Harris bipod

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Kasutaja avatar
tuuker
Postitusi: 34
Liitunud: K Sept 29, 2010 8:12 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas tuuker »

Tellisin Soome netipoest lisaks on kaasas ka väike seljakott.Paigaldus toimub 10-30sekundi jooksul, oleneb näppude kiirusest.Miinuseks on see ,et pead midagi veel kaasas tassima peale püssi.
Mõõdud leiad soome lehelt, seal on ka igasugu jalgu
http://www.eranetti.fi/index.php?act=vi ... ductId=163
jahimies
Postitusi: 52
Liitunud: R Dets 23, 2005 8:08 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas jahimies »

Igati asjalik leht (y) . Soome keelest on natuke raske aru saada, aga pole hullu saab hakkama. Hinnad tunduvad kah odavamad olevat. Kuid sellelt lehelt ei leidnud ma Sak mil-i harkjalgu. Keegi teab kust neid saaks osta. :M
Kasutaja avatar
smtasku
Postitusi: 316
Liitunud: E Juun 26, 2006 3:12 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas smtasku »

Omale plaanin tiiru jaoks osta sellised asjad. Tegu Hiina tootega, seega ei oska kvaliteedi kohta enne miskit kosta kui käes on. Hind 35.- €
PiltPiltPiltPilt
meie toimetused sõnas ja pildis www.salmejahiselts.ee
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas tony »

wsm kirjutas:
wsm kirjutas:Kuidas need SAK-i jalad kinnituvad püssi külge. Kui ma nüüd natuke netis ringi vaatasin siis jäi mulje, et neid tehakse ainult ühes mõõdus :?: Või on neid variante veel.


SAK-i jalgade kinnituseks tuleb kaasas olev vahetükk kinnitada rihmaaasa külge, mille küljes omakorda rihmaaas , kuhu läheb rihm külge. Vahetükk jääb lae külge. Harkjala saad kiirelt kinnitada ühe tõmbega vahetükile, milles spets lukustusava. Omal ka jahil harkjalg jahiülikonna reietaskus ja vajadusel saan ta kiirelt kasutusele võtta. Ja pole ka mingi probleem hoida harkjalga terve päev relva küles, sest kaal pole probleemiks.

Suure kolmjala kaasas tassimist ei kujuta ette, reps teeb ju kiirelt sääred, enne kui selle atribuutika paika saad.[/quote]

Et siis hoiad kogu päeva püssi käes? Võtke algatuseks kolmhark (alpikepp) päevaks metsa kaasa, siis kommige tema plusse-miinuseid edasi.
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas Anti »

smtasku kirjutas:Omale plaanin tiiru jaoks osta sellised asjad. Tegu Hiina tootega, seega ei oska kvaliteedi kohta enne miskit kosta kui käes on. Hind 35.- €


Miks nad sul enda jaoks nii kalliks mõeldud on? Mina vaatasin, et suurelt võttes 23 euri vaid :lol:
http://beta.album.ee/antilaht
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas kakuke »

tuuker kirjutas:Tellisin Soome netipoest lisaks on kaasas ka väike seljakott.Paigaldus toimub 10-30sekundi jooksul, oleneb näppude kiirusest.Miinuseks on see ,et pead midagi veel kaasas tassima peale püssi.
Mõõdud leiad soome lehelt, seal on ka igasugu jalgu
http://www.eranetti.fi/index.php?act=vi ... ductId=163

Ei kommi küll neid jalgu, aga näiteks toodud mehe asend selle atribuutika taga kõike muud, kui õige.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas Pauli »

Omal täpselt sama asi torkas silma. Kui kolmjala taga sihukest "kreeka E-d" peab mängima, siis laseks parem käe pealt. Selles suhtes tundub tavaline alpikepp (või lausa lepakaigas) mõistlikum asi - kõrguse õigeks saamine on palju lihtsam.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Harris bipod

Postitus Postitas kirp »

Harkjalgade materjal ja ehitus on väga tähtsad. Jalad võivad "pealt näha" sarnased, aga tegelikult on tulemusel vahe sees. Harrise bipodid (just liikuva peaga) on vaieldamatult täpsuslaskjate hulgas soosituim. Oulu SAK olla ka hea, aga tema kohta on tunduvalt vähem infot kui Harrisest. Ilmselt vähema leviku tõttu maailmas ja ameerikamaal. Ka on SAK minu arust jube kallis - meil sai 2010 kusagil 2500 kr. lähedal kätte.

Kõrgusest niipalju, et universaalset pole. Aga madalam 6-9'' on ikka kaugpommitajate ja snaiprite rida. Tavalises soku- või rebasejahis, kui millelegi kõrgemal olevale pole toetuda, jäävad selgelt madalaks. Head madalad jalad annavad aga seda viimast täpsusekrammi juurde kui käbest tahad lasta, sest toetavad relva stabiilselt ühest kohast ja ühte moodi. Järgmine aste oleks siis juba laskepukk ja tunnistan, et olen lauda korra sokujahti kaasa tassinud kui üks sarviline ei armastanud metsaservadele läheneda ja rohust vaid pea ja kael paistsid :oops: . Tollest lauast oli niipalju kasu, et lõpuks lasin teise 35m pealt - tuli lihtsalt uudistama, et mis mööbliese see metsa on veetud :lol: .
wsm
Postitusi: 353
Liitunud: P Jaan 15, 2006 9:07 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas wsm »

[quote="kirp"]Harkjalgade materjal ja ehitus on väga tähtsad. Jalad võivad "pealt näha" sarnased, aga tegelikult on tulemusel vahe sees.


Kirp tabas naelapea pihta, et tulemusel on vahe sees. Sõbral oli ka põlvelt laskmise Harrise harkjalg, millel polnud liigendit ja küll ta mässas sellega, aga uluki tabamine osutus ikka raskeks, kui tuli harkjalal relva külgsuunas pöörata, sellega väänas jalad pingesse ja möödalask oli kerge tulema.
jahimies
Postitusi: 52
Liitunud: R Dets 23, 2005 8:08 pm

Re: Harris bipod

Postitus Postitas jahimies »

[quote="kirp"]Harkjalgade materjal ja ehitus on väga tähtsad. Jalad võivad "pealt näha" sarnased, aga tegelikult on tulemusel vahe sees. Harrise bipodid (just liikuva peaga) on vaieldamatult täpsuslaskjate hulgas soosituim. Oulu SAK olla ka hea, aga tema kohta on tunduvalt vähem infot kui Harrisest. Ilmselt vähema leviku tõttu maailmas ja ameerikamaal. Ka on SAK minu arust jube kallis - meil sai 2010 kusagil 2500 kr. lähedal kätte.

Kus kohas meil eestis harriseid müüakse ja mis nende umbkaudne hind siis olla võiks?
Vasta