Karuga kohtingud

Naljakad juhtumid otse elust ehk kuidas ma ükskord jahil käisin.
Vasta
Komatsu
Postitusi: 42
Liitunud: N Sept 16, 2004 11:06 am

Karuga kohtingud

Postitus Postitas Komatsu »

Meil karud ei ela üldse, hunte ja ilvesid ka pole. Seda enam on suurem üllatus, kui kedagi neist kohtad.
Erinevalt laupäevasest koleilmast, oli 24.okt. peaaegu et krõbekuiv ja päikegi leekis keskpäeva paiku.
Kütid positsioonidel paigal, mina kaasaarvatult. Üle heinamaa paistis ca poole kildi kauguselt meie koeramehe erkpunane vest ja samas ta võpsikusse sukeldus. Nüüd oli põhjust silmad umbes 150 m kaugusele kuusetukale pöörata, et kõik sealt väljuv ja minu poole liikuv tähelepanu alla võtta. Sest ega tea... .
Rohkem mõelda ei jõdnuki, midagi-kedagi suurt ja karvast sõna otseses mõttes voolas rütmiliselt jonksutades kiires tempos otse minu poole ja kõrvalepööramise kavatsust ei paistnud tal olevat. Vahemaa karust minuni neeldus, peast käisid läbi igasugused tobedad jahimeeste põgenemisjutud ning õpetussõnad "seisa paigal ja ära liiguta". Ikkagi sai minus võitu mõistmine, et mõne sekundi pärast oleks mul hea siit palju kaugemal olla. Silmadega mõõtsin vahemaad autoni ja panin ajama.
Poolel teel viskasin pilgu seljataha. Mõmmik oli mind tähele pannud, kõrvad olid pööratud minu poole, kuid ta purakas keha jätkas õnneks endisel marsruudil. Peagi hüppasin autosse, tegin pisikese tiiru ümber kuusetuti ja sain veel heinamaa peal lippavat looma paar minutit jälgida.
Siis oli ta kadunud. Minust sadakond ja paarsada meetrit eemal seisvad kütid polnud midagi märganud. Jäljerida heinamaal oli aga täiesti selge.
Jänese-Jänn
Postitusi: 1
Liitunud: E Okt 31, 2005 8:58 pm

Re: Karuga kohtingud

Postitus Postitas Jänese-Jänn »

Minu paps on ka kõva jahimees,mille tõttu on tal karudega nii mõnigi intsident..Nii selle aasta sügiselgi. Istus ta vaikselt kaera põllu lähedal pukkis ja ootas jälle põrssakarja keda põllult oli juba päris mitu korda ära ajanud.Nii,kui läks pimedaks sigu ei tuld.Oli hoopis vaikset krõbinat pukki alt kuulda.Peagi oligi väike mesikäpp platsis.Istus maha ja hakkas kaera läbi küüniste suhu sõeluma.Järgmisel päeval läks uuesti.Pimeduse tulekul oli jälle puki all krõbinat kuulda.Siis aga tahtis see mõmmik papsile puki otsa seltsiks ronida.Oli kuulda,kuidas mõmm küüntega redelipulkasid puudutas.Sellepeale võttis paps tooli padja ja viskas sellega vist väiksele mõmmikule pähe,mille peale see redelilt alla kukkus ja suure ragina ja padinaga punuma pani.Pärast olid kõik kohad karu sitta täis.Ühe noore kase oli ta ka puruks jooksnud.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Enne kui mina jahimeheks sain juhtunud meie sektsioonis, kus ka karusid väga harva nähakse, järmine lugu: peetud põdrajahti. Kütid kohtadel ja aju ka juba liigub, kui korraga kostnud kütiliinilt röögatus (kuulu järgi olevat seda viis versta eemalgi kuuldud) KUS SA **** TULED!!! Eks üks vanem jahimees, kellel pikkus ja laius võrdsed, oli jäänud kraavipervel kännu peal istudes sooja sügispäikese käes tukkuma. Ja kui silmad avas nägi esimese asjana karu, kes täpselt tema kohal üle kuiva kraavi asutas tulema. Röögatus ehmatanud peale karu ka naaberküttidel kõhud imelikuks.
Kasutaja avatar
gustav
Postitusi: 62
Liitunud: R Nov 04, 2005 7:45 pm

