Vest koerale?

2005. aasta teemad
jäägermeister
Postitusi: 21
Liitunud: P Okt 17, 2004 11:35 am

Vest koerale?

Postitus Postitas jäägermeister »

Üks selline küsimus, et võib-olla on kellelgi mingeid kokkupuuteid koertele mõeldud vestidega või millegi muu taolise esemega. Probleem selles, et minu koer on väga metsseaga ühte karva (vene-euroopa laika) ja seajahil võib juhtuda see kõige halvem stsenaarium, et keegi ta sea pähe maha kõmmutab :( . Olen selliseid juhuseid küll ja küll kuulnud, aga mida ette võtta ei tea. Sellest punasest kaelarihmast küll suurt kasu pole, see upub lihtsalt karvadesse ära, aga mida ette võtta? Igasugune info on teretulnud!
Vanaisaloaga jahti ei pea!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Vest võib saatan igale poole kinni jääda, olen isegi mõelnud selle üle ja arvan et parim on aerosool markeeimisvärviga üle lasta paar triipu ja peseb pärast maha
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Postitus Postitas Siili »

Aerosool on vist vänge lõhnaga ja koer hakkab end lakkuma. Enda laika lasti ka maha. Aga lolluse vastu ei aita värv ega vest, kui ikka mingi pähe lastakse suur tugev taks maha??????????????
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Postitus Postitas GC »

Kasutan juba paar aastat püksikummi külge õmmeldud lipukesi (ca 5x5 cm) Hea lihtne koerale kaela panna
koos koeraga
antenn
Postitusi: 22
Liitunud: P Dets 28, 2003 11:04 pm

Postitus Postitas antenn »

Minul on küll kõigil kolmel koeral selline punane neoon lint kaelas mis on tehtud sellisest punasest lindist nagu need ikka on , võtsin koertelt kaela ümbermõõdu ja õmblesin kinni ja nüüd on nii kerge panna üle kõrvade kaela ja peale jahti kohe hõlbus ka ära võtta! aga muidu meil üks mees tellis oma koerale ameerikast ühe sellise punase vesti millel on sees ka sellised metall kijud mis pidavat ka kaitsma kuldi kihva eest , seni on see aidanud ! see käib koerale kinni klambritega ja ei sega koeral liikumist ega midagi, ja see maxis küll mingi 1500 eek -u aga kui ta juba ühe kuldi kihva löögi ära kaitseb siis on ju see juba tasa ! :? :?
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

see vest sinder võib jah igale poole kinni jääda,seega jääb üle värv.
ja tuleb ikka valida seltskonda,kui tahavad sõda pidada siis pidagu kuskil mujal
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

gloss kirjutas:see vest sinder võib jah igale poole kinni jääda,seega jääb üle värv.
ja tuleb ikka valida seltskonda,kui tahavad sõda pidada siis pidagu kuskil mujal

mitte ainult vest, vaid ka need kaelarihmad ja kummipaelad kaelas jäävad okste ja seakihvade taha kinni. Rihm on hullem variant, ei anna järgi kui kinni jääb, need venivad asjad tulevad tihti ära aga kas siis asjast kasu ka on?
Heameelega ei paneks rihma ka, aga peab ju ja endal ka julgem, et kui koer kaotsi läheb, siis leidjad saavad telefoninumbri rihmalt. Seega olen ikka rihma pannud, aga nii tugevalt-tihedalt kaela, et karvast peaaegu välja ei paista, siis on vähem oksa või kihvataha jäämise riski
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
janno99
Postitusi: 20
Liitunud: T Dets 28, 2004 9:34 pm

Postitus Postitas janno99 »

Ka mina kasutan neoonpunaseid linte mis seotud kaelarihma külge ja väga hästi on näha siiani pole küll kunagi mingeid muresid
Kasutaja avatar
Patterdale
Postitusi: 195
Liitunud: L Nov 06, 2004 12:32 pm

Postitus Postitas Patterdale »

Tere
Koerte veste on lemmiklooma poodides müügil,olen mitmes poes näinud.
Vestid on erineva suurusega,koer on metsas väga hästi näha.
Vesti eelis kaelarihmale on takkjaga kinnitused,pole karta kinnijäämist
koer lihtsalt rabeleb takkjad lahti.
Ise ostan teisele koerale ka vesti kindlalt.
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Oleme neid loomapoe veste proovinud. Nendest ei jää peale esimest aju midagi järgi! Äärmisel juhul tilpnevad mingid nöörid ja räbalad ümber koera tagakeha nagu neegri seelik, ainult, et punane. Ja iga aju jaoks uus vest panna läheb natuke kulukaks. Parim lahendus mida näinud olen on ikkagi kaelarihma küljes või ümber kaela korralik ohutusvärvi ( mitte suvaline tumepunane maika )lint. Ka ohutusvärvi laiem kaelarihm on hea.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Head uut aastat!
Olen kindel ,et enamus koeri võivad pihta saada mitte sellepärast ,et koera ei nähta ,vaid sellepärast ,et ´IGA hinna eest püütakse siga ära lasta .Kui tegu tehtud on juba hilja kahetseda.Sealt moraal -kui peate selliste hasartsete jahimeestega koos jahti ,ei pruugi ka koera punane vest sõbra elu päästa ,pigem muretsege kohe soomusvest :D
Kivi kotti!
jahinaine
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 11:19 am

Postitus Postitas jahinaine »

