Garmin koera GPS

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Suletud
Kasutaja avatar
Ax1600
Postitusi: 414
Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Ax1600 »

Herr Andrus, mida on antud teemal eelmisega pistmist?? Olen paljudes asjades kaasa rääkinud, ehk leiad veel seoseid :shock:
vallo
Postitusi: 463
Liitunud: P Aug 22, 2004 12:59 am

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas vallo »

To Ax1600 : olen üritanud igal hommikul oma hallile norrakale öelda, et teeme nii, et saan su täna omalt jahimaalt kätte , aga raip ei taha sõna kuulata, võtab veel noore laika kah kaasa. Ja nii ma käingi oma koertel ja seal Herr Jahe juures järel :lol:
Kasutaja avatar
Ax1600
Postitusi: 414
Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Ax1600 »

Ära mine koerale peale kütiliini järgi. Isegi kui koer jääb ööseks metsa. Mina sain endise koeraga nii kaubale. Hakkas jälitust lõpetama ca. 2 kvartalit peale kütiliini. Kui tõin endale Astro, siis rikkusin olukorra kiirelt ära.Olen nüüd mõned korrad, kus on läinud üle kütiliini lihtsalt järele minemata (ootasin jälgedel ca 4 tundi ja vaatasin ekraanilt kuidas koer looma haugub), siis viimastes jahtides täheldasin, et nii sea kui ka põdraga minnes jätab loomad nüüd peale kütiliini mõned kilomeetrid hiljem maha ja tuleb enda või minu jälgi pidi ära. Algul jäi küll jahipäev poolikuks aga nüüd jällegi lihtsam ja saan osaleda ikka kõikides ajudes. Tegu läänekatega, kas ka teiste koerte puhul toimib ei tea ja kaasarääkida ei oska.
Üldiselt jutt antud teemast väljas.
Viimati muutis Ax1600, R Juun 29, 2012 9:02 am, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas sooviku »

See on täitsa õige jutt.Nende "kepsudega" õpetatakse tegelikult koera loomal pikalt järel olema.Kui peni taipab,et peremees tuleb igale poole talle järgi,siis ta ajabki ulukit kas või läbi kolme naaber jahimaa.Seda on küll raske järgida,kuid kui loom terve ei tasu kohe koera taga ajama hakata.
Naine võib olla,koer peab olema!
jyri

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas jyri »

Ei arva,et kõiki koeri peab ühe puuga mõõtma.Minu esimene laika ei käinud kunagi üle kütiliini.Jõudis liinini ja jäi mind ootama või keeras tagasi.Samuti ei käinud üle jõgede ja üle teede.See-eest praeguse vana pärast pidingi tutka hankima-tema peab jahti seal,kus looma on,mitte kus mina tahan.Ja metsas ööbinud kuskil 10 korda,enne kui aparaadi soetasin.Ja kõik mulle teadaolevad koerad sellest kennelist(Taago) on sama iseloomuga.Ja jahi lõpetab siis,kui tema õigeks peab,mitte mina otsustan.Ja just nende kohta räägitakse,et neile tühja metsa ei eksisteeri.Ja tagasi tuleb mitte oma või minu jälgipidi,vaid ikka nii,et tekiks ring või "8",ehk maksimaalselt palju maastikku haarata.See-eest tema pojal on siseGPS ilmselgelt vigane :VS ,ainult mööda oma jälgi oskas tagasi käia kuni viimase jahini-siis nägin Astrolt esmakordselt,et tena on võimeline iseseisvalt "8" joonistama,nii umbes 700m-se(3,5 aastaselt).Nii et Astro aitab ainult kiiremini koera leida,mitte ei õpeta millekski.Niipalju siis minu kogemustest
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas hundikütt »

Küsiks targematelt sellist asja-kui palju annab pikk antenn Astrol tööraadiust juurde.Praegune 2KMo enamasti küll piisab aga loom kütiliinist läbi pääseb,siis tavaliselt kipub ka ekraanilt kaduma.Ja nagu siin varemaly juttu olnud pidavat see antenni kruvimine üsna ohtlik olema.Ja kas kannate pikka antenni kaasas ja kui vaja,siis krutite külge.See pikk antenn ju vist üsna segav tegur seal padrikus.Sama probleem raadiosaatjaga-lühikesest kipub väheks jääma,aga kas pikk ei sega.Mulsaatja tasku õlapeal jaka lühike seal püssirihma all tülinaks.Küll kipub lahti kruvima ja püss ei seisa korralikult õlapeal.Samas rinnataskus levi kohe kehvem.
Ootan huviga.
jyri

