Nugis

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Vasta
jagwelt
Postitusi: 233
Liitunud: R Nov 30, 2007 11:48 pm

Nugis

Postitus Postitas jagwelt »

Parem puhtalt mööda kui sitalt pihta...
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Nugis

Postitus Postitas aadu kadakas »

No vot siis! Kui nugis mesitaru piirama hakkab, siis jõutakse arusaamiseni, et teda liigpalju on. Muidu ilmselt oleks see teadmine vaid jahimeestel ja näiteks kotkameestel. Kas keegi oskab aga arvata, milline on see nugiste lubatud maksimum piirkonnas, kuidas seda hinnatakse ning kuidas selle täitmist kontrollitakse?
Aga kui ikka deklareeritaks riigi tasemel, et metssigu enne ei tohi lisatoitlustada, kui nugiste (ja teiste väikekiskjate) arv on x isendit! Ah mis ma siin unistan, artikli 2 kommentaari räägivad iseenda eest.
KOMMENTAAR
Tõnu Talvi
keskkonnaameti looduskaitse-bioloog
Nii Eestis kui ka Euroopa Liidu loodusdirektiivis loetletud looduskaitseliselt oluliste liikide, nagu näiteks suurkiskjad (hunt, karu, ilves), aga ka haned, lagled, sookured, kotkad ning hülged tekitatud kahjud peab looduskaitseseaduse alusel hüvitama riik.
Selle alla käivad ka näiteks need kahjud, mida tekitavad mesinikele pruunkarud.
Jahiulukite (näiteks metssiga, põder, aga ka metsnugis, kobras, mäger, rebane jt) kahjustuste heastamise kord on sätestatud jahiseaduses.
Nende ulukite tekitatud kahjustused peavad hüvitama vastava jahipiirkonna kasutajad. Seda aga juhul, kui nende ulukite tegevuse või tegevusetuse tõttu ületab jahiulukite arvukus selles piirkonnas lubatud maksimumi.
Andres Talijärv
keskkonnaministeriumi asekantsler
Riik korvab osa ulukite tekitatud kahjud. Need on just need liigid (hunt, ilves, karu), kelle küttimist riik väga rangelt reguleerib. Kahjusid, mille on tekitanud niisugused liigid, kelle majandamist korraldavad jahimehed, riik ei kompenseeri
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Re: Nugis

Postitus Postitas Siili »

Ikka ja jälle kumab läbi,et enda vara kaitsmine on kallis,tüütu jne.See kes seal paha teeb,on konkreetne isend(id).Et sinna ükski nugis ei satu,tuleb kümmekond km ümberringi tühjaks lasta ja seda korduvalt.Vist sama teha ka tihaste ja rähnidega,või???
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Nugis

Postitus Postitas jorr »

No nugisenahk on püssiga laskmiseks liiga kallis,nugis ikka rauaga või siis lõksu.Muidugi,kui ei ole nii kindla käega väikesekaliibrilise mees,et aint silma lased,nagu põhjas kütid oravat lasevad.
noorus on ilus aeg
Vasta