K: millega määrid saabast?

Koondame rõivaste ja saabaste teemad siia alafoorumisse.
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Mehed, kõik jutt määrimisest on õige aga proovige hülgerasvaga! Veel parem kui kõik teised! :lol: 8)
Scatzy
Postitusi: 1
Liitunud: E Mär 07, 2011 6:39 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas Scatzy »

Mina sain hea hinnaga Hansashopi lehelt internetist. Kvaliteedi ning hinna suhe on paigas.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas jorr »

Et millega määrid jah?Neid määrdeid ju praegu tohutult,kuid suurem osa on kavalusega määrded.Head,kuid tahavd tihti kasutamist,mõni lausa iga päev tahab peale kandmist,siis peab ka saabas vett nagu kummik.Aga ise pean lugu just veelooma rasvast.Olgu ta siis hüljes,merelõvi või kobras.Kui korralikult märjale(niiskele) saapale peale määrid,enne kuivatamist ja siis kuivatad,siis kestab,no vähemalt kolm päeva küll.Aint siin üks viga,eriti maamehed,rasvane saabas meeldib ka hiirele väga ja hiir hammustab seda rasva koos saapa pealsega.Olen teinud ka nii,et saapad määritud,siis omavahel kokku seotud ja pliidi kohale(siibri külge) rippu.Kuid nii kõrgele,et ei oleks sooja tunda,sest praegu põhiliselt liimitud tald ja tuleb ka soojas lahti.Öeldakse küll,et sul saapad haisevad,kuid ära nuusuta saabast,ega ta lilleke ole,peaasi,et jalad soojad ja kuivad oleks?
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
smtasku
Postitusi: 316
Liitunud: E Juun 26, 2006 3:12 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas smtasku »

Kui omale Setterid soetasin, võtsin poest ligi karbi Real Mink Oili. Kaks kuud tagasi tegin saapad ühe korra üle, siiani on ilusti peal püsinud. Vesi voolab tilkadena saapa pealt maha.
Kuna saapad olid heledamast nahast, siis peale vaha pealekandmist (peale sisse imbumist) muutus nahk tumedamaks, ise ei näe selles probleemi.
meie toimetused sõnas ja pildis www.salmejahiselts.ee
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas Pauli »

Krt mehed, õpetage mind kah niimoodi metsas käima, et saapal määre 2 kuud peal püsib. Minu käimad tahavad keskmiselt kord nädalas määrimist. Ja omaarust käin suhteliselt viisakalt - suuremast porist ja oksavaaludest katsun ikka mööda minna ja väga jalgu ei lohista kah. Ja ikka on saapanahk läbi ligunenud ja ninad karvendavad.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas aivar00 »

Seda saab ju väga lihtsalt teha- määritud saabastega lähed metsaservani(äärmisel juhul metsasihil võid paar sammu astuda) :lol: seal paned jalga teised saapad ning määritud jätad autosse. Metsast tagasi tulles jälle vahetad :lol:
Üldiselt olen täheldanud, et kõik "geniaalne" on ülimalt lihtne :lol: :lol: :lol:
Et asjad nii pikalt toimiks, siis tõesti võib saabastega käia metsas ainult 3-4 korda kuus ning siis kah ei tohi kuskil mudas-samblas ringi kooserdada. Ainult "kõva" metsaalune sobib.
ikka lõbusalt
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Et märjas metsas siis teie juttude järgi olgu ikka kummik! Ei ole ise ühtegi paari selliseid saapaid soetanud ja tuleb välja ,et ega nad ikka kummikut ei asenda küll,nagu ma kartnud olengi.Räägite siin küll "hingamisest" ja teab mis eri määretega määrimisest,aga selge on see ,et meie kinkseppmeistri soovitatava "merikaruga" võib vast küll jalg kuivaks jääda,aga siis pole ka enam seda hingamist! Ja vastupidi,kui hingab ega siis ikka veeloigus jalg kaua kuiv ei püsi.Ise hindan neid kummikuid millel vilt vooder sisse liimitud/fulgitud.Jalg soe ja vesi ei tee ka liiga! Mis seal salata ,talvel suure pakasega kuskil jalgu külmetades lähevad mõttet saabastele küll ,aga piisavat argumenti nende muretsemiseks pole siit veel välja lugenud.See nagu nende linna maasturitega ,linnas kõva küll ,aga sügavale metsa ära ikka roni! :M Või suudab siin keegi kummikuusku mehe saapauskseks pöörata?
Kasutaja avatar
smtasku
Postitusi: 316
Liitunud: E Juun 26, 2006 3:12 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas smtasku »

Noh ega ma igapäev metsas käi, üks-kaks korda nädalas, linnas käies ka vahes jalas. Talvel lumega käies ei ole igatahes nahk vettinud, mõned korrad on ka läbi jää astutud. Siiani ilusasti "pisarad jooksevad". Minul on talvesaapad, ja suvel nendega muidugi ei käi ning pori sees ei mütta (vähemalt plaanis pole). Kevadest sügiseni ikka kummik märja ilmaga käimiseks.
meie toimetused sõnas ja pildis www.salmejahiselts.ee
pajero
Postitusi: 83
Liitunud: K Aug 01, 2007 8:18 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas pajero »

vaidleks natuke vastu, käin nahksaabastega talvel iga päev.hooaja jooksul määrin2-3 korda mesilase vahaga sel aastal,eelmised mingi sprei vaha ja võin vee sees solistada mitu tundi ilma et jalad märjaks läheksid
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas rajaleidja »

