Koprajahi sulane

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas Beretta »

Võtsin Salmo 5 meetrise teleskoopridva. Esimene jätk jäi paigale. Sinna külge panin kõige suurema kolmikkonksu mis poest saada oli. Kinnitamiseks kasutasin 0,18 spinningunööri ja supergliimi. Veepealt toob ära, põhja läinud looma leidmiseks ei sobi.
Grumpy old man
Ryanz
Postitusi: 18
Liitunud: K Mär 08, 2006 3:05 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas Ryanz »

labrador, kes mõned väikesed ära toonud. Aga enne peab kindel olema, et kobras koolnud. Viimane kord eksisin pisut ning kui koer jões kobrast haaras, hakkas see koeral kaelast kinni ning vee alla tirima.
joosep
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 9:48 am

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas joosep »

Mina tegin nii,et võtsin kokkukäidaval (õnge)latil viimase jätku ära,(sikutad alt otsast latil korgi maha) asemele otsisin paraja jämedusega terastraadi,et vähemalt pool jääks lati sisse.Saab tugevam,kobras ju jõuline loom.Lati sees oleva otsa taod laperguseks või jõngsu sisse ja valad epoliimi või minit kõvastuvat liimi täis.Traat peab algul sirge olema ja hiljem siis painudad väljasoleva osa kruustangide vahel konksu.Kongsu soovitaks veidi laperguseks


Mina panin samamoodi, aga traadile mähkisin ilma seda laperguseks tagumata elektriteipi nii palju peale, et ta viimase jätku sees püsiks ilusti, aga saab konksu ka veel pool meetrit välja tõmmata. Töötab, korduvalt katsetanud! Aga Jorril see kanderihma värk hea, peab proovima.
jagwelt
Postitusi: 233
Liitunud: R Nov 30, 2007 11:48 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas jagwelt »

kasutan tavalist spinnigut ja ujuvat lanti võimalikult suurte konksudega. Siiani kõik kes pinnale on jäänd ka välja triivitud.
Parem puhtalt mööda kui sitalt pihta...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas jorr »

Spinning on asjaks küll,et kui surnud koprale kongsu külge saad siis tuleb.Endale tundub aga siin mitu jama olevat,millest asjapulgad kinni saaks hakata.Esiteks spinninguga püük praegu keelatud(on nii?),teiseks peab kobras surnud olema ja siis tuleb küll järgi.Kui aga kopral vähegi eluvaimu sees siis madistamist omajagu ja hea,kui looma kätte saad,ka on õngekonks (kõige suurem)nati väiksevõitu ja habras,et suurt(20kg) looma ära tõmmata,on isegi kolmemillise terastraadi sirgeks ja katki tõmmanud..Ja mis teed põhjavajunud looma korral,pillud lanti aga juhtub asjapulk nägema ja tee siis temale selgeks,et kobrast püüad,näha ju looma pole?Siiski spinningul see hea lugu,et kaugus pole üks nagu õngelatist tehtud kongitsal.Oli omal möödunud aastal jama,kobras vees surnud(lastud) aga kongitsapikkusest nii napp paarkümment senti puudu.Asi juhtus kraavis ja teiselt poolt kraavi oleks ulatanud küll aga ringi minnes üle kildi oleks maad olnud,hämarik ka juba ja ei tahnud jalgu või muud kehaosa märjaks kasta.Minu õnneks oli kraavis kerge vool ja tõi siis looma kongitsa ulatusse.
noorus on ilus aeg
joosep
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 9:48 am

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas joosep »

Tuleb meelde enda esimene ja viimane spinningupildumine: kober (ka esimene) ilusti surnd ja vee peal, mina pillun spinningut ja üritan haakida (vahemaa ˇ5 meetrit) senikaua, kui tulvavesi eluka minema viis. :oops: :evil: Hiljutine kopsupõletik ei lubanud ujuma ka minna. Ma ei ole nüüd mingi suur kalamees, aga aru ei saa, kuda see kolmik läbi kasuka kinni võiks jääda. Igatahes tegin hiljem õige sulase, algul puuvarrega, hiljem teleskooplatist ja sestpeale ei ole ükski vähegi šokis loom ära läinud.
Siin kohal tervitan kõiki spinninguga koprapüüdjaid- imetlen teie oskusi ja kangelaslikkust!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas kakuke »

Ma ise kasutasin ka algul hädaga spinningut. Mul jäid kolmikud kenasti taha, aga sellist kohta, kus muretult loopida seda saad on väga vähe. Enamasti ikka põõsad ümber vee ja vesi risu täis. Lastud parte olen ka sellega välja toonud.
Jorrile, kui sul kenasti olemas kalastuspüügiluba taskus, ei hakka sinu kraesse keegi ja pealegi, kes hunti kardab see metsa ärgu mingu. ;)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas tony »

Ei saa üks läbi ilma teiseta s.t. alati kaasas nii 5m teleskoop (otsas kolmik) kui ka spinning.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Koprajahi sulane

Postitus Postitas kakuke »

Minu abivahend kopra väljavõtmiseks. Teleskoobi otsas siis.
Manused
Konks 009.jpg
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Vasta