Laikad

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
jyri

Re: Laikad

Postitus Postitas jyri »

Tore lugeda,et mingitki kompensatsiooni koera hukkamise/haavamise eest saab ka tsiviliseeritult lahendada.Ise olen selles küsimuses ajast ilmselgelt maas.Nüüd oleks huvitav ka lugeda arvamusi,mida teha/kuidas karistada eeskirjade(jahi-ja relva) rikkujat,kes seda tegi?Selge see,et ravi-ja kindluskulud,if any, peaks tema kinni maksma,aga edasi?Ma lõpetasin ühes Läänemaa kohas jahipidamise,kus 2 päeva jutti rikuti eeskirju nii,et ise mindi kuuli ette.Haukuva koera häälele üle 1km pikkune spurt teha ja peale minu lasku tulla puu tagant välja(kõigest 1m kuuli traektoorist ) ja öelda,et "tulin vaatama,kuidas su koer töötab"!2 päeva jutti!Samad mehed on maha lasknud ka nii sõprade kui sugulaste koerad!U 1 koer iga 2 aasta tagant.
Rikoshett on minu arvates rohkem õnnetus,mitte rikkumine,kuigi tegelt võiks ka sõrme sirgeks jätta igaks juhuks,kui kahtlus olemas.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas kakuke »

jyri kirjutas:... Nüüd oleks huvitav ka lugeda arvamusi,mida teha/kuidas karistada eeskirjade(jahi-ja relva) rikkujat,kes seda tegi? ...

Mis seal ikka, naine ära vägistada, lapsed eluaegsele sunnitööle panna, mees tuleriidale ja maine vara oksjonil maha müüa. :twisted:
Siis vist oleks küll jyri hing rahul. :M
Aga kui tõsisemalt rääkida, siis karistamiseks on vastavad organid olemas. Jyri ise ju propageerib hullult seadusekulekust siin foorumis.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jyri

Re: Laikad

Postitus Postitas jyri »

kakuke kirjutas:Aga kui tõsisemalt rääkida, siis karistamiseks on vastavad organid olemas. Jyri ise ju propageerib hullult seadusekulekust siin foorumis.

Sõltub karistamise eesmärgist.Minu jaoks on mistahes karistus rikkumise mittekordamise tagatis,mitte aastate arv trellide taga või trahvi suurus.Nii relvad-kui ka näiteks autod on kõrgendatud ohu allikad,mõlema käsitlemise eeskirjad kirjutatud nö."verega",ehk juhtunud tragöödiate põhjal.Ironiseerimiseks põhjust pole,parem ja oodatum on konkreetne ettepanek asja parandamiseks,mitte süüdlase risti löömiseks "linnukese" tarbeks!
Lihtsamalt näiteks "pisirikkumine"-1...3 jahti mitteosalemist,tõsisem -aasta ilma jahita või lubadeta või midagist sarnast.Peaasi et mõjuks ja kordamist poleks.
Seepärast olengi seadusekuulekas,võimaluse piirides loomulikult.Sest nagu KGB-lased rääkisid,oleks vaid inimene,aga paragraff leidub alati :D ,seda ka minu suhtes.
Kasutaja avatar
unt
Postitusi: 476
Liitunud: K Aug 27, 2008 12:40 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas unt »

Ehh! Loen seda teemat põgusalt, sest ise mingi koeramees enam pole. Aga kuidagi tuttavalt hakkavad mõned teemaarendused tunduma. Aga eks see tule ikka sellest, et neid koeramehi on igal pool ja mõnedel on ikka väga mitu ja väga vägevat koera.
Et käib ringi üks legend ühest "hullust" keramehest ja tema "hulludest" koertest. Legend räägib seda, et kui see "hull" koeramees oma "hullude" koertega kuhugi jahile tuli, et siis olla pärast mets ikka põrsaste verd ja karvu täis olnud ja kui hoolega otsitud, siis leitud ka lõhkikistud või veriseid põrsaid. Ja veel seda, et see "hull" koeramees olla alati kõigile rääkinud, et tema koerad hullu hinda maksvat kui nendega midagi hullu jahil juhtuvat. Aga põrsaste lõhkikiskumise kohapealt olla mees ikka üsna vakka olnud. Nii, et selle koeramehe suhtumine olnud ikka ainult selline - "mina ja minu koerad on minu maailm!" Kõik kaasakaagutajad mahtunud ka korraks sinna maailma ja nende ees oma koerte vägitegudega ikka hoobeldud ka, aga need, kes nendest lõhkikistud põrsastest hästi pole arvanud, need olla persona non grata olnud. Aga, ega see ei ole mitte ainult selle legendi koeramehe probleem. Selliseid koeramehi ja koeri on üle maa veel nii mõnigi.
Aga tegelikult tahtsin ma kõvade koerameeste arvamust, kes siin ikka kirjutavad, et neil vägevad koerad ja ajavad sigu 24 tundi ja 2 päeva ja, noh, kui otsida kõigilt selle teemade lehekülgedelt, siis kindlasti kellelgi on nii vägevad koerad ka, kes nädala metsas müttavad, jne. Tahtsin lihtsalt küsida jyri sõnadega, et ...kas sellist mõttetut jahiloomade tagaajamist saaks ka kuidagi tsiviliseeritult lõpetada. Et, kas sellised "hulkuvad" koerad on ikka paremad kui hulkuvad koerad?
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
kivikas
Postitusi: 33
Liitunud: T Dets 30, 2008 4:32 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas kivikas »

