Pardijaht selleks korraks lõppemas

2004. aasta teemad
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Massiline küttimine on ikka jama küll, aga kõike ei saa turistide kaela ajada. Turist ei tule siia omapead, vaid meie jäägrite juhendusel. Kui nemad ei tee selgeks jahi häid kombeid, siis ongi tulemuseks see et turist kõmmutab palju tahab. Meie jäägrid koguvad aga iga pardi pealt kopika oma taskusse. Neil ei ole mingit tahtmistki seda jahti piirata.
Kasutaja avatar
Deerhunter
Postitusi: 62
Liitunud: N Sept 18, 2003 1:52 pm

Postitus Postitas Deerhunter »

kakuke kirjutas:Huvitav oleks kuulda, mida saarte ja lääneranniku mehed linnujahist räägivad. Seal peaks küll vist suisa supp olema :?:


Eks meilgi käisid itaallased ja teised muidusööjad külas.Jahi organiseerija poolt oli neile lubatud vähemalt 50 parti õhtu jooksul.Seda muidugi nad ei näinud vaid kirusid meie jahimehi ja sektsiooni esimehi,ei olevat õigeid tingimusi loodud:madal pilliroog,liivane merepõhi ja see neeger kes partide järgi jooksis polnud piisavalt kiire.Lasid nad samuti kõike, mis ette
juhtus. Üldiselt Saaremaal linnujahiga probleeme pole:on lindusid ja ka jahimehi.Ise lasin hooaja jooksul vist c 50 tk. Jahi algul oli rohkem sinikaelu, hiljem juba soopardid ja rääkspardid, oli ka luitsnokkasid.Ainuke keda sel aastal lasta ei õnnestunud oli hani.
Kasutaja avatar
kriss
Postitusi: 157
Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am

Postitus Postitas kriss »

kuidas üldse hanega lood olid möödunud aastal? minuarust oli kaua soe ja rännet nagu poleks olnudki või ei sattuud õigel ajal randa ,kas rannaelanikud oskaksid seda paremini kommenteerida???
jaht eesti moodi
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Hane ränne oli see sügisel tõesti nigel, nägin ise üldse kokku mõnda 10 parve. Muidu ikka igal aastal mõni lastud põllust. Sel sügisel jäin ilma.
Kas tuleb jaht???
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

kriss kirjutas:kuidas üldse hanega lood olid möödunud aastal?

Linnulistist jooksis läbi jutt, et hanesid-laglesid ei rännanud septembri-oktoobri alguse jooksul praktiliselt üldse ja siis toimus korraga tugev ränne. Sisemaa jaoks tähendas see juba linnujahi hooaja lõppu selleks ajaks. Kuidas ja millega keegi hane muidu küttinud on? :wink:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Deerhunter
Postitusi: 62
Liitunud: N Sept 18, 2003 1:52 pm

Postitus Postitas Deerhunter »

kriss kirjutas:kuidas üldse hanega lood olid möödunud aastal? minuarust oli kaua soe ja rännet nagu poleks olnudki või ei sattuud õigel ajal randa ,kas rannaelanikud oskaksid seda paremini kommenteerida???


Üldiselt oli hane sel aastal normaalselt, puudust tuli lihtsalt ajast.Kui tahad korralikult hanejahti pidada siis tuleb ennem kohad välja peilida kus nad söövad.Sai käidud rohkem mere ääres aga seal nad juba nii hellaks tehtud, et iga väiksema krabina peale tõmbasid uttu.Aga laglesid oli küll sel aastal küll palju ja sõid nad päris mitu orase põldu tühjaks.Seega püüan järgmine hooaeg rohkem aega varuda hanejahiks(minu arust päris lõbus jaht) :wink:
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ei poolda mingeid pardi päevalimiite meie jahimeestel, küll aga peaks olema normeeritud turistide lastavad pardid ja igal pardil oma hind. Muidu see ju sama kui tuleb siia põdrajahile ja laseb nii palju kui ette tuleb. Suhtutakse meisse ikka kui kohalikesse aborigeenidesse. Turismifirma neid limiite ei sea, neil savi, tingimusi saavad esitada ikka renditasumaksjad või maaomanikud. Kord tuleb majja lüüa.
Suletud