Ma võisin ka alguses oma saabastega läbi vee jalutada. Sai käidud 30km matk läbi lumesupi, pori ja vee. Jalad kuivad. Kui saapad hakkasid aga teenima ajus müttamise kilomeetreid, siis asi muutus. Veekindluse oleks taganud vist ainult lateksisse kastmine. Metsas mütates saab saabas kordades suuremat vatti, kui kuskil niisama veelombis solistades või metsateedel jalutades.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas kakuke »

Mis saapaid pajero ja rajaleidja kasutanud?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas honkomees »

Ma ei saa aru, nahksaabas ei lase vett läbi, ennem ikka higistad seestpoolt märjaks (10 aastat jahil iga nädalavahetus, nii talvel kui sügisel-kevadel teeninud vene kroonu saapad). Kummikut saab kanda nii pool tundi, siis on higist jalad läbimärjad ja hakkad juba plusskraadidega külmetama.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas rajaleidja »

kakuke kirjutas:Mis saapaid pajero ja rajaleidja kasutanud?

Mul Tucklandid. Aasta või vähe rohkem pidasid ilusti vett. Siis hakkasid aga lekkima. Ja lekkima hakkasid sellest tex/mex osast. Metsas kolades lõhuvad oksad selle kanga osa niipalju ära, et vett pidavaks nad kauaks ei jää. Kallemaid Meindli saapaid proovinud ei ole. Pole julenud just sellepärast neid soetada, et kardan, et toominga, kuuse jne rupsikus tuuseldades tehakse ka neile 1:0
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas Ahto Kattai »

honkomees kirjutas:Ma ei saa aru, nahksaabas ei lase vett läbi, ennem ikka higistad seestpoolt märjaks (10 aastat jahil iga nädalavahetus, nii talvel kui sügisel-kevadel teeninud vene kroonu saapad). Kummikut saab kanda nii pool tundi, siis on higist jalad läbimärjad ja hakkad juba plusskraadidega külmetama.

Kas sa räägid kirsadest? Kui nii siis neil jalavarjudel ju nahka väga vähe! Ja küllap nahksaapa saab tõesti vaha v rasvaga vett pidavaks,aga siis puudub ju neil kallitel hingavatel saabastel mõte.Rasv/vaha muudavad nad ju samuti umbseks ,nagu kummiku.Üks asi mis mind veel saabaste juures kahtlema paneb on kummikuga võrreldes lühem säär.Metsas müttates on pikemast säärest tihti abi.On küll ka vist mingeid pikema säärega saapaid ,aga millegipärast polegi vist kellegil selliseid jalas näinud.Enamasti ikka need potiku mõõtu säärtega kasutusel.
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: K: millega määrid saabast?

Postitus Postitas Üllar Tamm »

kult kirjutas:Et märjas metsas siis teie juttude järgi olgu ikka kummik! Ei ole ise ühtegi paari selliseid saapaid soetanud ja tuleb välja ,et ega nad ikka kummikut ei asenda küll,nagu ma kartnud olengi.Räägite siin küll "hingamisest" ja teab mis eri määretega määrimisest,aga selge on see ,et meie kinkseppmeistri soovitatava "merikaruga" võib vast küll jalg kuivaks jääda,aga siis pole ka enam seda hingamist! Ja vastupidi,kui hingab ega siis ikka veeloigus jalg kaua kuiv ei püsi.Ise hindan neid kummikuid millel vilt vooder sisse liimitud/fulgitud.Jalg soe ja vesi ei tee ka liiga! Mis seal salata ,talvel suure pakasega kuskil jalgu külmetades lähevad mõttet saabastele küll ,aga piisavat argumenti nende muretsemiseks pole siit veel välja lugenud.See nagu nende linna maasturitega ,linnas kõva küll ,aga sügavale metsa ära ikka roni! :M Või suudab siin keegi kummikuusku mehe saapauskseks pöörata?


Lase pojal Soomest tuua Sievi Polar saapad ja Su arvamus muutub kardinaalselt :lol: Mul omad juba teist talve igapäevaselt kasutuses ja väga rahul nendega (y) Kolanud nii vees kui poris, ka paarkümmend kraadi pakast pole probleem. Tihti hallis ka õliloikudes tatsanud. Kui meelde tuleb, siis uus kiht Erdali mingit nano-tehc määret peale ja läigivad taas :wink:
Vahel tuleb soojast kabiinist lumehange hüpata, oksavaaludes tatsata, masina kettide ja lintide otsas turnida. Pole kuskilt veel rebenema hakanud ja jalad ka kuivad terve päev. Säär ka normaalse pikkusega.
Pilt0176.jpg
Vasta