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas jyri »

Kõige lihtsam moodus levi pikendamiseks ilma tehniliste muudatusteta on puu otsa ronimine.Kui jalad maast 2m kõrgusel,siis ülesse sirutatud käes näitab Astro juba oma 30% suuremat kaugust. (y)
qwerty
Postitusi: 9
Liitunud: P Nov 21, 2010 8:53 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas qwerty »

Me jahtkonnas ka sama et GPS-i pealt vaadatakse kuhu koer suundub kui on kytiliinist läbi jooksnud ning siis sõidetakse ette koerale ja lastakse veel seal ka loom maha .Siinkandis toimib GPS keskmiselt üks kilomeeter rohkem pole vajagi , aga kõik sõltub ilmast. GPS on säästnud meid pikki tunde metsas koeri taga otsides olema. Siin eelmised mehed rääkind et penid ära harjund, et koertele ette jõutakse sõita meil kyll pole seda olnud, enne GPSi juba penid läksid juba yle teede läbi kytiliini veel loomale järgi. Koeraks siis Soome Karjala Karukoer. Garmin Astro 220 kohta ei oska ühtegi halba sõna ütelda, vaid kaart peab hea olema kus hooned ka peal jne.Koera saatja käib sadulaga koera külge
kaspars
Postitusi: 47
Liitunud: P Juun 20, 2010 8:49 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas kaspars »

On ka minulgi karjala karukoer, aga astrot kasutan küll ainult selleks et kütid jahi käigus teaksid kuhu koer hoiab, kuid minu karu küll kaua ei aja looma, sõltumata loomast 15-20 min, siis lõpetab ja tuleb mind otsima, kui mina olen selle aja jooksul talle appi jõudnud, läheb uuesti 15-20 min, ja sedasi nii kaua kui loom käes. kui näen looma ja koera siis koer muutub aktiivsemaks ja jaht mis jaht, jutuga tahan öelda seda et minu koer peab jahti minuga sest pole lasknud tal võõraga metsa ja auto peale minna, mistõttu koer teistest meestest eriti ei hooli, kuid jahi pundis ka teised laikad, kes peavad iseendale jahti, keda viidud metsa eri meestega ja autode peale võetud ja ka mitmeid km järgi sõidetud.
Kõige olulisem et koera ei võtaks võõrad auto peale, siis ta enam ei otsi teid, vaid esimest jahimeest...kui ta teab et ainult oma peremehega käib jaht edasi ja saab õhtul koju, siis ta enam nii kaugele ei jookse, et ära eksib.
Pikkmets
Postitusi: 45
Liitunud: N Dets 31, 2009 2:31 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Pikkmets »

hundikütt kirjutas:Küsiks targematelt sellist asja-kui palju annab pikk antenn Astrol tööraadiust juurde.Praegune 2KMo enamasti küll piisab aga loom kütiliinist läbi pääseb,siis tavaliselt kipub ka ekraanilt kaduma.Ja nagu siin varemaly juttu olnud pidavat see antenni kruvimine üsna ohtlik olema.Ja kas kannate pikka antenni kaasas ja kui vaja,siis krutite külge.See pikk antenn ju vist üsna segav tegur seal padrikus.Sama probleem raadiosaatjaga-lühikesest kipub väheks jääma,aga kas pikk ei sega.Mulsaatja tasku õlapeal jaka lühike seal püssirihma all tülinaks.Küll kipub lahti kruvima ja püss ei seisa korralikult õlapeal.Samas rinnataskus levi kohe kehvem.
Ootan huviga.

Mina käin koguaeg pikamaa teleskoopantenniga. Olen väga rahul ei mingit antenni vahetus. Esimese teleskoobi suutsin muidugi mitukorda puruks võsas ajada. Õnneks saab osta suvalisest antennipoest odavalt uue teleskoobi mis väikese monteerimisega istub külge. Olen proovinud korra Astro orginaal antenniga väga kehva võrreldes teleskoobiga. Koera olen kõige kaugemalt saanud jälgida 4 km. Autoga lihtsalt Rihmast eemale sõites 7km.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas hundikütt »

Täna -lumesajus seajahis levi tavaantenniga ka väga hea .3,2km näitas hästi,ainult mõned lühiajalised katkestused.Tõsi ,jahti pidasime ka raba servas.

