jahiseadus, loomade püüdmine

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
naftaliin
Postitusi: 1
Liitunud: K Jaan 12, 2011 11:48 pm

jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas naftaliin »

Tere,

Kehtivast jahiseadusest loen välja, et Eesti Vabariigi territooriumil tohib jahiulukite nimekirjas olevaid loomi jahtida ainult juhul, kui selleks on olemas vastavad load ja võimalikud muud tingimused täidetud.
Tundub, et kui ilma vastavate lubateta inimene soovib looduses olles loomset toitu püüda, siis tuleb leppida putukate ja närilistega või mõnede roomajate, kahepaiksete ja lindudega eeldusel, et ei ole tegemist kaitstavate liikidega? St, et jahiulukite nimekirjas mitte olevaid loomi võib vabalt püüda?

Samas kui vastav uluki luba oleks olemas, siis kas võib kasutada loomade püüdmiseks käepärastest vahenditest valmistatud püüniseid (nöörist silmuspüünis näiteks). Kuna püünisena lubatud vahendite nimekirjas on mingid kindlad püünised, siis kas sellest võib järeldada, et igasugused muud püünised on keelatud?

Juhul kui jahipidamisega võrdsustatakse ka püünisega looduses viibimist, siis võib õiguslikust aspektist lähtuvalt tekkida küsimus, millal näiteks ühest nöörijupist saab püünis. Kas kontrollival isikul on olemas mingi pädevus tuvastamaks selliseid lihtsaid püüniseid ma väga ei kahtle, aga kas õiguslikust aspektist lähtuvalt eksisteerib mingisugune muu mehhanism keelatud püünise kasutamise tuvastamiseks või toimub see puhtalt mingi inspektori subjektiivse hinnangu alusel?
joosep
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 9:48 am

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas joosep »

Teie jutu mõte on raskesti arusaadav. Kas üritate teha seaduste süvaanalüüsi? Teete ellujäämiskursusi? Otsite JOKK võimalust liha saada?

Paistab, et oskate lugeda. Jahieeskirjas on nimetatud püünised, millega võib jahti pidada. Silmust nende hulgas ei ole. Nöörijupiga metsas jalutamine siiski keelatud ei ole.

Lugege veel Looduskaitseseadus ja Loomakaitseseadus ka läbi. Peaksite sealt saama oma küsimustele vastused.
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas Olgerd »

Kui sul see nöörijupp(loe:silmus) kuskile paigaldatud on ja mingi loom sinna sisse lõksu ka langenud, siis ei pea just piisavalt pädev olema hindamaks millega tegu on.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas Feen »

Nimeta mõni kahepaikne kes pole Eestis kaitse all?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas baddmann »

Feen kirjutas:Nimeta mõni kahepaikne kes pole Eestis kaitse all?


Või, khmm, kasvõi roomaja, kes pole kaitse all :)

BM
karvane
Postitusi: 90
Liitunud: N Juul 28, 2005 2:59 pm

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas karvane »

Tahate wist wennikest näljasurma jätta.....
Jaht on kunst kus padrunitega ei koonerdata ja vange ei võeta.
vallo
Postitusi: 463
Liitunud: P Aug 22, 2004 12:59 am

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas vallo »

Ei ta sure midagi. On ju piisav hulk inimesi , kes ise on ennast herbivooriks tituleerinud. Seega soovitaks natuke sügavamalt botaanikaga tutvuda ja nälg võib kanni lakkuda. Kindlasti tasuks ka uurida kahjurputukate vastsete (näiteks kooreürask) legaalse saadavuse ja kasutuse võimalusi. :mrgreen:
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: jahiseadus, loomade püüdmine

Postitus Postitas jorr »

Teemaalgataja nimetab ka linde,no brat.Ise arvan,et kui pole lubadega inimene,siis pole lubatud mitte mingit püüki.Öeldakse ju,et ka naiste-meeste taga ajamine on jaht.
noorus on ilus aeg
Vasta