Metssiga BBQ ahju

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Metssiga BBQ ahju

Postitus Postitas saaremees »

Valmimas suur BBQ ahi ja plaan tervelt 30-40 kg notsu valmis teha...... Kas keegi katsetanud... Ise plaanis marinaadi kindlasti panna jne.... Kellegil ehk head soovitused....
under
Postitusi: 47
Liitunud: T Mär 23, 2010 12:52 am

Re: Metssiga BBQ ahju

Postitus Postitas under »

olen teinud kodu siga ...vms ... ja rümpa süstitakse tavaliselt enne soolvett vms.
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Metssiga BBQ ahju

Postitus Postitas Veix »

Oleme tervet siga BBQ ahjus teinud ja tulemus on väga hea saanud. Meie oleme võtnud paraja põrsa ja selle grillmarinaadi teinud (kindlasti lisa toiduõli),kuni üks nädal on seal marinaadis hoitud, iga päev siis pintseldad teda uuesti üle, sest marinaad valgub vannipõhja maha ja tervet siga marinaadi uputada oleks raiskamine. Meie pole süstinud soolvett lihasse, kuid kindlasti ei teeks see paha, kuna marinaad ei imbu sügavale lihasse. Muidugi on variant et hoiad ennem marineerimist teda soolvees - ööpaevast peaks piisama.
Siis tuli ahju, 4-5 tundi vabat aega, vahepeal pintseldad toiduõliga ning marinaadiga, milles liha hoidsid. Eriti maitsev on liha, kui vahepeal küpsetamise käigus lõikad pealt esimesed valminud viilud. (y) (b)

Edu küpsetamisel, Veiko
under
Postitusi: 47
Liitunud: T Mär 23, 2010 12:52 am

Re: Metssiga BBQ ahju

Postitus Postitas under »

meil võttis küpsetamine aega 15 h, madalal temeratuuril, siga võis olla kuskil 40-50 kg .. ei mäleta ka täpselt sellest 6a möödas vähemalt .
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Re: Metssiga BBQ ahju

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Moppida sõstrase kastmega, algul vähem, pärast tummisemaga ja vürtsi kaaa! 8)
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Re: Metssiga BBQ ahju

Postitus Postitas saaremees »

Tänud!

No nii, notsu käes ja õhtul läheb marinaadi eelpool toodud näpunäiteid kokku pannes.... Eks tuleb katsemeetodil ikka asjaga kõikse paremini edasi minna..
Vasta