Parti toov koer

2004. aasta teemad
Suletud
nimetu taat

Parti toov koer

Postitus Postitas nimetu taat »

Seoses erinevates foorumites tekkinud küsimustega alustaks uue teemaga, et kogu inf ei valguks laiali.
Linnujahis tihedates roostikes ja lihtsalt võsastunud ja märgadel aladel on lastud lindude leidmine väga suureks probleemiks, sammuti ei ole eriti meeldiv külmas vees perdi järgi ujuda, sest igal pool pole võimalik kasutada paati.
Linde tooma saab õpetada väga erinevaid tõuge (olen kuulnud linde toovatest laikades???), kuid põhiliselt siiski retriiverid ja spanjelid, kellel on kättetoomine aretuse aluseks kunagi olnud. kahjuks tänapäeval on aretuses valiku aluseks tihti subjektiivne väline ilu.
Ise käin linnujahil 2aastase labradori retriiveriga, sell aastal olen koeraga eriti rahul. kõik lastud linnud on leidnud. Peale laskusi on kõigil jahist osalejail vaja meelde jätta mitu lindu kukkus ja mis suunas- väga halb on lasta otsida parti mida pole. Ülejäänud on koera töö.

Ootan Teie kogemusi, arvamusi, küsimusi koera koolituse kohta.
Pathfinder007
Postitusi: 78
Liitunud: T Veebr 24, 2004 3:26 pm

Postitus Postitas Pathfinder007 »

Hei!!Taat mis kandi mees oled , meil käib parajasti 8kuuse kuldse väljaõpetamine pardijahi käigus, nö. ise-enda tarkusest.Kõik õpetussõnad on teretulnud !Kas jagad oma kogemusi foorumi kaudu või võtame ühendust privaatselt ?
Kasutaja avatar
nimetu taat
Postitusi: 137
Liitunud: E Aug 30, 2004 10:08 pm

8 kuune kuldne

Postitus Postitas nimetu taat »

TO: Pathfinder007
Su kirjutisest ei selgu, kui kaugel oma koera õpetamisega oled, millised on mured. Kui muresi on väga palju võta ühendust meilile, mille leiad siitsamast, kuid ka foorum on kogemuste vahetamiseks hea.
Pathfinder007
Postitusi: 78
Liitunud: T Veebr 24, 2004 3:26 pm

Parti toov koer

Postitus Postitas Pathfinder007 »

Selle koera õpetamist alustasime pardijahi hooaja alguses.Hakkasime peale sellest,et lasime pardi maha ja püüdsime koerale selgeks teha,et see tuleb veest välja tuua.Selleks viskasime parti kiviga ,kivi tegi sumaka ja läks põhja.Koer ujus pardini ja kui veest peale pardi midagi muud ei leidnud(ta oli õpetatud kaigast veest ära tooma) siis tõigi pardi ära.Heina seest otsing ja ülesajamine ning haavatud linnu leidmine tahab veel trenni,peremehega koos muidugi teeb,aga rohkem on vaja visadust .Minu mõte ongi selles,et vaja oleks vanemat,kindlalt töötavat koera kelle toel ,paaris õpiks ka noor koer asja ära.
Kasutaja avatar
nimetu taat
Postitusi: 137
Liitunud: E Aug 30, 2004 10:08 pm

Postitus Postitas nimetu taat »

Nagu ma aru saan ei karda su kuldne pauke, mis on juba hea algus, sest linnujahis lastakse palju ja lähedal- mina ei riskiks noore koeraga ilma harjutamatta jahile minna, kui kõik sõbrad korraga oma torud tühjaks lasevad, võib koeral olla eluks ajaks halb kogemus. Muidu on retriiverid ju selleks loodud et nad relva lähedal töötaks. nn: gundog
Kiviviskamine on hea mõte, et teha koerale asi arusaadavaks.
Ma ei ole päris kindel kas kaks koera teineteist segama ei hakka- püüavad korraga ühte lindu haarata, on ju väga tähtis, et koera haare oleks võimalikult lõtv st. nii tugev kui hädavajalik. Pärast tahaks ju seda lindu ka süüa. Aga teisiti me teada ei saa, kui ei proovi, kui sa ei asu jõgevamaast väga kaugel, kutsu jahile (võib ilma relvata) ja proovime ära- ega midagi halvemaks sellest ei lähe.
Korralikult väljaõpetetud retriiverid saadetakse vilega õigesse kohta, käsud: otse; vasak; parem; otsi; tagasi ja koer toob linnu ka mõnesaja meetri kauguselt. Kahjuks enda koer sellel tasemel ei ole. kuid kõik linnud saame toodud.
Kui on soovi saan tuua/saata/anda õppevideo.
vollike
Postitusi: 62
Liitunud: P Dets 07, 2003 7:36 pm

