Hundid

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas hundikütt »

Kas foorumlastest on ka hundijahi huvilisi.Oleks huvitav teada kuidas mujal olukord on.Meil on sel hooajal üks vana isa tabatud .Jahti on saanud aga väga tihedalt .Muidugi piiramisega on raskusi lume tõttu aga õnne on olnud vähe.On lastud mitmed korrad aga ikka on sattunud natuke kehvemate laskjate otsa.Muidugi ka ajajal on väga rasked tingimused olnud aga nüüd teevad suusad asja lihtsamaks.Enam ehk ei jää jaht pimeda kätte.Luure on tavaliselt niipalju aega ära võtnud,et jahiks jääb tavaliselt väga vähe aega.Kuidas mujal hunti kütitakse.Meie lippe ei kasuta,vaid teeme ühemehe aju paugutamisega.Suureks plussiks on muidugi hea koostöö naabersektsioonidega.Tavaliselt toimuvad suuremad hundijahid 4-5 sektsiooni hundiaktiiviga.Kuna hundil väga pikad ringid ,siis toimub ka luure koordineeritult.Ja kuna hundid nädalapäevast ei küsi ,siis ka mehed ,kel vähegi aega päeva ei vali.
Vaatasin just välja,lund sajab,nii et homme kindlalt ringile minek.
Edu siis hundiküttidele.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas sooviku »

Üks õige hundikütt peaks teadma,et susijaht käib ikka lippudega.Kui jaht pimeda kätte jääb,saab järgmine päev jätkata.Loomulikult on lippude vedamine-kerimine tüütu aga niisama paugutamisega seda jahti pidada :M .......noh ei tea.Meil sel talvel hunte õnneks pole aga ega selline olukord kaua kesta.Siin Soomaa kaitsva hõlma all on neil ikka meeldinud elada.
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Anti »

Stiilid muutuvad ajaga, ise pole küll lippude vedamisest enam kuulnud. Siinpool ka käigus hundiküti viidadud stiil jahist, kas oma jahtkonna meestega või mitme jahtkonna ühistöö.
http://beta.album.ee/antilaht
laurits
Postitusi: 215
Liitunud: T Mai 04, 2004 10:15 am

Re: Hundid

Postitus Postitas laurits »

Jahti huntidele peetakse mitmeti ning lippudega on üks variantidest,
kes saab võib lugeda H.Ling`i raamatut Huntide ja Ilveste hävitamine (1954)
seal päris hästi kirjeldatud kuidas seda hallivatimeest püüda!
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Sihuke uudis siis Siberist http://www.elu24.ee/?id=375143
Vähemalt on mõeldud ka jahimeeste peale, 10 000 ruublit pearaha pole ju paha (y)
soul
Postitusi: 124
Liitunud: N Jaan 27, 2005 1:22 am

Re: Hundid

Postitus Postitas soul »

kormoran
Postitusi: 183
Liitunud: E Dets 11, 2006 10:01 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kormoran »

Sai 05.02. osaletud hundijahis, kus saagiks 5 looma(2 isa, 2ema ja 1 kutsikas). Paneks ka pildi üless, aga ei oska väiksemaks teha.
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Olgerd »

kormoran kirjutas:Sai 05.02. osaletud hundijahis, kus saagiks 5 looma(2 isa, 2ema ja 1 kutsikas). Paneks ka pildi üless, aga ei oska väiksemaks teha.

Aga pane üles, küll keegi väiksemaks aitab teha! :wink:
kormoran
Postitusi: 183
Liitunud: E Dets 11, 2006 10:01 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kormoran »

Panen fotode alla üles.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas jorr »

Usun ka,et 400 pealione hundikari on liialdus aga venemaa avarustes on ehk kõik võimalik.Siiski kahtlen tugevasti,sest jah,hunt võõrast looma oma karjas ei salli.Kui nüüd 40veel kuidagi on võimalik,kuid 400???
,tea kuidas selline kari süüa saab?Need 30 hobust ju korraks ja tea,kas tervele karjale jätkuski?Ja selleks,et ikka 400 kokku lugeda,peab olema mitu-mitu lugejat.
noorus on ilus aeg
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Postimehes siis jutuke Tartumaa meeste hundijahist http://www.tartupostimees.ee/?id=393098

Kommentaarides ka selline jutt:
Ukrainas Zaporižžja oblastis ründasid marutaudis hundid 14 inimest, teatas täna eriolukordade ministeerium Interfaxi vahendusel.