Olen ka sellega nõus, et olgu see vest või mis tahes punane asi, kui jahimees ikka liiga hasartne on ja seda ei talitse vaid iga hinna eest üritab seale pihta saada siis ei saagi selliste eest oma sõpra kaitsta. Meil on jahi käigus maha lastud kaks koera ühe lasi maha vana mees kes ei näinud kas on koer või siga, peale seda sai mees aru, et on jahil käimiseks juba liiga vana (hing noor, keha vana :( ). Teise koera aga lasi maha oma peremees, läks nii hasarti (mulle kui koera omanikule täiesti aru saamatu :? ). Aga ega meil, koerteomanikel jää üle muud kui iga aju algul kaas jahimeeestele meelde tuletada METSAS ON KOERAD SEDA JA SEDA VÄRVI VAADAKE, ET TE KOERI EI LASE, ENNE JÄTKE SEE SIGA LASKMATA :!:



Küsimus: aga kuidas teil asi lahenenud on, kui koer maha lastakse kas koer makstekse kinni selle poolt kes laseb? Kas saab enam üldse sellest vihast ja nördimusest üle selle jahikaaslase vastu? (tean, et ega keegi meelega lase aga mina küll ei suudaks vist sellis viga andestada, kuidas teil?)
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

jahinaine kirjutas:Aga ega meil, koerteomanikel jää üle muud kui iga aju algul kaas jahimeeestele meelde tuletada METSAS ON KOERAD SEDA JA SEDA VÄRVI VAADAKE, ET TE KOERI EI LASE, ENNE JÄTKE SEE SIGA LASKMATA


Läheb vist teemast mööda, aga on palju jahtkondi kus mehed/naised kasutavad kartetse sigade laskmiseks ja see kah veel täiendav oht koerale! Kui endal koer oleks pistaks selle koha pealt kah kohe röökima...
Mine metsa!! ;)
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

jahinaine kirjutas:Olen ka sellega nõus, et olgu see vest või mis tahes punane asi, kui jahimees ikka liiga hasartne on ja seda ei talitse vaid iga hinna eest üritab seale pihta saada siis ei saagi selliste eest oma sõpra kaitsta. Meil on jahi käigus maha lastud kaks koera ühe lasi maha vana mees kes ei näinud kas on koer või siga, peale seda sai mees aru, et on jahil käimiseks juba liiga vana (hing noor, keha vana :( ). Teise koera aga lasi maha oma peremees, läks nii hasarti (mulle kui koera omanikule täiesti aru saamatu :? ). Aga ega meil, koerteomanikel jää üle muud kui iga aju algul kaas jahimeeestele meelde tuletada METSAS ON KOERAD SEDA JA SEDA VÄRVI VAADAKE, ET TE KOERI EI LASE, ENNE JÄTKE SEE SIGA LASKMATA :!:



Küsimus: aga kuidas teil asi lahenenud on, kui koer maha lastakse kas koer makstekse kinni selle poolt kes laseb? Kas saab enam üldse sellest vihast ja nördimusest üle selle jahikaaslase vastu? (tean, et ega keegi meelega lase aga mina küll ei suudaks vist sellis viga andestada, kuidas teil?)


1.koeral oli punane kaelarihm?
2.lasti koer maha seisva loome eest?
3.olid laskjal kõik paberid 100% korras?
4.kasutas ta lubatud laskemoona?
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

eeru kirjutas:[
1.koeral oli punane kaelarihm?
2.lasti koer maha seisva loome eest?
3.olid laskjal kõik paberid 100% korras?
4.kasutas ta lubatud laskemoona?


kui oletada, et kõikidele küsimustele vastata jaatavalt, siis mida see koeraomanikule emotsionaalselt muudab ? või õiguslikult ? või kui hoopis eitavalt vastata kõikidele küsimustele ?

Kui koeral metsasolemise ajal kaelarihm purunes ja ta peale seda jahi käigus maha lasti, siis kaelarihma puudumine ei muuda koera surmamist õiguspäraseks. Või kui punast kaelarihma eiolnudki. Nii et kahju hüvitamise kohustus kui selline jääb püsima igal juhul. Tahtlik punase kaelarihma mittekasutamine võib olenevalt konkreetsest situatsioonist muidugi olla õigusvastasust vabandav asjaolu, kuid kuna tulirelva kasutamine (nagu ka mootorsõiduki kasutamine, muideks) on suurema ohu allika valdamine, siis ei tasuks koeralaskjal eriti kahju hüvitamisest pääsemise võimaluse peale loota. Seda juba puht-tsiviilõiguslikult. Ka Jahieeskiri muideks kohustab tulistama ainult selgelt identifitseeritud objekti pihta, olgu siis punane kaelarihm näha või mitte.

Ah, pikalt sai ja tegelikult oli ju küsimus rohkem emotsionaalses reaktsioonis ja suhtumises. Ma võin selles osas öelda vaid enda isikliku arusaama - kui koer lasti maha olukorras, kus mina oleksin jätnud päästikule vajutamata, siis.....häda laskjale. Kui aga tegemist on tõesti õnnetusega, mida ei oleks võimalik samasugustel asjaoludel mõistlikult tegutsedes ka mina kui koera omanik ise suutnud olulise tõenäosusega vältida (rikoshetid, koera ootamatu hüpe vms), siis ei oleks viha kasulik kummalegi asjapoolele.

B.
Suletud