Postitus Postitas vollike »

Terekest.Mul sama mure sõbral on retriiveer mis on kuue kuune ja hakkas ise enesest parte ära tooma veest aga ainukene mure on selles et kätte ei anna parti kui kohe ujuvana ligi saad siis annab ära aga kui koer kaldal siis hakkab tõeline tants ja taga ajamine.Kuna ise kasvatan spanjelit mis on kuue kuune see ei tee mitte midagi aga mul ei õpi koos retriiveriga midagi kahjuks ,äkki oskate nõu anda mis teha et koer vähemalt pardigi suhu võtaks või järgi ujuks .
vaata selja taha et keegi ei luusiks seal ....
Kasutaja avatar
nimetu taat
Postitusi: 137
Liitunud: E Aug 30, 2004 10:08 pm

Postitus Postitas nimetu taat »

vollike kirjutas:Terekest.Mul sama mure sõbral on retriiveer mis on kuue kuune ja hakkas ise enesest parte ära tooma veest aga ainukene mure on selles et kätte ei anna parti kui kohe ujuvana ligi saad siis annab ära aga kui koer kaldal siis hakkab tõeline tants ja taga ajamine.Kuna ise kasvatan spanjelit mis on kuue kuune see ei tee mitte midagi aga mul ei õpi koos retriiveriga midagi kahjuks ,äkki oskate nõu anda mis teha et koer vähemalt pardigi suhu võtaks või järgi ujuks .


OK. kahes lauses nii palju muresi.
Kui elad Põhja-Eestis võta ühendust: Eesti Retriiverite tõuühingus tegeleb koerte tõukatsetega ja jahikatsetega Evelin Heinlo GSM: 50 98172; e-mail: evelin.heinlo@mail.ee
Kesk ja Lõuna-Eestis helista või meili mulle

Paar lihtsat soovitust sõbrale:
6 kuuse retriiveriga võiks jahile minna ainult väga hea koolituse korral ja mitte väga pikalt (suurekasvulised tõud arenevad aeglasemalt), aga tundub et koer on tubli, ei karda pauku ja töötab kaasasündinud andest.
Tundub, et koeral ei ole selge käsklus SIIA- igal võimalikul juhul kutsu koera enda juurde, premeeri, kui koer kutsud/või lased midagi tuua- ära kunagi mine koere poole, kas tagane paar sammu või jaluta natuke eemale , ta tunneb instiktiivselt et peab sulle järgnema, tee kodus palju kuiva trenni, lase tuua asju pika rihma/lindi otsas, ära lase treeningu vahenditega mängida ege närida.

Spanjelist: nii on raske õelda milles mure, midagi ta ju ikka teeb: sööb, magab, mängib :D - sealt saab edasi õpetada, aga see on pikk teema foorumi jaoks ja peaks lähtuma konkreetselt koerast.
Loodan, et on vähegi abi.
Komatsu
Postitusi: 42
Liitunud: N Sept 16, 2004 11:06 am

Postitus Postitas Komatsu »

Kas kellegil on vene spanjel?
Mul varsti kahe aastane. Palju mängib, palju jookseb. Natuke isekas.
Käsklusi õpib ja kuulab, kuid igale poole on liiga kiire.
Tavalisest trennist tüdineb ruttu. Seepärast pigem mäng ja kool.
Veel parem :mets- loomade ja lindudega. Ta ei karda miskit ega keskit.
Püssipaugud ja äike on lemmikmeloodiad.
Veest toob parti.
Problem: maapinnal lebav lastud part pole atarktiivne.
Kes teab mis värk om?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Teil on 2 aastane vene spanjel, ehk saaks abi kutsika leidmisel.Oskate ehk juhatada kus kutsikaid tulla võib? maiu.kcaro@mail.ee
Suletud