ilves

2005. aasta teemad
Kasutaja avatar
pine marten
Postitusi: 48
Liitunud: T Aug 03, 2004 11:04 am

Postitus Postitas pine marten »

Olen ise Läänemaalt Ridala vallast ja kui seal veel mõned aastad tagasi võis ilvese jägi kohata, siis nüüd on vaikus majas. Ühe sellesuvise "Eesti jahimehe" vahel oli ka kaart kuhu märgitud arvatavad ilvese pesakonnad, kui just see Matsalu lahe põhjkallas oli tühi.
Mida Läänemaa mehed selle peale kostavad?
Säästev mõtlemine on üle kõige!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

et üks söödik vähem :?:
ärge te neid väga ka taga igatsege,parem kui vähe on,hakkad neid poputama ei jõua pärast ära kiruda ennast
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

Anonymous kirjutas:et üks söödik vähem :?:
ärge te neid väga ka taga igatsege,parem kui vähe on,hakkad neid poputama ei jõua pärast ära kiruda ennast



No-noh jälle mõni "seafarmer" :D :D Metsas peab olema erinevaid loomi, mitte ainult neid mis looduse kroon soovib seal näha.

Meil hakkas ka üks vana seletama et ilves sööb näe 30 .. 40 kitse aastas ja tuleks seega kõik maha nottida ( hea küll üks võiks jääda, kui te nii tahate) siis küsiti talt et kuna need ilvesed meile tekkisid, papi mõtles tükk aega ja siis selgus et neid on nagu kogu aeg olnud ( ja vanasti oli neid ikka kõvasti rohkem, iga talv lasti paar tükki , üks talv oli lausa 5 tükki lastud) ja kitsi on ka nagu olnud ( ja kus vanasti oli ikka kitsi, kõik põllud olid talvel kitsi täis)
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Kasutaja avatar
Tõnu
Postitusi: 132
Liitunud: E Veebr 02, 2004 2:32 pm

Postitus Postitas Tõnu »

pine marten, läinud talvel oli ilvese jälgi siin-seal näha küll. rohkem kippusid küll palivere-marimetsa poole jääma. ehkki martna-ridala valla piires oli ka mõningast liikumist
Kasutaja avatar
Kolevoll
Postitusi: 249
Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm

Postitus Postitas Kolevoll »

Oleme päris palju ilvestele hagijaga jahti pidanud ja vaid üks kord on juhtunud, et ilves puu otsa ronis. Võib olla, et seda ka sel põhjusel, et oli pisut varem ühe rebase nahka pannud ning ei viitsinud täis kõhuga pesast üles hüpates pikka põgenemist ette võtta. Hagija ees liikudes laseb ilves koera küllaltki lähedale, umbes 40 meetrini ja liikumistempo ei ole ka kiire.
Kasutaja avatar
soobel
Postitusi: 117
Liitunud: E Dets 13, 2004 11:27 am

Postitus Postitas soobel »

Eelmine talv lasin oma esimese ilvese.Läksin kahe laikaga jälgi mööda metsa,natukese aja pärast hakkasid koerad haukuma,siis vaikus ja natukese aja pärast uuesti ja teise koha peal,haukumisega segunes koera kiunumine,kohale jõudes nägin ilves külili maas,ühel koeral hoidis küüntega turjast kinni,ettevaatlikult koerte vahelt tegin paugu,hea et koer ellu jäi.
noorsaarlane
Postitusi: 60
Liitunud: P Veebr 22, 2004 7:04 pm

Postitus Postitas noorsaarlane »

