5,5 (.22) semi-auto õhkrelv

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Kasutaja avatar
blas
Postitusi: 40
Liitunud: N Aug 07, 2008 9:14 pm

Re: 5,5 (.22) semi-auto õhkrelv

Postitus Postitas blas »

Piirangutest veel niipalju, ehk on huvitav.
Uus-Meremaal lasti politseinik maha 5.5 FX Monsooniga http://www.3news.co.nz/National/Story/tabid/423/articleID/71229/cat/65/Default.aspx ja nagu ma nüüd ühes foorumis kohaliku mehe kurtmist lugesin (These cock sucking wankers that run things over here are going
to limit air gun out put to 24 fpe...And after that you will need a FAL...)
on tugevalt õhus arutelu, et üle 24 fpe õhkrelvad peaks käima tulirelva litsentsi alla. Kanadas jällegi on olenemata kaliibrist PAL (Possession and Acquisition Licence) nõutav kõikidel õhkrelvadel, mis lasevad kiiremini kui 500 FPS. Viimast tasub silmas pidada kui tekib mõte sealtmaalt õhkrelva tellida.
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: 5,5 (.22) semi-auto õhkrelv

Postitus Postitas duv »

Katsetanud kahte ühe firma Hiina vedrukat ja 5,5 küll mingit muljet ei avaldanud. Läbivus 4,5-sel oli ihatahes tunduvalt parem, samuti lennujoon sirgem ja loomulikult ei saagi ju ühesuuruse silindrimahu ja vedruga relvadelt midagi muud tahta. Mis puutub padruni peale ringitegemisse, siis tahaks küll loota, et tänapäeva seadusandlus nõnda loll pole, et seda peaks kartma. Meil ju võrreldes nõuka ajaga ikatsugu lukkseppade arvukus, kes midagi korda suudaks ajada suht nulli lähedane ja taolise töö tellimine vast piisavalt kallis, et poisikestel üle jõu käia. Vene ajal, kui pea igas ettevõttes oli oma metallitöökoda, siis tõesti, peale õhukate läksid loosi ka montaazikad+ täielikud samadelkinid. Ei oma küll täpset infot, aga vaevalt need käkerdised oma ``suurepäraste laskeomaduste tõttu``kriminaalprotsessides olulist osa mängisid. Omalgi üks 4,5-ne vene toru, millel käsidrelliga pesa sisse lastud kord kätte sattunud, midagi peale paugu ja loperdava tina junni sealt küll välja ei tulnud ja võttis kurja vaeva, et see uuesti õhukaks ringi ehitada. Tegelikult minu arust pole selle politseis registreerimise keerukuse tõttu küll erilist mõtet seda 5,5 tahta, parem juba loaga 22LR ja kui pauk liiga vali või kuul liiga kaugele lendab, siis võib ju lühikest moona kasutada(short), mille pauk pikast rauast väiksem, kui tugeval õhukal, tagasilöök olematu ja kuul ka väga kaugele ei lenda.
irina
Postitusi: 1
Liitunud: E Jaan 25, 2010 4:42 pm

Re: 5,5 (.22) semi-auto õhkrelv

Postitus Postitas irina »

tere.mul on müügil õhupüss 5,5 klb.Toode nimi shadow 1000,col 5,5.(.22).optika ostetud eraldi(maksis 2000 eek) JAHTI JAKT.Optika andmed RIFLE SCOPLE 3-9X40. paastelukk lukustiga.Püssi fotod on OKIDOKI(SPORDITARBED-MUU-ÕHUPÜSS 5,5 KLB).
Vasta