Koerte tähtsus jahtkonnas.

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas sooviku »

Mehed,kas te ei leia.et teemapealkirja peaks ära muutma.Näiteks "jyri,tema koerad ja tegemised". :wink:
Naine võib olla,koer peab olema!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas baddmann »

sooviku kirjutas:Mehed,kas te ei leia.et teemapealkirja peaks ära muutma.Näiteks "jyri,tema koerad ja tegemised". :wink:


Teine variant, nagu "jyri tähtsus jahtkondade jaoks" sobiks kah hästi.

BM
jyri

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas jyri »

:D Head ideed mõlemad.Miks siis mitte ka automatiseerida asja-niipea,kui ühes teemas võtab keegi sõna rohkem,kui"n" korda,muutub see teema personaalseks (y) .Polegi moderaatoreid vaja (b) .Või püstitage sõnavõttude limiit,mis ei too administratiivseid tagajärgi :D .Kolm korda võtavad kõik sõna ja teema lukus,vähemalt sinule!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas baddmann »

jyri kirjutas:...Miks siis mitte ka automatiseerida asja-niipea,kui ühes teemas võtab keegi sõna rohkem,kui"n" korda,muutub see teema personaalseks (y) ....


See kahjuks ei sobiks. Siis oleks meil Jorri-nimelisi teemasid liiga palju :D

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas kakuke »

Meil ka kunagi tehtud koeraportsu, aga see jäi ära, kui koeri enam tekkis jahtkonda.
Mõtlesin siin jyri 300k eek koerte peale ja jõudsin sama moodi mõtteni, et meil kahes jahtkonnas jääks selline koer raudselt mängust välja (tegelikult ka 3k eur koer). Mitte sellepärast, et koeri meil lastaks sihilikult, aga õnnetus ei hüüa tulles ja kunagi ei või teada. Võib küll rääkida, et 100% kindel peab olema jne, aga loll juhus jääb alati ja meil puht reaalselt pole juba nii maksujõulisi tegelasi. Minu meelest täiesti loogiline, et see kelle tõttu koer kannatas, kannab ka kulud sel määral, kuni koeraomanik rahule jääb. Aga vinti vist ka ei maksa üle keerata.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas honkomees »

andrus kirjutas:...Ja mulle tundub,et üks suur põhjus ka koerte laskmise juures on optika.Lendavate sigadega paha tihti ei märgata koera.Siit ka minu eelistus koertega jahil on lahtine sihik või suurenduseta abivahend.

Ei tea midagi, meie pundi ainuke koeralaskmise juhus oli aastat 3 tagasi ja kitsal sihil lahtise latiga sileraudsega, loojakarja läks minu eluea jooksul nähtud parim koer. Mees lasi 1,5-2 m sihist üle lendavat halli-musta jutti, tagantjärele ei tea, oli see siga ja koer jõudis tema kohale või oli siga juba enne üle läinud kui mees nägi ja lasi koera. Kui sinna sihile mehi mitte panna, siis võib jahi sealkandis ära lõpetada, üle sihi lendavad nad aga alati välgukiirusel ja täpselt vaadata on võimatu.
Optikaga vindimehed pannakse ikka suht lagedale või hõreda männimetsa alla ja seal jõuab vaadata küll, kes ja mis tuleb.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
kahro
Postitusi: 313
Liitunud: N Veebr 16, 2006 7:30 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas kahro »

Isal on kaks koera turistide poolt mahalastud. Esimene lasti lagetal põllul seakarja seest ainuke kes maha jäi oli koer. Kolm aasta tagasi lasti teine koer tee peale maha. Mõlemal korral oli laskjatel poolautomaat ja laske oli rohkem kui lubatud!
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas hundikütt »