Kahtluse korral jäta laskmata!
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

ei tea kas hakkab jooks peale,mul eila kl 19.paiku üks noor karjus majast ca 150m kaugusel.oli just seatapu päev ja verd kõik õu täis,soolikadki koeral ees,ei hakkanud mina teda õuele ootama,võtsin püssi ja müristasin korra vastu taevast et kiirem minek oleks,kesta panin igaks juhuks veel koera juure puu oksa külge.
nüüd tuli lumi maha eks ole näha kas jäi jõlkuma või pani ajama.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

gloss kirjutas:ei tea kas hakkab jooks peale,mul eila kl 19.paiku üks noor karjus majast ca 150m kaugusel.oli just seatapu päev ja verd kõik õu täis,soolikadki koeral ees,ei hakkanud mina teda õuele ootama,võtsin püssi ja müristasin korra vastu taevast et kiirem minek oleks,kesta panin igaks juhuks veel koera juure puu oksa külge.
nüüd tuli lumi maha eks ole näha kas jäi jõlkuma või pani ajama.

Mis sa kardad ,et tuleb sööb koera ära või :D Ehk oli hoopis rebane ,need oskavad ka päris vastikult kräunuda.
Kivi kotti!
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

no ma arvan et ma juba teen neil häältel vahet,ega teda saadant tea,ronib noor ja loll koera juurde sööma,pärast paika koera.
ema ju peksab enne jooksu noored enda juurest minema,ennegi õuele tulnud-mitte kül mulle aga ega ei igatse ka.
muideks on kellegil mingite lõhnade kasutamisega kogemusi nt.kopranõre,palderjan
nurruvilves

ilves

Postitus Postitas nurruvilves »

Ma ei saa aru, kuidas normaalse vaimse tasemega inimene suudab tappa armast süütut ja pealegi haruldast ilvest!!! Kas teil, jahimeestel, on mõistusega ikka kõik korras??? :evil: :evil: :evil:
nurruvilves

ilves

Postitus Postitas nurruvilves »

Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Tavailvese puhul ilmselt pauku ei tee aga nurruvad viimseni sirgu tõmban- kohetapva irmsa kuuliga.
Trucker siia igasugu rahvast sigineb. Äkki jätaks jahimeeste foorumiks. Muidu nagu õhtulehte varsti loed.
Liitumisel näiteks kirja kust seltsi mees oled. Vusserdajad ruttu ää kaovad. :twisted: :twisted: :twisted:
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: ilves

Postitus Postitas Ahto Kattai »

nurruvilves kirjutas:Ma ei saa aru, kuidas normaalse vaimse tasemega inimene suudab tappa armast süütut ja pealegi haruldast ilvest!!! Kas teil, jahimeestel, on mõistusega ikka kõik korras??? :evil: :evil: :evil:


Meie ja Teie vahe on see ,et kuigi ka meile võib jääb teie tegemistest paljugi mõistmatuks ,ei võta me endale õigust Teie vaimset taset määrata :!:
Parimad soovid,ehk päikest!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

irwww...kommentaariks seal ülaltoodutest esimesele lingile, et "tunne oma vaenlast" ;) Sattusin Valeria Räniku "Ilves ilves" raamatu ostmisega tõsiselt orki lendama nimelt, autori näol on tegu tõelise "kassiarmastaja" ning jahivaenlasega, raamat (ilukirjanduslik ?!?!) on numbritest ja risti-rästi statistikast kirju nagu pühademuna. Suhtumine jahti on absoluutides ära määratletud negatiivsena, seda just suurkisjkajahti.

Sama tädi on muidugi ka varem oma erinevatel teemadel kirjutatud raamatutega furoori tekitanud - tundub, et leidub inimesi, kel meeldib õpetada teisi valdkondades mida nad ise õppinud ei ole ja leidub ka inimesi, kes on nõus neid kuulda võtma.

AINUKE (rõhutan, AINUKE) asi mis mulle sellest raamatust selgemaks sai, on tõsiasi, et emata jäänud veel iseseisvumata ilvesepojad on ligikaudu 100 % tõenäosusega tõepoolest määratud surema. nii et sellest see poegadega emailvese küttimise keeld, mis on täiesti omal kohal.
Suletud