Raske talv

Kui miskit tahab väljaütlemist , siis siin on koht, kus seda teha.
Vasta
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas Feen »

Üleeilne öö üllatas nt sellega, et suht soojal ööl sadas juurde 15 cm rasket lund, päeval oli ka mõnda aega praktiliselt sula ning järgnes mõningane miinus. Karmiks läheb igal juhul. Koorik muidugi tähendab seda, et rebasne ilmub lõpuks jälle põldu (nägin juba kahte, seda siiski 400 km peale) ning teda saab lihtsamini jälle jahtida. Küll aga pole kitsedel midagi hõisata.

Eelmise aasta raske talve teema läbi lugemine ei tee kellelegi paha, lisaks assortii EJ ilmunud arvamustest mis see kitsele hea või halb on (mitte, et see liiga palju enesekindlust annaks). Ning pea tööle selles osas kuidas õige sööt õigesse kohta toimetada.

Ps. vaadates ilmateadet, siis selleks nädalaks veel sula ei lubata (kuigi, ei vaadanud mere äärseid piirkondasid).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jyri

Re: Raske talv

Postitus Postitas jyri »

Minu teada kõige täiuslikumaid ilma prognoose tehakse venes ja lombi taga.Sest neil kõige võimsamad arvutid selleks otstarbeks.Teised siis,k.a.Eesti,kasutavad nende andmeid.
Vene-"www.gismeteo.ru" ja amide oma vaatan norrast,"www.yr.no",seal võib sisse taguda kasvõi "t...ravere",ja näitab kas numbrites,graafikus või ka pikaajalist.Muudavad iga 3-4 tunni tagant.
Hetkel näitavad mõlemad näiteks Tallinasse sula ja vihma nädalavahetuseks
Arvan,et see kah teemasse,sest nii saab ka linnavurle looma"hooldust" plaanida.
Rafter
Postitusi: 45
Liitunud: L Aug 21, 2010 9:52 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas Rafter »

Feen kirjutas:Üleeilne öö üllatas nt sellega, et suht soojal ööl sadas juurde 15 cm rasket lund, päeval oli ka mõnda aega praktiliselt sula ning järgnes mõningane miinus. Karmiks läheb igal juhul. Koorik muidugi tähendab seda, et rebasne ilmub lõpuks jälle põldu (nägin juba kahte, seda siiski 400 km peale) ning teda saab lihtsamini jälle jahtida. Küll aga pole kitsedel midagi hõisata.


Päris hea silm sul :lol: :lol: .Nali naljaks,meil ei käi ükski siga ega kits enam söötadel,kuigi sai traktoriga korralik tee sisse sõidetud.Mootorsaani kahjuks ei ole,ja nii jääbki loota ehk on loomad kuskil kus natigi toitu saab,ja kevadeni vastu peab.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas honkomees »

Eile käisin kah metsas, ca 1,2-1,3 km tassisin viljakotti seljas, suusaraja tõttu ei lubata masinaga lähemale sõita. Jälgi muidu metsas vähe, aga söödal ikka üksik kult käinud regulaarselt ja kitsejälgi kah ... Karja hirmutasid detsembri keskel kaitseliitlased oma manöövrite ja paugutamistega minema ja tagasi pole nad selle lumega tulnud. Tohutult murdunud puid metsateedel, saag sai kõvasti tööd. Samas ega see lumi meie kandis niiii paks ka pole ja kandvast koorikust pole jälgegi, kodus koer vajub kohe üle kere hange.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Rafter
Postitusi: 45
Liitunud: L Aug 21, 2010 9:52 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas Rafter »

Nüüd siis see palju kardetud sula tulekul :twisted: Mina arvan, et pigem las sulatab mõne päevad,kui kogu aeg lund juurde puistab.Koorik muidugi paha,aga kahest halvast see vast parem. (y)
Kasutaja avatar
Metslane
Postitusi: 576
Liitunud: P Sept 25, 2005 1:42 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas Metslane »

On kuulda jahi kinni panekust ka mõnes sektsioonis? Kitsest ei räägi, ikka hirv ja siga?
Aim small, miss small!
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas TiitR »

Metslane kirjutas:On kuulda jahi kinni panekust ka mõnes sektsioonis? Kitsest ei räägi, ikka hirv ja siga?