Jutt laikadest ikka väga kaugele läinud aga kes on öelnud ,et kütt peab :roll: näpu kõveraks tõmbama? Aru inimesed ei saa (õigemini metsas unustatakse) sellest, et koer on siiski lisaks abimehele metsas ka pereliige. Kahjuks jahihasardis läheb see peast...
Ise pole kunagi jahikoera kasvatanud aga tihti õhanud, et ükskord kui linnakorterist ära kolin küll siis.
Oli ka meie jahtkonnas pikk paus, kus peale asjaliku koera hukkumist oli tükk tühja maad ja oi kui nutune oli seajahti pidada. Nii et kütid (suurem üldsus ka siin vast) võiks ikka vaadataasjale selle külje pealt, et tore on kui jahtkonnas on mees, kes viitsib sel ajal kui teie looma nülite, otsida vet.arst üles, laseb koeral haavad lappida ja kui hästi läheb paari nädala pärast kikk-kõrvaga jälle rivis. Või mida iganes, olukordi erinevaid...
Aga kütiliini mees, kes läbi optika siga sihib, peaks kusagil alati meeles pidama, et kusagil läheduses on ka 1 väga oluline abimees ja kui mitte jahtkonna, siis teie jahikaaslase pereliige.
See nüüd siis selleks, et äkki ei ole ka jahikoera kaotust hooletu jahikaaslase käe läbi võimalik rahasse ümber arvestada.
Mõnele äkilisemale koeramehele sobiks kindlasti silm-silma vastu vahetus hoopis :M
jaan juhus
Postitusi: 85
Liitunud: K Mär 10, 2010 2:55 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas jaan juhus »

Unt ära enam peale võta ,midagi ei saanud su jutust aru.Võibolla olen lihtsalt nii väsinud ,kaevasin 3tundi autot aga tonn banaane sai metsa viidud.
Marisele ja soovikule tänud infi eest,esmaspäeval hakkan kindlustusega tegelema.
Homme ja üehomme vaja veel ulukihoolde ja lumelükkamisega tegeleda.Kindlustusega kiire möödas,mis koertega kodus aias ikka juhtuda saab,jahti ei ole ju võimalik pidada ja ausaltöeldes pole tahtmist ka
Olku
Postitusi: 54
Liitunud: K Juul 20, 2005 11:03 am

Re: Laikad

Postitus Postitas Olku »

Mnjah - kõigepealt kaastunne Maronile tema koera hukkumise pärast..........
Minumeelest on kõige odavam koera kindlustus oranzi värvi vest (http://www.valiokoiravarusteet.fi/verkk ... pr-46.html) .
Olen nüüd juba kaks aastat oma mõlemal koeral seda kasutanud ja kaasjahimeeste arvates on ka see väga hea, kuna koera ei ole võimalik segi ajada ei sea ega hundiga (milleks norrakas ja jämtland ilma vestita kaugelt ja kiiresti metsast välja hüpates kütiliinile võivad tunduda).
Kahjuks pean tõdema Eesti jahitarvete kaupmeeste passiivsust( mitte tahtmist müüki võtta, sest arvatav kasum on vist väike).
Kuna antud veste ei ole võimalik siit soetada vaid lähim koht asub Soomes, sellepärast olen ma ühe vesti endale tagavaraks toonud, et kui midagi vana vestiga juhtub on kohe uus võtta.
Enda koerad on ka nüüd juba teist aastat kindlustatud If-is, kuna lihtsam on maksta 1700 eeku kahe koera pealt kvartalis kindlustust, kui 2500 eek oma taskust koera õmblemise eest.
Minu jutt võis küll mõne jaoks segaseks jääda kuid loo moraaliks on see, et kui me investeerime oma jahivarustusse (relvad, riided jne) , siis miks ei investeerita koerte ohutusse?
See, kui koeral on lai punane kaelarihm, siis see ei ole piisav kütiliinis seisvate jahimeeste jaoks, kuna jääb tavaliselt koera karvade sees nähtamatuks.
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas gunnar »

