Patustajate nimekiri

Kui miskit tahab väljaütlemist , siis siin on koht, kus seda teha.
jyri

Patustajate nimekiri

Postitus Postitas jyri »

Valdav enamus siin foorumis kommeteeriatest on võimelised näiteks suurulukit(või haneparve) ühisjasis "laskma läbi" naaberkütile,kuna tollal on mugavam lasta või muul põhjusel "sõrm sirgeks" jätta.Paraku on ka neid,kes lasevad mistahes olukorras mistahes kauguselt,peaasi et pauku tuleks.Siis kogu seltskond peab ka vasutama,kasvõi haavatud uluki jälitamise vaevaga,politseile ütluste tegemisteni(hoidku Jumal) välja.
Mida arvavad kolleegid,kas on eetiline ja asjakohane nn."must nimekiri" kodanikest,kes jahijuhatajate "leebusest"(tegelikult võhiklikkusest) tulenevalt pääsevad karistusest piki kütiliini laskmisel,koerte ees oleva uluki sihtimises(Leedus on võõra koera eest uluki laskmine üldse keelatud,kui õigesti mäletan) või koera haavamises/surmamises,mis Eestis oma 5...10 koera aastas juhtub.
Kunagi ju ei tea,kellega tegemist,kui kodanik väidab,et tal staazi ...aastat ja ....ulukit trofeeks lastud.
Põnevusega oodates,mida austet foorum sellest arvab?
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas Pauli »

Ei näe erilist mõtet sihukesel nimekirjal, sest esiteks ei jää need nimed nagunii meelde ja teiseks pole palja nimega, ilma nägu teadmata, suurt midagi peale hakata - on ju küllalt ühenimelisi inimesi. Pealegi praktika näitab, et tõeliste jobudega käib legend juba kaasas, nii et seltskonnas keegi ikka teab, mis mehega tegu.
Üks asi veel - nii mõnigi inime võib sihukesse nimekirja sattuda ebaõiglaselt - a la naabrimehega tülis ja too leiab, et ükskõik kus ja kuidas pauku teed on see halb ja vale.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas andrus »

Ei selline asi kohe kindlasti mitte ei lähe.See siin ei ole mingi oma algatuslik karistus organisatsioon ja meil pole kindlasti mingit õigust kellegi üle siin kohut mõista ja näpuga näidata.
Pealegi kuskil kellegi avalik risti löömine võib lõppeda pika ja kuluka kohtu teega.
jahismurf
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas aivar00 »

Kas tahad teha midagi analoogselt lapsetoetust mittemaksvate vanemate nimekirjale :?:
Mind isiklikult näiteks jätab külmaks kui nimekirjas on võõra jahiseltsi mees. Võid isegi tema pildi sinna juurde panna- mulle ikkagi täiesti võõras inimene- teda ei tea, ei tunne ja vaevalt ka temaga kokku puutun.
Kohe ka küsimus- kes siis on pädev otsustama ehk siis kes saab endale "jupijumala" staatuse näpuga näitamiseks- näe see on patune :M
Iga jahtkond teab oma seltskonda ja küll nad siis ka oma "patuseid" nuhtlevad :lol:
Või soovid foorumisse juurde modet, kes "valitud inimeste" postitustest kirjavigu otsib ja need punaseks teeb :lol:
Kusjuures foorumi olemasolust ei tea vähemalt minu jahtkonnas üle poolte jahimeestest (nagu ka internetist üldse). Mis eesmärki ta siis endas kannaks?
Asja juriidilist poolt (teatavasti meie riigis kehtib süütuse presumptsioon-igatahes paberil küll) las aga kommenteerivad soovijad.
ikka lõbusalt
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas kakuke »

mosse kirjutas:Ei näe erilist mõtet sihukesel nimekirjal, sest esiteks ei jää need nimed nagunii meelde ja teiseks pole palja nimega, ilma nägu teadmata, suurt midagi peale hakata - on ju küllalt ühenimelisi inimesi. Pealegi praktika näitab, et tõeliste jobudega käib legend juba kaasas, nii et seltskonnas keegi ikka teab, mis mehega tegu.
Üks asi veel - nii mõnigi inime võib sihukesse nimekirja sattuda ebaõiglaselt - a la naabrimehega tülis ja too leiab, et ükskõik kus ja kuidas pauku teed on see halb ja vale.