Aga milline see odav teleskoop välja näeb,mis maksab ja mida ümber tuleb ehitada.
Kasutaja avatar
Ax1600
Postitusi: 414
Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Ax1600 »

Tehnoturus seletati, et asi ikkagi ei toimi suva antenniga. Seal kõik antenni parameetrid tähtsad. Sealt sai siis ostetu lisaantenn (pool pikamaa antenni pikkusest), mis käib pikamaa antenni asemele. Levi tundub olevat mitte päris nii hea kui esimesel, kuid 4-5 km olen kätte saanud.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:

Tehnoturus seletati, et asi ikkagi ei toimi suva antenniga. Seal kõik antenni parameetrid tähtsad.

Teoreetiliselt küll - näiteks meeterlaine ja detsimeeterlainel antennid tõesti erinevad-kuna ka vastuvõetav signaal erinev. See aga ei täheda seda, et teise signaali üldse ei püüta-lihtsalt müra (loe häireid) tuleb rohkem sisse.
Samas mida suurem (loe võimsam või pikem) on antenn seda kõrgemale sa saad teda tõsta ning selle võrra levi ka paraneb. Seda lookulikult teatud piirideni.
ikka lõbusalt
jyri

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas jyri »

Ax1600 kirjutas:Tehnoturus seletati, et asi ikkagi ei toimi suva antenniga. Seal kõik antenni parameetrid tähtsad. Sealt sai siis ostetu lisaantenn (pool pikamaa antenni pikkusest), mis käib pikamaa antenni asemele. Levi tundub olevat mitte päris nii hea kui esimesel, kuid 4-5 km olen kätte saanud.

Saatjate sagedus on kvartseeritud,mingi kruttimisega sa seda ei muuda :VS
"tavaantenn",ehk originaal,on kah kuskil 1m pikk,ainult keeratud spiraali.Seega kui tavaantenni "tipp" ja teleskoopantenni tipp on samal kõrgusel maast samas kohas,on ka nende tundlikkus praktiliselt sama.Rolli mängib materjal.
Mis puutub seadusesse ja rikkumise karistusse-Eestis on vist ainult 2(KAKS!) liikuvat "brigaadi",kelle käsutuses olev tehnika võimaldab tuvastada koeralt tulevat impulssi ja selle sagedust.Selleks peavad kodanikud olema max. 8 km kaugusel koerast,koera kätte saama ja tõestama,et see just teie oma on.Ehk tulema õigesse kohta õigel ajal,kellegi "soovitusel" või lahkel kutsel.Trahvi suurust mõjutab ka tekitatud kahju,mis mainitud impulsist küll minimaalne!Seega jutud,et keegi 18000 saanud,on vaid jutud.Olen olnud mitmeid kordi erinevate sektsioonidega jahis,kus kasutatakse "vanu" sagedusi.Aga see just segab kedagist,sest saatjad 5W,mitte 2W,nagu DC-d.Muidugi meie konnatiigis enne valimisi võib kõike juhtuda,aga tõenäosus minimaalne ja uskuda ei taha.Kui juba Tallinnas iga(!) foori punase tsükliga sõidab min.3 autot ristmikkule,mis teatavasti kah keelatud,ja seda pidevalt ja karistamatult,kasutan ise ja soovitan teistelgi julgelt nn.ameeerika varianti. (y)
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas andrus »

Aga kui sa selle trahvi saad siis ägised pool elu seda makstes.Sideameti mehed nalja ei mõista.
On juba piisavalt juhuseid kus mehed vale sageduse kasutamise eest puule tõmmatakse.Ja kui selle ürituse käigus veel mõni koera saatja leitakse :twisted:
Ei ole just eriti raske leida jaamu kasutavat seltskonda ja nende järgi välja peilida koer ja selle omanik.Kuid see kah vaid tahtejõu küsimus.
Ma pigem kutsuks inimesi ülesse mitte kasutama keelatud vahendit.
jahismurf
Suletud