Keeritsuss
kakuke kirjutas:Kui õieti mäletan siis näiteks Peipsi röövkalu (eriti lutsu) soovitatakse vähemalt 2-3 ööpäeva sügavkülmas hoida.
Siiski siiski -võin eksida kuid yits vana kalamiiss ütelmulle:keeda seni kuni pea kegesti kere küljest lahti tuleb, siis on parsiidid sees surnd.
Kõike kala mudugist ei taheta keeta.
Ma sain aru jah, et paeluss ja keeritsuss läksid segamini. Laiussi tängud( olen neid lutsul näinud) hävivad tõesti külmas- mida külmem, seda kiiremini. Kaks nädalat sügavkülmas peaks olema piisav garantii (juba ülepakutudki). Aga keeritsussidega liha sügavkülmas - mulle öeldi, et sõltub veel kapseldumise astmest- kas keegi teab täpsemalt, kaua tuleb sügavkülmas hoida.
Loomade trihhinelloosi tõrje eeskiri1
Põllumajandusministri 13. märtsi 2000. a määrus nr 10
§ 21. Liha külmutamine
Liha külmutamine võimaldab takistada taudi levikut, hävitades lihas külmatundliku Trichinella spiralis’e vastsed.
§ 22. Liha külmutamise esimene meetod
Ja seal tarkka juttu jätkub. Siiski on see seotud sellenimelise
taudi tõrjumisega.
Külmutamine ja küpsetamine on head vahendid ,aga igal juhul soovitan
tuttavat loomaarsti omada, kes kompressoonmeetodil lihast proovi teeb.
Põllumajandusministri 13. märtsi 2000. a määrus nr 10
§ 21. Liha külmutamine
Liha külmutamine võimaldab takistada taudi levikut, hävitades lihas külmatundliku Trichinella spiralis’e vastsed.
§ 22. Liha külmutamise esimene meetod
Ja seal tarkka juttu jätkub. Siiski on see seotud sellenimelise
taudi tõrjumisega.
Külmutamine ja küpsetamine on head vahendid ,aga igal juhul soovitan
tuttavat loomaarsti omada, kes kompressoonmeetodil lihast proovi teeb.