Postitus Postitas gustav »

minu isa oli kord seajahis kütiliinis ees ja näinud oh et suur kult tuleb aga kuidagi imelikult liigub........oodanud siis millal niiöelda siga teepeale jõub,näinud järsku et oopis suur karu...Karu tõusis seepeale püsti ja vaatas küti poole .....Polnud midagi muud teha ,kähku autosse ja tagumine käik sisse .Nii kiirest minema kui võimalik kuna karu hakkas juba tema poole liikuma.Tavaliselt ju karu inimese poole ei tule kui just kuhugi mujale minna pole ja surmahirmu pole .....Ei tea imelik lugu igatahes :shock:
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Juhtus kord meitekandi vana metsnikuga nõnda: käis teine võsalõikajaga uut noorendikku harvendamas ja pärast pikka päeva hakkas mööda metsateed kodu poole astuma. Vaatab eemalt (ise väsinud ja ega pikalt ei viitsinud juurutada, et kes tuu ikkagi tuleb) et kolm meest tulevad. Natukese ajapärast liigutab jälle mütsi natuke ülespoole ja ikka kolm meest tulevad eemalt, aga keegi tuttav ei paista olema. sest kulpi juba kaugelt vastu ei viskanud! Vahemaa oli juba päris lühike olnud, kui mees aru sai, et nood mehed on emakaru kahe pojaga, ja selleks hetkeks oli ema end juba tagajalgadele ajanud! Ei olnud siis enam kasu röögatustest ega midagi... karu kartis ilmselt sama palju ja ei taganenud ega lähenenud! Lõpuks tõmbas mees võsalõikaja käima ja selle riista lähenemist karu enam ootama ei jäänud...
tuleb jaht või jaa?
Noor jahimees!
Postitusi: 92
Liitunud: K Aug 19, 2009 9:33 am

Re: Karuga kohtingud

Postitus Postitas Noor jahimees! »

Kuidagi vaikseks on need naljad siin jäänud :(. Tooks siis kah mõne näide karu ning inimese kohta, kui nad saavad kokku :lol: http://www.jt.ee/?id=154864
Paremat kohta ei tea, kui Mets!!!:)
jyri

Re: Karuga kohtingud

Postitus Postitas jyri »

Ei tea,kas minu lugu naljakam,kuid see on just minuga juhtunud.See on ainus juhus,kui olin õnnelik,et mööda lasin(IZ 94 kukkus enne jahti sälk raua küljest jootest lahti,pikki latti laskmine tegi 30m pealt alla u.0,5m! (y) (hiljem tuvastasin)
Nimelt avastasime Jaanuari(!) kuus tihniku(nii 200 m läbimõõdus),kuhu sigade kari oli sisse läinud.Koerad peale ja "ring ümber".Varsti läks ka "lauluks" lahti.Rägastik oli nii tihe,et jooksin piki raiesmiku äärt haukumise suunas.Äkki silmanurgast nägin liikumist puude sees.Jäin seisma ja sättisin püssi valmis.Nägin selgelt selga ja kõrvu minu poole tulevat.Endale otsustasin,et kui "sinna" jõuab-tulistan.Kujutage ette minu üllatust,kui peale pauku "kesik" tõusis tagajalgadele.See oli 1 või 2 aastane karu.Mul teine raud laetud kah,aga koerad ju hauguvad kuskil 100m kaugusel.Keda?Äkki ema,kes nüüd tuleb poega kaitsma?Siis keeras pätaks ringi ja sööstis läbi meie tuka metsa.Koerte eest teine samasugune järgi.Kontrollisime hoolikalt jäljed-õnneks puhas möödalask.Kui tuli juhus,küsisin Karel Rohult,et palju oleks karistada saanud,kui oleks pihta läinud. Vastus oli-kuskil 50 kilo kanti + jahiõiguse kaotamine jne.Enesekaitse ei saanud kuidagi olla.
Siit moraal,vähemasti endale-isegi kui oled kindel,enne vajutamist vendu veelkord,keda või mida lased.Jaanuaris ju karud magavad ja tihnikusse läks seakarja rada,ei saanud ju keegi muu olla!Aga sees olid kellegi teise poolt äratatud 2 jõmmi!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Karuga kohtingud

Postitus Postitas jorr »

Searada läks kuusikusse sisse aga sa tegid ju ringi ümber tuka,kas mõmmijälgi kuskil silma ei hakanud?Mõmmi käpajälg ju nagu mehe saabas,et kui karud varem üles aetud olid,siis nad ikka liikusid?
noorus on ilus aeg
jyri

Re: Karuga kohtingud

Postitus Postitas jyri »

Täisringi luures ümber ei teinud.Kohalikud(jahis olime viiekesti) teadsid oletada,et teisest otsast loomad ei liigu,kütiks mindi ainult.Aga just sealt olidki sead kadunud ja mõmmikud tulnud. :VS
Vasta