Iž 27 versus Iž 27 Sporting

2004. aasta teemad
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Kaupo Kindsigo kirjutas:Selles hinnaklassis pole paremat püssi kui IZ-27 Sporting lihtsalt võtta! Jah, kui väga norida tahaks siis väiksed viimistlemise probleemid on:
1.raske lahtimurdmisel (tõesti, läheb pärast kasutamist ja korralikku määrimist kiiresti kergemaks)
2.tuimavõitu päästik (maitse asi, mõnda laskurit ei häiri)
3.rohmakavõitu laad aga neid asju saab relvameistri abiga kiirelt ja lihtsalt parandada
Vahetatavad tšokid on väga head ja lausa asendamatud asjad. Kui sa ikka tahad kuuliga lasta, paned "silindri", haavlitega näiteks faasanijahti pidades paned esimeseks lasuks "veerandi" jne. Vahetades tšokke saad igaks jahiks erineva laskemoonaga parema tulemuse kätte, algul on vaja lihtsalt veidi märklehtede peale tulistada ja pilt selgeks teha.
Kompensaatori üle saab hinnata mitte laskuri kõrval seistes (mida imet ?) vaid ise tulistades. Pärast "kõva" tulistamist näiteks pardijahi esimesel päeval (või veel parem, "suure" sportingu teine päev pärast 175-ndat märki...) ütleb sinu õlg sulle kõik ära! Eks ta võtab ikka relva tagasilööki üpris palju maha ja on vajalik lisa!


Mida aga Hr. Kindsigo arvab sportingu üsna lühikestest tsokkidest? :oops:
Mine metsa!! ;)
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Teema algas minu meelest küsimisega, et kas noorele jahimehele esimeseks relvaks sobib. Minul see tavaline 1 päästikuga ja vahetatavate tshokkidega, kuid ilma suudmekompens. ja kestaheitjateta Izh 27 on ja minu jaoks sobib täiesti. Hinna ja kvaliteedi suhe on paigas, kannatab lasta sportingut (mitte võistlemise vaid niisama harrastamise tasemel), jahis käia erinevaid ulukeid küttimas ning on ka silmale täiesti normaalne vaadata;) Muud ei ole mõtet selle hinnaklassi relvalt minu meelest ka oodata. Soetasin relva uuest peast ning jah, alguses on tehase KONSERVEERIMISMÄÄRDEGA sissesöödetud püssi muidugi raske lahti murda, aga see värk tuleb sealt vahelt ilusti välja puhastada ning tavaline relvamääre sisse toppida, asi paraneb suhteliselt ruttu, vähemalt 100 kordse lahtimurdmise järel on juba asi enamvähem käe sisse harjunud ning ei sega. Ning peab tunnistama, et kui olete harjunud ära 1 päästikuga relvaga, siis hiljem 2 päästikuga kaheraudset enam eriti kasutada ei taha ;) Suudate küll, aga eelistate ikka 1 päästikuga varianti.
Suletud