Oma kogemustest arvan,t Andruse jutt peab paika.Varemalt käisin ka koeraga metsas kombi relva ja optikaga,aga minuarust asi ülimalt ohtlik.Kui koerad ikka tiirutavad tihnikus ümber sea,siis ei suuda ikka samaaegselt sihtida ja jälgida koeri.Koer võib väga ootamatult optikasse hüpata ja ongi õnnetus käes.Lahtise latiga aga see probleem langeb ära,näed üheaegselt nii koeri kui siga.Nüüd käin aastaid juba ainult sileraudsega,kuna metsas puudub vajadus õngitseda,pääsen alati 10-15m peale.
Ja ka ees seistes lahtine latt etem,ega siga siis koera ees alati lennuga tule,ikka madistavad koeraga.
See lahtise lati asi muidugi koera seisukohast parem.Jahis ju olukordi küll kus parem lasta ikka läbi optika.
jyri

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas jyri »

honkomees kirjutas:[Kui sinna sihile mehi mitte panna, siis võib jahi sealkandis ära lõpetada, üle sihi lendavad nad aga alati välgukiirusel ja täpselt vaadata on võimatu.
.
[/quote]
Proovige panna sellele ainsale sihile laskja"platvormid",millest kirjutasin varem.1,5m kõrguselt võib juba paremini näha,kas ja kes sea järel.
Lisaks võib kasutada,nagu kuuldavasti Siberis kasutatakase huntide vastu,punastest (minu koertel vanast vestist) u.15...20cm pikkusied ribasid kaelarihma küljes.Koer tõesti,nagu indiaalaste pealik,aga näha lehvivaid oraanz ribasid isegi paksus lumes liikuval koeral häasti.Mu koertel olid mõnede ribade otsad helkivad,nii et ka pimedas mööda autoteed jooksev koer tagant hästi nähtav (y) .
Kompensatsioonist niipalju,et 300 kilo on eestlasest püssimele tõesti liig,aga külalisele,kellel jätkus raha tulla siia eeskirju rikkuma,peaks olema normaalne.Võtku kindlustus!Koera tagasi raha nagunii ei too,aga meieomadele võiks tõesti kuskil 25 ja 50 kilo raha vahel kehtestada.
Sooviku ja Baddmanni ees vabandan,et ei suutnud jälle vakka olla :D
Viimati muutis jyri, T Mär 09, 2010 2:07 pm, muudetud 1 kord kokku.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas andrus »

Ooot,ooot Honkemehe sõnad läbi minu suu :?:
jahismurf
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Koerte tähtsus jahtkonnas.

Postitus Postitas vollifedja »

Kuna teema püstitati"koerte tähtsus jahtkonnas"-siis meil tunneme end küll tähtsatena-kõigepealt arvestatakse koertega, alles siis ülejäänud...Samuti, kui saak kesine, mehi palju-saavad portsud ainult laskja ja koerad(ehk siis omanikud-ajajad).Meie koeraports on põdrajahis magu-koertele kõige maitsvam ja vajalikum+jm.Tunnen, et tänu oma töötavatele koertele mind üldse jahtkonna täieõiguslikuks liikmeks võetigi.Kellel seda naist metsa ikka niisama jalutama vaja...Kütiliinili meeste intrueerimine jahi algul algab-kõigepealt veendud, et ei oleks koer, ...kompenseerimiste jutt on kuidas võtta-mul ei tuleks küll pähe hakata nõudma oma meestelt raha, kui õnnetus juhtub, suva kas õmbelmiseks või "matusteks".Ise ma oma koertega metsa kippusin, arvestades, et võib ju juhtuda , mida iganes. Muidugi pole meil ka selliseid hulle metsas, nagu eelpool lugeda..Olen igati rahul oma meeste suhtumisega minu koertesse.Peale aju muretsetakse, kas kõik koerad on ajust väljas ja käes, kui ei, oodatakse,kui vaja.(peale jahti saavad jahimajja sooja ja söödetakse head-paremat lisaks kõht täis kah-mis on muidugi liiast.
Vasta