Mida arvad viimasest numbrist?

Väikesed arutelud ajakirja "Eesti Jahimees" artiklite teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Indrek S. E.
Postitusi: 50
Liitunud: N Veebr 17, 2011 11:37 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Indrek S. E. »

Ajakirja müügile toomine jaevõrku on paras keemia, sest meie maal on vaid üks jaelevikett Rautakirja (endine Lehepunkt). Tegelikult sai suvel juba vajalik kadlipp läbitud ja leviplaangi oli neil (Rautakirjal) koos, kuid siis juhtus see, et ei olnud enam võimalik tagada ajakirja ilmumise ühtlast tsüklit. Nii ta siis jäi.
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

Ühe Eesti R tähega algava erakonna KIK-i nõukogus olev liige põhjendas ajakirja Eesti Jahimees rahastamise lõpetamist sellega, et ajakirja väljaandmiseks eraldatud raha kasutati muuks otstarbeks, ajakirjas olnud reklaam võimaldavat ajakirja välja anda ilma toetusetagi ning soovitas lugeda auditit, mis seda teemat käsitles.
Ole kui leebe tuul...
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas kirp »

Leidsin minagi oma posti-kastist aasta esimese numbri ja oh üllatust - esimesel sisekaanel troonib kaitseminister ja viimasel üleskutse IRL-lt jahimeeste toetuseks uue jahiseaduse osas. Näe on lõpuks on poliitikutelegi kohale jõudnud meite kogukonnaga arvestamine, loomulikult lootuses hääled endile saada. Kui nad sõna/lepingut peavad, siis vaevalt oravad üksinda jahimeestest üle sõita suudavad. Igatahes üle hulga aja vähegi konkreetsem lootuskiir, et "teenindajate ja klientide mentaliteet" kiirmenetlusena käiku ei lähe. Anname minna ja tänud kõigile, kes asja edenemisele omal moel kaasa on aidanud :)

Igatahes hoidke Jahimehe see number hoolsalt alles - läheb ajalukku!
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Siili »

Kui ei oleks karta olnud matsu valimistel,oleks uus eelnõu käiku läinud alates 01.01.2011.a.Praegu venitatakse vähemalt valimisteni.Oma sõnu on söönud ,või maha vaikinud praegune goalitsioon varemgi.Kui keegi jooksis Euroopa Komisjoni kaebama,siis talle ei meenunud,et võiks kohapeal koostööd teha ja koalitsioonil olid suud nagu kinni õmmeldud.
korralik
Postitusi: 2
Liitunud: E Veebr 21, 2011 9:33 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas korralik »

Poliitika pole õnneks tavajahimehele.Selle kajastamise vastu pole mul midagi-ikkagi avardab silmaringi.Aga südamest häirib trofeenäituse kajastamine,mis paljudele lugejatele on huvitav.Kui ikkagi pannakse ajakirja põdrasarved ja laskja märgitakse vale-no juhtub.Aga kui trofeenäituse väidetavad uhkused-kiskjate nahad on piltidel osade kaupa-siis minule ei anna selline ekponeerimise viis mingit tervikut trofeedest.Parem ärgu olgu neid seal.Ajame aga poliitikat riigi kulul edasi.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas aivar00 »

Aga kes keelab sul ise Sagadis ära käia. Mina käisin ja olen rahul. See mida sa näed ajakirjast pildil ei anna mitte kuidagi võrrelda reaalse trofee nägemisega. Kasvõi suurus.
Ajakirjast rääkides- oli isegi lugemist. Mina olen igatahes rahul ja asjaolu, et ajakiri EJS mitteliikmetele koju enam ei tule- eks astuge siis liikmeks. Osadel tekib kohe küsimus- aga mida ma EJS-lt saan. Eks see jääb igaühe enda otsustada :M .
Viimati muutis aivar00, T Veebr 22, 2011 10:52 am, muudetud 1 kord kokku.
ikka lõbusalt
korralik
Postitusi: 2
Liitunud: E Veebr 21, 2011 9:33 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas korralik »

Näitusel käidud ja olen väga rahul sellega.Praeguseks peaks näitus suletud olema ja kellel käimata neil peakski olema võimalus rohkem ajakirjast näha.Ei usu,et kõik Eesti Jahimehe õnnelikud omanikud internetis surfavad.Pildil ja pildil on suur vahe.Tahan lihtsalt öelda,et oleksin oodanud trofeenäituse suuremat kajastamist.Paljudele eesti jahimeestele on see ikkagi tähtis sündmus.See on lihtsalt minu arvamus.Kõike head!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas sooviku »

Siit ka küsimus:kus on "Kakuke Sagadis 2011"? :)
Naine võib olla,koer peab olema!
Tiit Karp
Postitusi: 236
Liitunud: R Juun 02, 2006 9:35 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Tiit Karp »

kirp kirjutas:... Näe on lõpuks on poliitikutelegi kohale jõudnud meite kogukonnaga arvestamine, loomulikult lootuses hääled endile saada...


