7mm Mag & 30-06 hülss

2004. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

7mm Mag & 30-06 hülss

Postitus Postitas Mart »

Vastab see tõele,et 30-06 kesta saab rohkem arv kordi laadida,kui 7mm Mag kesta.Relava valikul lähtusin just sellest ,sest oma moona kavatsen ikka ise laadida ja mulle tehti selgeks,et 7mm Mag kest ei pea üle kolme nelja korra vastu.
Kasutaja avatar
Tõnu
Postitusi: 132
Liitunud: E Veebr 02, 2004 2:32 pm

Postitus Postitas Tõnu »

tundub paras linnalegend... minuarust on 7 Rem. Mag. uuem ja üha kiiremini leviv kaliiber, vaevalt, et ta kest vähem vastu peaks. kaups on ilmselt ainus, kes küsimusele korraliku vastuse anda suudab, ent ma tõesti kahtlen

muuseas, miks kaupo end kasutajaks ei registreeri?
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Tõnu kirjutas:
muuseas, miks kaupo end kasutajaks ei registreeri?


Kui Kaupo ennast sisse regab, paneme talle eritiitli. (y)
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Loogiliselt mõeldes ei tahaks ka mina uskuda, et hülsid viletsamad on. Laadimisel kipub rohkem sütiku pesa ära kuluma ehk välja venima. Otsa kalibreerid ju ilusti ära. Võibolla ka see variant, et padrunipesa on mõnel mehel kulunud ja hüls lihtsalt venib välja ning seetõttu ei kannata rohkem laadida. Samas kui oled hülsist juba 5-6 korda pauku välja pigistanud on ta ennast juba tagasi ostnud. Igiliikur minu teada veel leiutamata ehk mis liigub see ka kulub(ainult mitte naistel). Vähemalt nii naised saunas rääkisid. :oops: :oops: :oops:
ikka lõbusalt
Kaupo Kindsigo

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Lõpuks põrkasimegi ühe tõsise probleemi juurde millest olen tahtnud ammu rääkida. Meie tublid iselaadijad alahindavad hülsi spets määrdeainega määrimise tähtsust! Uskumatu, aga isegi Tartu mehed kes pressi käima pannud hüdrosilindri taolise asjandusega, määrivad hülssi mineraalõliga! Mis siis juhtub?
1.Hülsi välispind saab kohe pikitriibud sisse (luubiga näha).
2.Hülss venitatakse (ebapiisava määrimise tõttu) kohutava surve all välja (ja hiljem surutakse jälle kokku), tekkivad mikropraod.
3.Hülss puruneb laskmisel (no palju õnne kuuma gaasipahvaka üle otse näkku näiteks Mauser tüüpi luku omanikele- Zastava, CZ ja vana Mauser!) või järgmisel laadimisel, tsükkel kestab tõesti 2-3 laadimist, siis on hülss puruks.

Olen suure laadimise ajal kiirustades ükskord 30-06 hülsi jätnud määrimata ja otse matriitsist puruks tõmmanud, jõud on ikka suured, sest hülss jäi kinni, venis algul pikaks, väändus ja siis läks tükkideks.

Soovitan kasutada Hornady spets (sarnaneb viskoossuselt meega)määret, (Lubricant`i) mina pole paremat leidnud. Kallis ei ole ja kaua peab vastu. Lee (lubricant) ajab kah asja ära.

Kui on väga vana vintrelv ja padrunipesa välja veninud peavad hülsid vähem laadimistsükleid vastu. Iga jahimees peaks kasutama vaid neid hülsse, mis lasknud tema relvast ja teiste "võõraste" hülssidega mitte segama, lasketäpsus kah suureneb "oma " hülssidega lastes.

Mingit erilist vahet ei ole hüsside 7 mm Rem Mag ja 30-06 Spr vastupidavusel. (Olen kuulnud, et mõned "andekad" suruvad suudmeosa näppidega kokku, seda ei tohi kunagi teha!) Kui korralikult puhastada (ka sütikupesa!), määrida, pikkus trimmeriga paika ajada, suudmeosa freesida ja normaalseid kuule (NB! MÕISTLIKKE PÜSSIROHULAENGUID!) ja laadmisseadmeid kasutada, peavad hülsid väga kaua vastu.

Eelistan Norma hülsse, lausa lust on neid kasutada, sitked ja töökindlad, venivad vähem välja kui teised ja peavad kauem vastu. S&Bellot, PMC, Vene hülsse mina ei kasuta.

Viimane karje! Ärge jumala eest vintrelva padrunite laadimisel segage "kallist" Vihtavuori püssirohtu "odava" SOKOL-iga! (Üldse ei tohi püssirohtusid segada!) EI TOHI! Esimesed purunenud lukud/püssid on juba kauplustesse tagasi jõudnud! Teades, et tehases peavad jahirelvad katsetusi läbima ka 1,6 X laenguga tulistades ja sellele kenasti vastu peavad pole pikalt vaja arvata, mis toimub!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Kaupo Kindsigo kirjutas:Mingit erilist vahet ei ole hülsside 7 mm Rem Mag ja 30-06 Spr vastupidavusel.


Krt.,siis sai küll ämbrisse astutud.

30-06 tean,et saab laadida isegi ca 50 korda,siis annab kael järgi.

Millise kuuliga mehed soovitavad 30-06 laadida,kui eesmärgiks on jahipidamine ja ulukiteks meie suurulukid (põder,siga)
Kaupo Kindsigo

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Tegelikult saab hülssi laadida üle 100 korra aga vahepeal tuleb kalgiks läinud suudmeosaga (vette uputatud ja kaelaosa väljas) hülsse gaasileegiga lõõmutada, lähevad pehmeks tagasi.

Kuulid. Soovitaksin parimat, juhul kui eesmärgiks ei ole näiteks rahaline kokkuhoid. Nosler BST kuni keskmiste loomade tarvis, Nosler Partition suurte ja väga suurte tarvis. Avamaa ülipikk lask: Swift Scirocco (oi kui kallis!) võsas: Norma Alaska, vana Sako Hammerhead. Väga vähe liha purustav poolmantel on ka olemas, odavad on kah olemas. Mõtted liiguvad korralike kuulitellimuste suunas, esimese projektina varustasin suvel EM Eesti koondise VSS ja KOMB võistkonna laskurid maailma parimate HP Mach kuulidega. Andke teada kui mingit tüüpi kuuli vastu huvi on! Calib@hot.ee

Kaupo
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Kaupo Kindsigo kirjutas:Tegelikult saab hülssi laadida üle 100 korra aga vahepeal tuleb kalgiks läinud suudmeosaga (vette uputatud ja kaelaosa väljas) hülsse gaasileegiga lõõmutada, lähevad pehmeks tagasi.
Kaupo


Kuidas aru saada, et suudmeosa on kalgiks läinud ja milline see lõõmutamise täpne käik võiks välja näha? Kui kaua, millise leegiga, millise värvuseni jne seda teha tuleks?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kaupo K.

Postitus Postitas Kaupo K. »

See (hülss) on ju vasesulamist, ega ta mingit suurt kuumust talu, kergelt kuumutada ja ongi kõik! Kas kellelgi on hülsid juba nii kalgiks läinud, et tahavad gaasiga kuumutamist?
Suletud