Ma ka Mossega täpselt sama meelt. Ja pealegi oma must pesu tuleb ikka kodus ära pesta.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jyri

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas jyri »

Kui ei siis ei.Lihtsalt küsisin.Põhjus, nagu kuskil mainisin,näiteks selles,et minust on vähemalt kaks korda kuul lennanud vähem kui 1m kauguselt,teiseks oli alles hiljuti juhus,kus kütt lasi pikiliini,lasi küll põdra maha nii,et kedagi ei vigastanud,aga "orgjäreldusi" tema suhtes ei tehtud.Ehk siis "puhas pois" kõigi jaoks ja järgmine jaht liinis tagasi.
Kuna mina käin väga sagedasti "külalisena" eriseltskondades,kus alati ei teagi,kes liinis seisab võin ja olen ka "otsa pööranud",kui miskit vastukarva-eriti just ohutus.Siit tahtsin vaid kogenud meeste/naiste arvamist teada,tagamaks meie kõigi ohutust esmajärjekorras.
Pole poliitik,populismi ei vaja,puht pragmaatilisest seisukohast.Moderaatoritele-pole ka füloloog ega õigekirja proff ja jurist kah mitte :D ,juhtub nii näpukaid kui ka harimatuse tunnuseid,missest et justiitsminister Langiga samas koolis käidud,veits vanemas klassis :VS
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas hundikütt »

Eks hulle ole igas sektsioonis.Neid peab teadma ja katsuma kaugemale hoida ja katsuma nad sellistele kohtadele sättida kus laskevõimalus suht väike.Aga ülesriputamine pole lahendus.Muidugi ka eelmainitu pole lahendus.Arvan,et ainus lahendus on väga konkreetne jakõva sõnaga juhataja ja enamuse AVALIK hukkamõist.Sellest ei piisa kui me omakeskis taunime ja kui tekkib mingi taoline juhus ja kui keegi julgeb öelda ,siis hoitakse eemale ja ütlejale toetust ei avaldata.Ja reeglina on need nn. kangelased ikka samad mehed.Saan ka sellest aru -ollakse ju omavahel mingites sidemetes ja ei taheta riidu kiskuda.
Ei tea,kuidas mujal on,aga mind häirib ka see olukord,mis meil on.Kui on enne jahti kokku lepitud,et laseme ainult põrsaid-reeglina me emist ei lase,ja jahi lõppedes on ikka emis siruli,siis kiidetakse veel meest,et tubli töö.Ja tavaliselt ikka teatud mehed,kes sedasi toimivad.Ja kui keegi julgeb sellele tähelepanu juhtid,siis mõmisetakse ainult.
Nii ei saagi korda majja,ikka on keegi kellegi sõber ja ei taheta riielda.Päris käsin,poon ja lasen korda ka ei poolda,jahil peaksid ikka vaba mees olema.
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas Ats »

See värk ikka seltsi sisene, iga jahijuhataja peaks teadma oma küttide osavust ja mõistust ning sellest ise järeldused tegema ja mehed vastavalt sellele paika panema. Ja kui reeglitest aru ei saada, siis minuarust pole sellise küti koht küll mitte kütiliinis vaid ajus või kodus.
Pole looma, pole probleemi!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas rajaleidja »

Ats kirjutas: Ja kui reeglitest aru ei saada, siis minuarust pole sellise küti koht küll mitte kütiliinis vaid ajus või kodus.