Palju aega on selleks kulunud ja ikka pole päriselt kohale jõudnud, kui tugeva kogukonnaga on tegemist.
Esiteks: arvuliselt on jahimehi palju ja nad paistavad enamuses väga üksmeelsed olema.
Teiseks: nad on kolmas relvastatud jõud peale sõjaväge ja politseid.
Kolmandaks: Kui ma peaks valima kellega luurele minna, siis kindlasti jahimehega. Sest, sõjaväe koolituse on nad reeglina saanud, looduses toime tuleku kogemused suured, laskmis kogemusi rohkem kui teistel,(liikuvaid märke lasevad ainult jahimehed, sõjavägi ja politsei harjutavad seisva vaenlase laskmist. Vene filmi stiilis- streljai bljäd. Huvitav mis vaenlane sedasi küll ründab?)
Neljandakls: Jahimehed on rahulik ja distsiplineeritud rahvas. Vene ajal kardeti vintrelvi jahimeestele anda. Nüüd ligi pooled relvad on vintrelvad ja kõik poliitikud on elus.
Nii, et kallid jahimehed, tundke oma hinda enne valimisi.
Häid pidustusi!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas kakuke »

sooviku kirjutas:Siit ka küsimus:kus on "Kakuke Sagadis 2011"? :)

Ei jõudnud ma see kord sinna. :(
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas jorr »

Minu arvates on viimane "E-Jahmees" küll parem kui eelmised.Vähemalt reklaami on palju vähem ja asjalikku juttu rohkem.Puuduvad ka pikad tabelid(laskmine ja jahtkonnapiirid).Aga poliitika tikub vägisi jahimehe kallale,eks jahimees ka vali ju ja nüüd see uus jahiseadus,see jääb uuele riigikogule?
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas aadu kadakas »

"Eetiline salakütt Hussein" Toomas Mikkori sulest väga hää jutt. Rahvusvaheline mõõde igati vajalik, sest maailm pole ju ainult Maarjamaa. Ega maailm ja inimene erinevates maades kokkuvõttes väga erinev polegi. Eetilisi salakütte meilgi, ehkki enamasti mäletan neid oma lapsepõlvest.
Kasutaja avatar
Sarvik
Postitusi: 576
Liitunud: E Jaan 08, 2007 3:09 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Sarvik »

aadu kadakas kirjutas:"Eetiline salakütt Hussein" Toomas Mikkori sulest väga hää jutt. Rahvusvaheline mõõde igati vajalik, sest maailm pole ju ainult Maarjamaa. Ega maailm ja inimene erinevates maades kokkuvõttes väga erinev polegi. Eetilisi salakütte meilgi, ehkki enamasti mäletan neid oma lapsepõlvest.


artikkel on tõesti hää....kusjuures ajakirjanik on tabanud/välja toonud asja olemuse .....küti, ära tapa...

eetiline salakütt.... :lol: :lol: :lol: on samas kena mõiste .....mehed tänu kellele minust jahimees (seadusejärgse üldmõistena) sai/tehti/kujundati eristasid selgelt kahte mõistet jahimees ja kütt.....jahimees täidab hetkel kehtivas seaduses ettenähtud norme....kütt eetilisi/sisemistest tõekspidamistest/looduslikest loogikatest tulenevaid.....ja juhul kui eetilised tõekspidamised on täidetud ....eiratakse südamerahuga seadusejärgseid

Usun et tänase uue jahiseaduse eelnõu realiseerumisel saab minust üsna pea üsna osav eetiline salakütt :lol: :lol: :lol:

ise arvan et ehk annan juba küti mõõdu välja :D ...kummardus siinjuures kõigile küttidele kellega on olnud au koos jahti pidada/kellelt õppida


ps. neile kes asjast ikka veel aru ei saanud....siis kolm mõistet: kütt, jahimees ja salakütt..... on üksteisest väga kaugel asuvad ja täiesti erinevad mõisted....vähemalt minu meeli :lol:
kärbes kirbule!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas honkomees »

Sarvik kirjutas:...ps. neile kes asjast ikka veel aru ei saanud....siis kolm mõistet: kütt, jahimees ja salakütt..... on üksteisest väga kaugel asuvad ja täiesti erinevad mõisted....vähemalt minu meeli :lol:

nojah, igaüks mõistab isemoodi, nt nii
jahimees - hobina looduses müttaja, kes tunneb rõõmu jahist
kütt elik jääger - elukutseline liha (naha jne) küttija, kes oma tööd teeb maksimaalse tulemuse nimel ilma eetilisusele jms vaatamata
salakütt - seesama liha/naha jms küttija, kes oma tööd teeb maksimaalse tulemuse nimel ilma eetilisusele jms vaatamata, ilma seadusliku aluseta
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas andrus »

no ja siis jääbki veel eetiline salakütt
jahismurf
Vasta