Huntide rünnakud toimusid Melitopoli rajoonis, kannatanute seas on kümme meest ja neli naist vanuses 17-78 eluaastat.

Esimesed andmed kannatanutest tulid juba 3. augustil. Ööl vastu kolmapäeva toodi Melitopoli haiglasse kaks huntidelt pureda saanud inimest. Mõlemad mehed on Promini küla elanikud, vigastuste tõttu viibivad nad šokiseisundis.

Kolmapäeval toodi haiglasse veel üks kannatanu, kes jutustas, et hundid ründasid teda Promini ja Privolnoje külade vahelises metsas.

Sama päeva hilisõhtul ründasid hundid kaht noormeest. Üks kiskja õnnestus appi tõtanud külaelanikel autoga otsa sõites tappa.

Laip põletati, ümbrus desinfitseeriti. Hundi pea viidi oblasti veterinaarialaborisse ekspertiisi. Zaporižžja veterinaarteenistuse ülem Valentina Stupova teatas, et analüüsid kinnitasid, et inimest rünnanud hundil oli marutaud.

Neljapäeva hommikul toodi haiglasse veel neli inimest, Tambovi ja Voznessenovka külade elanikud, õhtuks jõudsid hundid pureda veel kolme Voznessenovka elanikku. Ühe 60-aastase naise seisund on äärmiselt raske.

Lisaks inimestele ründasid hundid külla tungides ka koera, kitsetalle ning teisi koduloomi.

Ööl vastu eilset ründasid hundid veel mitut inimest, seejuures nende endi koduõues. Üks hallivatimees ründas ka sadakonda lehma valvanud karjuseid.

Alates eile hommikust algas jaht marutaudis kiskjatele. Kohalik metskond mobiliseeris 30 professionaalset jahimeest, samuti osaleb operatsioonis kümme päästjat.

Samuti on marutaudiepideemia ennetamiseks huntide rünnaku alla sattunud külades otsustatud maha lasta kõik koerad ja kassid.

Oskab ehk keegi midagi täpsemalt rääkida kirjeldatud sündmustest?
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas TiitR »

Üllar Tamm kirjutas:
Postimehes siis jutuke Tartumaa meeste hundijahist http://www.tartupostimees.ee/?id=393098


Oli minulgi (külalisena) sel laupäeval nende meestega au hundijahti pidada (küll Puhja maadel). Aga paraku tulemusteta...ära lollitasid meid ikkagi siis, aga nagu näha, siis esmasp. läks neil õnneks (y) .
draiwer
Postitusi: 387
Liitunud: R Mai 29, 2009 9:36 am

Re: Hundid

Postitus Postitas draiwer »

Sõnade kasutus:NOTTIS MAHA oma elu teise hundi) artiklis paneb kulmu kortsutama.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Üks huvitav tähelepanek on see ,et viimasel ajal küttitud hundid kipuvad kärnas olema.Vanadest aegadest ei mäleta sellist asja,meenub ainult üks ainus kärnane ,mis Järvamaal ,Lõõla-Väätsa vahel tabati .Talvel küttitud hundi nahk oli igaljuhul ilus trohfee.Kõrvemaal on vist kümnest kütitud hundist suurem osa kärnas olnud.Täna pidasime hundijahti Ardu-Kõue kandis.Esimeses ajus lasti hunt vigaseks ,oma nahka päästes liikus loom praktiliselt mööda lagedaid ja läbi küla.Kuna mehi oli oma 50-60 tõmmati uus liin ette ja kätte ta saadi.Laskmine toimus jälle lagedal põllul,kahe mehe poolt ,nagu ma aru sain ei lasknud ta ennast tulistamisest heidutada ja kulges oma kursil mööda lagedat kõigutamatult edasi küttide suunas,kuni...!Vaatasin teist kaunis põgusalt, jälle oli tegu küllalt kehva karvkattega noore hundiga,saba oli kaunis roots taga.Eks nende kärnaste käitumine on ka teistsugune ,kui tervel loomal.
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Ats »

Kärnas hunte lasti Järvamaal ka eelmine aasta.
Pole looma, pole probleemi!
Vasta