Metsanotsu suitsutamine.

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Metsanotsu suitsutamine.

Postitus Postitas kakuke »

Rannarahvalt olen ise ka kuulnud männikäbide kasutamisest. Nõgest on vaid piiratud ajal saada. Üks tuttav kasutab värvi saamiseks hoopis kadakaoksa. Rasva tilkumise teemal, kas veevanni alla aretada ei anna ahju? Vette tilkuv rasv ei lähe kärssama. Enda kasutada oleval ahjul just selleks tarbeks veevann sees.
Metslooma puhul eelistan ise selgelt kuumsuitsu, kuna neil tikub palju erinevaid parasiite olema. Isegi kahel korral metskitsel suisa lihastest paelussitange leidnud. :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Re: Metsanotsu suitsutamine.

Postitus Postitas Olavi Kool »

olen teinud seast suuremaid tükke ja rohkem korraga. Osa hiljem sügavkülma ja osa kohe nahka. Tegin siis järgmiselt. Liha kangemasse soola lahusesse ja enne ahju panekut süstisin lisaks soolvett. Hommikul kella 07.00 ajal tuli ahju ja kui 70 kraadi sees siis lased veel soojal kiviseintesse salvestuda tunnikese,et liha ahju maha ei jahutaks ja siis liha restidele. Endal suur 80x80x80 sisemõõduga ahi. Hoidsin seal kuni hilisõhtuni tule all ja ööseks kõik ahjuluugid tihedalt kinni. Hommikul oli veel 50 kraadi sees ja söed tuhaall olemas, sinna siis kooritud lepahalg peale ja päevakene veel ainult suitsu. Ahjus korralik keris ja kerise kohal sa 30 cm kõrgusel rasvavann. Kui liha kuuma ahju panna siis ta ei tilgu ka eriti ja keris hoiab tahmamise ära, tuli otse kerise all. Tuleb ikka superhea välja küll ja koprad olen samuti teinud, Kporal saab kõige parem kõhuääre liha sest see valmib juba esimeseks päevaks ja saab õhtul õlle kõrvale otsa ka. Selliselt tasub teha kamba peale, et ahi ikka täis oleks muidu palju jändamist tükikese pärast. Väiksemaid koguseid teen BBQ ahjus 100 kraadi juures ühe päevaga.
naised saunas rääkisid
Vasta