistab pool jänest pintslisse. Millest selline käitumine - jänesega madistamisest? Kuidas see võib koera edaspidist tööd mõjutada?
www.sakste.com - Sakste eesti hagijad
epood.smartdog.ee - palju kasulikku (jahi)koertele
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas aivar00 »

Arvan, et annab ainult jahihasarti juurde. Samas sellised rasked lumeolud, et peremees, kes saagi söömist keelata saaks kiiresti kohale ei jõua on ju tänavu erakordsed. Miks siis muidu "eduka töö eest" soovitatakse koerale alati maiust anda... ja kuna peremeest kõrval ei olnud, siis võetigi "maius" otse jänkult :lol:
ikka lõbusalt
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Meil on küll lumeolud sellised ,et ei kujuta eriti hagijajahti ette.Pole ime kui koer jänesele peale trehvas ja see minema ei pääsenud.Kui mõni koer siiski looma peaks leidma ,siis paneb see kindlasti kuhugi teepeale.Käisin laikadega jalutamas ,metsa all olin mina neil järel vedada(ATV jälgedes) ,tagasi tulin üle langi.esimesed sada meetrit tegid mulle teed ,siis pidin mina neile teed tegema ja läänekad on mul ikka päris suured koerad! Endale lumi hargivaheni ,koer hüppab ja lumi on üle selja.Asi kipub ikka sedasi kevadeks päris karmiks.
maris
Postitusi: 220
Liitunud: P Jaan 27, 2008 7:09 pm

Re: Jaht hagijaga

Postitus Postitas maris »

Isane hagijas on praegustesse (lume)oludesse liiga raske, aga emased on jätkuvalt tegijad.

Poseerimispilt:
Pilt
www.sakste.com - Sakste eesti hagijad
epood.smartdog.ee - palju kasulikku (jahi)koertele
Vasta