Jahimaa piir

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
Kasutaja avatar
kährikupoiss
Postitusi: 8
Liitunud: K Jaan 20, 2010 8:23 pm

Jahimaa piir

Postitus Postitas kährikupoiss »

tekkis selline küsimus, et kui ühe ja teise jahimaa piiriks on jõgi kas siis selle piiri jõelt tohivad kobrast lasta mõlema jahimaa mehed.Või on jõgi ka keskelt pooleks jaotatud :lol:
volli30
Postitusi: 155
Liitunud: N Veebr 05, 2004 7:49 am

Re: Jahimaa piir

Postitus Postitas volli30 »

Kui piiriks om Narva jõgi siis laskmiseks eriluba, a kui lihtsalt jõgi siis kummale kaldale kobras ujub siis see ka laseb.Naabrid saavad sellise asja omavahel selgeks räägitud ju (b) (b) (b) :D
Kasutaja avatar
valdo
Postitusi: 157
Liitunud: N Mai 04, 2006 4:44 pm

Re: Jahimaa piir

Postitus Postitas valdo »

Meitel on nii olnud, et kui piiriojalt on näiteks mindud tammi lõhkuma, jahti pidama või raudu panema kobrastele, siis sellest üldiselt võimalusel teavitatakse ka piirinaabrit. Siis on teada, kes kus toimetab.
Kasutaja avatar
kährikupoiss
Postitusi: 8
Liitunud: K Jaan 20, 2010 8:23 pm

Re: Jahimaa piir

Postitus Postitas kährikupoiss »

Ei ole Narva jõgi... (b)
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Jahimaa piir

Postitus Postitas Ahto Kattai »

kährikupoiss kirjutas:tekkis selline küsimus, et kui ühe ja teise jahimaa piiriks on jõgi kas siis selle piiri jõelt tohivad kobrast lasta mõlema jahimaa mehed.Või on jõgi ka keskelt pooleks jaotatud :lol:

Eks see oleneb eelkõige naabritest,kui kõvad eestlased kokku on juhtunud :D Keegi kindlasti kuskil mõõdab lindiga jõe pooleks ja kisab -kõik on minu! Aga kindlasti on ka häid naabreid ,kes ei tee tühjast tüli ja vahet pole kummalpool piiri jõge sa seda kobrast ootad! Omal selline humoorikas kogemus: Piir jookseb mööda kõrgepingeliini ja sügisel käisin liini raudmasti otsas põtra passimas/peibutamas.Seal kaks raudmasti kõrvu ja umbes kümne m kõrgusel masti sees paras platvorm ,lauajupp p.. alla ja kõik ok.Ühel heal päeval jäin veidi hiljaks ja kui kohale jõudsin oli sõber naabrimees omale teise posti sisse pesa pununud.Nii me seal siis kõrvu õhtu veetsimegi :D
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Jahimaa piir

Postitus Postitas Pauli »

Eks ta oleneb jah sellest, kuda naabritega suhted on. Meil on oma naabritega (jorr ja kompanii) vaikiv kokkulepe, et meie valdused lõpevad jõe (ja järve, millest jõgi läbi voolab) nendepoolsel kaldal ja nende valdused vastavalt meiepoolsel kaldal (kaldaperv kaasa arvatud). Jaht tahab pidamist ja kopra asukoha mõõdulindiga fikseerimine oleks jabur.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Re: Jahimaa piir

Postitus Postitas ninja »

[quote="mosse"] Meil on oma naabritega (jorr ja kompanii) vaikiv kokkulepe, et meie valdused lõpevad jõe (ja järve, millest jõgi läbi voolab) nendepoolsel kaldal ja nende valdused vastavalt meiepoolsel kaldal (kaldaperv kaasa arvatud).

Selline piirijaotus on küll tervitatav (y). Vahel piirijõel jahti pidades olen omaette mõtelnud, et kas tuleb kobras, part või haavlivihk :wink: või suurekaliibrine mahlane sõnavaling. :lol:
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
Vasta