Muidugi saadame ajusse koerte eest sigu pommitama (y)
Selliste koht ei tohiks olla üldse relvaga metsas
eros
Postitusi: 88
Liitunud: L Mär 29, 2008 8:58 am

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas eros »

jyri kirjutas:Kui ei siis ei.Lihtsalt küsisin.Põhjus, nagu kuskil mainisin,näiteks selles,et minust on vähemalt kaks korda kuul lennanud vähem kui 1m kauguselt,teiseks oli alles hiljuti juhus,kus kütt lasi pikiliini,lasi küll põdra maha nii,et kedagi ei vigastanud,aga "orgjäreldusi" tema suhtes ei tehtud
.Teil ikka seal väga suur jama lahti,kui praegu põdrajahti peate :shock: Ikka lõbusalt,ma niisama tögan :lol:
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas Ats »

rajaleidja kirjutas:
Ats kirjutas: Ja kui reeglitest aru ei saada, siis minuarust pole sellise küti koht küll mitte kütiliinis vaid ajus või kodus.

Muidugi saadame ajusse koerte eest sigu pommitama (y)
Selliste koht ei tohiks olla üldse relvaga metsas


Sorry, pidasin silmas ilma relvata ajusse minekut!
Pole looma, pole probleemi!
Kasutaja avatar
reimakas
Postitusi: 308
Liitunud: E Nov 28, 2005 5:16 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas reimakas »

Teeme kohe mitu nimekirja:
1. Kes lasevad loomi kaugelt
2. Kes eiravad ohutustehnikat
3. Kes lasevad metsast koerte eest sigu aga ei tohiks, sest ei oska
jne
Milleks peab eestlane alati lahterdama ja otsima endast halvemaid ja paremaid...

Oleme kõik inimesed ja jahimehed, oma vigade ja heade omadustega. Oma sektsioonis teame me oma mehi väga hästi ja teavad jahijuhatajad samamoodi. Külalisjahtides on teine asi aga reeglina satutsakse sinna samuti läbi tutvuste ja kodutöö saab kiiresti tehtud

Ennetades juba kellelgi juttu vanemadest meestest, siis arvestage, et vanaks saame me kõik ja jahil tahame me samuti kõik käia.

Ma pooldan laskekatse muutmist selliseks, kus tehakse erinevaid laskmisi ja kontrollitakse ohutustehnikat kütiliinis laskmises jne.
See, kes tapab, pole veel jahimees
vallo
Postitusi: 463
Liitunud: P Aug 22, 2004 12:59 am

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas vallo »

Teeme parem nimekirja ettepanekutest ,mida me oleme oma jahiorganisatsioonidele teinud selleks , et jahti muuta ohutumaks, eeetilisemaks, loomasõbralikumaks, jne. Vaatame palju me siis ise , maailmaparandajad, reaalselt oleme ära teinud , et midagi muuta.
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas aadu kadakas »

Soomes on "hirviporukka", kuhu iga mees ei pääsegi. Omaette stiimul on seega enese ja oma laskeoskuse pidev parandamine. Kunagi tegin "musta nimekirja" halbadest koostööpartneritest, kuid see oli lõppeks vaid minu enda jaoks, sest teised firmas ei tulnud asjaga kaasa.
Mihkelsc
Postitusi: 30
Liitunud: E Apr 03, 2006 4:40 pm

Re: Patustajate nimekiri

Postitus Postitas Mihkelsc »

[quote="vallo"]Teeme parem nimekirja ettepanekutest ,mida me oleme oma jahiorganisatsioonidele teinud selleks , et jahti muuta ohutumaks, eeetilisemaks, loomasõbralikumaks, jne. Vaatame palju me siis ise , maailmaparandajad, reaalselt oleme ära teinud , et midagi muuta.[/quote]

Väga hea.
Täiendaks nii- arutelu siin foorumis ja esitaks enamuse arvamuse seaduseandjale.
Mis arvab sellest ettepanekust Lehe Päälik?
Mihkel Schasmin
Vasta