jaan juhus kirjutas:Unt ära enam peale võta ,midagi ei saanud su jutust aru.Võibolla olen lihtsalt nii väsinud ,kaevasin 3tundi autot aga tonn banaane sai metsa viidud.


No kui sa oled ise nii väsind et aru ei saa millest jutt siis äkki ei kommenteeri nii kurjalt... Ma saan väga hästi aru millest Unt kirjutab, kuna omagi pundis selline probleem olemas...
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas hundikütt »

Olku kirjutas:See, kui koeral on lai punane kaelarihm, siis see ei ole piisav kütiliinis seisvate jahimeeste jaoks, kuna jääb tavaliselt koera karvade sees nähtamatuks.


No tule taevas appi.Mis krdi mehed seal kütiliinis siis teil seisavad.Enne lasu sooritamist peab olema ju veendunud mida lastakse.Selliste meestega jahil käies ei ole ju ka punasest vestist kasu ,siis peaks ikka kuulivest olema.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas Feen »

Jaanile veel see kurb uudis, et neid banaane saad arvatavasti kevadel ise süüa. Pole seni näinud Eesti metsade looma, kes banaani tahaks (muud puuvilja sees jäid need ainukesena kevadeni alles). Laikase teemast sai nüüd jälle natukene välja.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas TiitR »

Meie laikal on selline rihm ja no kui sa rihma ei näe, siis koera ikka eristad muust :lol:
Pilt
Pilt
Olku
Postitusi: 54
Liitunud: K Juul 20, 2005 11:03 am

Re: Laikad

Postitus Postitas Olku »

Pigem on koera mitte nähtavus või segadust põhjustav kui on ajus Vene-euroopa laika ja teised tumedamat värvi jahikoerad.
Heleda Lääne-siberi laika tunneb jah igaüks ära.
Samas on iga koeraomaniku valik, kas ta paneb oma lemmikule kaelarihma, vesti või arvab,et piisab sellest, kui garmin astro kaelas on.
Kasutaja avatar
Ax1600
Postitusi: 414
Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am

Re: Laikad

Postitus Postitas Ax1600 »

Proovisin Eestist ostetud vesti. Koera hakkas vest jooksmisel kuidagi pooma. Peale seda jäin veniva kaelarihma juurde. Mis puutub aga ümbruse jälgimisse, siis mõelge ise kuidas viimati "kütiliinis" peale lastava looma samas ka ümbrust jälgisite. Kurb aga tõsi inimene keskendub sihtmärgile ja ei näe enamjaolt muud. Muidugi asja juures palju faktoreid, mis mõjutavad protseduuri nii positiivselt, kui negatiivselt. Faktiks jääb, et koeramehe laskmine metsas ja kütiliinil laskmine on kaks eri asja, kusjuures viimane on koerale ohtlikum.
Tunnen kaasa koera kaotuse puhul, kuid omast kogemusest võin öelda- uus koer ei asenda emotsionaalselt vana.
jyri

Re: Laikad

Postitus Postitas jyri »

Ei tea,kas õnnestub,aga lisan eile tehtud mobiilivideot,kus otse minu peale liikuval koeral näeb "punast vesti" alles 1m kauguselt.Kaelarihma pole näha üldse.Üksvahe kasutasin Siberi jahimeeste soovitusel punaseid linte,seotuna kaelarihma külge.Koer meenutas indiaanipealikku filmidest,see-eest teadjad oskasid mainida,et isegi hundi vastu aitab.Enne Astro soetamist õmblesin lintidele ka reflektorlindid-väga mugav oli pimedas koera otsida autotuledes.

Nüüd teatas,et "faili laiend 3gp pole lubatud"-sorry,ei tea mida teha.
jyri

Re: Laikad

Postitus Postitas jyri »

Üritan korra veel
Manused
201101081252001.rar
(184.16 KiB) Allalaaditud 454 korda
Vasta