Uluki otsija

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

ulukiotsija

Postitus Postitas jorr »

Jah, koer küll,aga ega igasse linnakorterisse jahikoer ei sobi.Temal ikka ruumi vaja kus joosta saab.Koeraga sekeldamist omajagu.Ka autos on talle eri ruumi vaja, ma kunagi jätsin taksi veerand tunniks autosse ja kui tagasi tulin oli autopolstril suured augud sees ning uksekäepidemed katki.Kuigi oli varem autoga jahil palju kordi käinud ja ka üksi autos olnud.
Ulukiotsijaga ruumijama vähem ja arvan,et kiitvaid jorusid sellepärast pole,et asi alles nagu uus veel.Asjatundjaid vähevõitu ja harjutamist kindlasti tahab veel.Ega Truckergi teda laida.
noorus on ilus aeg
Muhkel
Postitusi: 1
Liitunud: N Dets 15, 2005 11:46 pm

Postitus Postitas Muhkel »

Väike soovitus ulukiotsijate kohta --> tahate midagi korralikku, soetage ir-termokaamera; näete värsket verd ja loomi, kuna see näitab temperatuuride vahesid. Need igasugused game trackerid on küllaltki jamad, sest nad peavad olema fikseeritud asendis a`la 10-15 min.
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Muhkel kas sul on see asi olemas?? Ise olen ka mõelnud, et korraliku termokaameraga oleks päris vahva natukese ringi vaadata?
Kui sul olemas on, siis ehk oskad öelda, kui palju selline asi maksta võiks ja kust said!
tuleb jaht või jaa?
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Muhkel kirjutas:peavad olema fikseeritud asendis a`la 10-15 min..


Ei saanud aru,ehk räägid täpsemalt.
orukas
Postitusi: 14
Liitunud: N Dets 28, 2006 9:12 pm

Postitus Postitas orukas »

Tere kolleegid.Olen uus liituja ja antud teema pakub suurt huvi.Mind huvitab just õhtune tornist sea ja põdra passimine ja mis seal salata,tuleb nii mõnigikord metsast pimedas haavatud ulukit otsida.Vot siin oleks selline riistapuu hädavajalik.Ei oleks segavat päikest,ega muid tegureid ja näeks kohe ära,mis loom metsas teeb(kas on paigal või liigub)Eriti oluline oleks see just haavatud metssea puhul,kuna see võib ju rünnata.Äkki on kellelgi mõne taolise olukorra kohta ulukiotsiaga kogemusi.Jään huviga kommentaare ootama.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Ma usun,et antud olukorras oleks sul kõige kasulikun omale korralik verejäljel töötav koer muretseda.Kindlalt tõhusam kui mistahes ulukiotsija.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Pukis passides ulukiotsia väga super, suunad ta söödale ja kui seal on mingi liikumine siis displei kohe vilksatab, ning saad läbi optika üle kontrollida, ei pea pidaevalt sööda poole silmi pingutama.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Jajah selle sööda vahtimise asemel sügad pukis mune ja loed "öönägemisprillidega" juturaamatut... Siit ka ettepanek tootjatele-laske mingi vibraator nagu moblal või vaikne piuks radarile ka külge konstrueerida-siis ei pea ka seda radariekraani enam silmanurgast jälgima vaid saab peale väsitavat tööpäeva ka väikse uinaku ära teha... :lol: :lol: :lol:
Jah see zakslase öeldu ikka päris naljakas kohe...
Edasine areng on, et tuleb muretseda infrapuna kaameraga relv-see siis liikumise järgi tuld annab-mida edasi selle peale mõtlen seda naljakamaks asi tundub minema...
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

aivar00 kirjutas:ei pea ka seda radariekraani enam silmanurgast jälgima


See helisignaal juba sinna leiutatud, juhtmega klapp kõrva ja kui miskit liigub, siis piuksatab. :lol:
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

aivar00 kirjutas:Siit ka ettepanek tootjatele-laske mingi vibraator nagu moblal või vaikne piuks radarile ka külge konstrueerida-siis ei pea ka seda radariekraani enam silmanurgast jälgima


See, muide, sellel kangemal riistal küljes olemas, kõrvaklapp käib kõrva ja uluki liikumisel annab signaaliga märku, kui oled nt. tukastama jäänud. :D
Nii nagu areneb ühiskond nii areneb ka jahipidamine ja jahipidamis riistad. Kui mõni ei soovi neid, jahti hõlbustavaid tooteid, kasutusele võtta siis see iga mehe oma isiklik probleem, siin teemas arutelu ulukiotsia ja tema võimaluste ümber, kes tahab see ostab.
aivart
Postitusi: 50
Liitunud: E Mär 30, 2009 10:41 pm

Re: Uluki otsija

Postitus Postitas aivart »

Tere,kas keegi seda riista koprajahis ka kasutand, minu arust praeguse suurveega jõgede ääres oleks igati asjalik riist. Mart oled sa seda kopprajahis kasutanud.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Uluki otsija

Postitus Postitas Mart »

Ei ole ja ei oska kommentterida ka kahjuks. :(
Vasta