Meie oma seltsis 2. jaanuaril otsustasime, et paneme jahi selleks kuuks lukku. Jahime vaid väike- ja suurkiskjaid. Teistele ulukitele üritame saaniga ja labidatega radu sisse/ette teha ja vilja/heina välja viia....Krt ja lund lubab ikka iga päev aina juurde :M
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas Veix »

Meil kitsedega pole veel hullu, kuna nad söödaplatse üpris usinalt külastavad.
Seaga on hoopis müstilisemad lood, kuna seda loomaliiki pole juba nädalaid söödaplatsidel käimas näinud, (seda siis jälgede ja söödavarude vähenemise järgi näha). Loodame et nad kusagil mujal midagi hamba alla saavad.
Jahile ei kipu kindlasti tükil ajal, kuna lumeolud on katastoofilised metsa all ja kitsede ja sigade arukusele panevad korraliku põõna ilvesed, keda täitsa hästi lumi kannab. Arusaamatu on minule see veidi, et ilves jalutab lume peal, kui minu taksil on peanupp ainult lumest näha. :M
soul
Postitusi: 124
Liitunud: N Jaan 27, 2005 1:22 am

Re: Raske talv

Postitus Postitas soul »

Lumeuputus toob metsaloomad linna
http://www.tartupostimees.ee/?id=367339

Ja sula periood võib päris pikaks venida.
Viimati muutis soul, K Jaan 05, 2011 11:08 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
raindrenkhan
Postitusi: 219
Liitunud: K Mär 26, 2008 10:26 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas raindrenkhan »

Igalpool eestis juba nähtus et sead söödal ei käi. Arvatavasti neil metsas süüa võtta ja ei vaeva nad ennast liigselt väistades söödale tulema :roll:
Jaht ilma koerata on justkui saun ilma õluta
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas aadu kadakas »

Jääb loota, et see "lubatud" sula oleks siis juba nii pikk, kui võimalik. Selline pelgalt koorikutekitaja-sula vist hetkel loomadele kõige karmim. Teisalt, tuleb see, mis tuleb. Eile oli huvitav nähtus, mis märtis tavaline. Tegi korralikud teed lumesupiseks, ehkki -5 õhus. Metsaautod jäid hoobilt kinni. Küllap see sula maa altpoolt seda jama teeb, kui õhutemperatuur ülalt järgi annab.
Metsas aga kitsed hoiavad endid raielankidel ja kulgevad tihedama kuusiku all. Ilves aga jookseb mugavalt lume peal, nagu Veix mainis.
Noor jahimees!
Postitusi: 92
Liitunud: K Aug 19, 2009 9:33 am

Re: Raske talv

Postitus Postitas Noor jahimees! »

Tundub jah, et loomad on hädas juba omadega :cry: kui lausa jooksevad taktori ette koppast sööma :wink:!! http://www.jt.ee/?id=372038
Paremat kohta ei tea, kui Mets!!!:)
Tiit Karp
Postitusi: 236
Liitunud: R Juun 02, 2006 9:35 am

Re: Raske talv

Postitus Postitas Tiit Karp »

Noor jahimees! kirjutas:Tundub jah, et loomad on hädas juba omadega :cry: kui lausa jooksevad taktori ette koppast sööma :wink:!! http://www.jt.ee/?id=372038


Härrased, siin on mõtlemisainet. Kus on emised?
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas kakuke »

Suur siga siis nii loll ka pole, kui noor. Äkki kükivad sel ajal põõsas, kuniks traktor kaob? Ma ei nuputaks ise juurde, kui ei tea, mis tegelikult koha peal toimub.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Raske talv

Postitus Postitas sooviku »

Raske talv:Täna leitud viis kitselaipa :( ,millest kaks ilvese murtud,kaks koerte tapetud ja üks vist ise ää surnd.Ilves enam ei murra ja koerte asja menetleb keskonnainspektsioon.
Naine võib olla,koer peab olema!
Vasta