Karujaht

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Andrus M
Postitusi: 170
Liitunud: K Veebr 23, 2005 7:24 pm

Karujaht

Postitus Postitas Andrus M »

Minu koduleht: http://andrusmuru.planet.ee
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas andrus »

Milline osa sellest seostub sõnaga jaht??
jahismurf
Kasutaja avatar
Lauzy
Postitusi: 72
Liitunud: N Dets 04, 2008 5:58 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Lauzy »

Jaht venemoodi :VS Järgmine kord teen ka video kuidas ma kodus kana tapan ja nimetan selle siis "kanajahiks" :)
Metsast oled sa võetud ja metsa pead sa saama...
Andrus M
Postitusi: 170
Liitunud: K Veebr 23, 2005 7:24 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Andrus M »

Jaht on see igal juhul - lõksujaht.
Mis sellest, et meil sedasi kombeks pole karu jahtida, aga rebane kastlõksus väiksekaliibrilisega maha lasta - sedasi tehakse ju meil ka. Pole ju põhimõtteliselt oluline millise konstruktsiooniga on lõks või milline liik on saakloom.
Minu koduleht: http://andrusmuru.planet.ee
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas andrus »

Kõik õige.Aga vahe on selles kas lõpetada koheselt lõksus looma piinad või lasta tal meeletult piinelda,seda filmida ja siis veel tervele maailmale esineda.
jahismurf
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas aivar00 »

Just nimelt. Ja selline videolõik annab veel hoogu juurde ultrarohelistele ja muudele tobudele, et saaks jahimehi siunata ning taga kiruda.
Eks see lihtsalt ole iga mehe nn. arusaamades kinni. Mulle tuli koheselt meelde nõuka aeg ja seapuurid. Maitse asi muidugi, kuid minu jaoks tülgastav vaatepilt.
ikka lõbusalt
Andrus M
Postitusi: 170
Liitunud: K Veebr 23, 2005 7:24 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Andrus M »

Ah mis Te põete selle pärast, mida mingi roheline või kes tahes mõelda võib.
Kui ma olen sündinud selle jahipisikuga hinges, siis pole mõtet lasta end segada teiste arvamusest kellel seda jahipisikut ei ole. Ja ei ole mingit mõtet ennast häbeneda ja vaadata iga oma arvamuse väljaütlemisel mingite "roheliste" poole, et kas ka nemad selle heaks kiidavad. Olge lihtsalt see kes Te olete ja maailm peabki mitmekesine olema. Olge enesekindlad ja mitte kellestki pole mõtet teha enda jaoks ebajumalat. Kui Te iseennast austate, siis austavad Teid ka teised.
See video oli tehtud venemaal, kus on veidi teised kombed ja arusaamad. Ei ole mõtet meil siin targutada kas see on ilus, humaane, või (mingi muu omadussõna). Selline video näitab vaid selle maa jahikombeid ja ei midagi enamat. Paar-kolm minutit mahalaskmisega viivitada ei ole ka minu arvates midagi laiduväärset. Jälgige parem kaameramehe reaktsiooni, õigemini selle puudumist, kui karu tema poole tormas. See tross või kett või lõks oleks võinud ka katki minna.
Minu koduleht: http://andrusmuru.planet.ee
Ten
Postitusi: 161
Liitunud: K Mai 13, 2009 10:06 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Ten »

Jahipisikuga siin küll tegemist ei ole,pigem sadismipisikuga.Mõnuga venitatakse,et saada pikemat videot.Tülgastav!
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas aadu kadakas »

Jah, Andrus M, kohe kuidagi ei saa nõus olla Teie kõikide mõtetega.
Tegemist pole niivõrd teise maa kombega, vaid kombetusega. Venemaal on traditsiooniliseks karujahiks ikkagi talvine koopast küttimine, mitte mingisugune "ketikoera" armupauk.
Meenub kasvõi "Seitsme venna" raamatust karujaht mees-mehe vastu...
AivarOO on kõige tabavamalt võrrelnud seda nõuka-aja seapuuridega ja tõepoolest ilgemat jahti annab ette kujutada. Kusjuures meie jahimeeste hulgas on nii mõnigi mees, kes veel siiani omab sellist erilist tapaiha nagu tookord seapuuride/aukude kallal askeldades.
Olgu, kõik on maitse asi. Minu maitse on miski karupeied ja austus elava suhtes...
Aga jah, nii saama küll nagu liikuv pilt asja kajastab.
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Karujaht

Postitus Postitas kirp »

N.ö. raske juhtum ja näide kuidas eetilisuse piir väga õhuke on - astud sammukese siia ja oled ühel või teisel pool. Lõksuga püüdmine on tänapäeval tunduvalt vähemaks jäänud. Kopra jt. veeloomade puhul tuuakse õigustuseks kiiret surma lõksu läbi, mistõttu conniber-tüüpi rauad olla "humaansemad" kui käppa haaravad taldrikud. Kastlõksus jälle arvatakse olevat loomal "nii hea", et seda võivat. Kas targem loom oma möödapääsmatut hukku tunnetab või lõksu sattudes siiski sügavas stressis kannatab, on üheselt lahendamata. Eriti agarad arvavad, et ka tavalise hiirelõksu peaks asendama kastlõksu tüüpi vahendiga ja siis loomakese ettevaatlikult metsalagendikul (elamisest kaugemal) välja puistata.

On teadmata, mis paljud meist teeks kui karu säherdune vene-kombeline püüdmine meil lubatud oleks. Suure tõenäosusega püüaks tuues õigustuseks JOKK-i. Ja ennevanasti tõesti püütigi. Omaette teema on tõesti sellise surmamise filmimine ja ülesriputamine laiadele rahvahulkadele vaatamiseks. Sest peale julmavõitu vaatemängulisuse pole siin tõesti miskit õpetlikku (ka mitte kommentaar, et vaat kui nüüd kett katki oleks läinud). Selle viimase asja juhtumise puhul oleks tegemist vajaliku õppefilmiga, kust näha, mis sihukestest karujahimeestest järele võib jääda kui raevus loom ründab.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Teder »

Ma ütleks, et vaateid on erinevaid ning ka eetikad on erinevad. Ja ehk ei ole hea, kui keegi enda eetikat teistele peale surub, eriti veel teise kultuuriruumi üle kantuna. Loomi on aastatuhandeid lõksudega püütud - küll on selleks olnud taldriklõksud, huindiaugud, silmused jne. Ebaeetiliseks on see kuulutatud alles lähiminevikus ja algatajateks on olnud mittejahimehed ja mul isiklikult on ka suva, mis nad arvavad ja ma ausalt öeldes võimaluse korral ei vaevaks end sellega. Sellel roheliste tekkimise algusperioodil ma ka veidi põdesin, mis nad ikka jahimeestest arvavad ja püüdsin neile üht-teist selgitada, nüüd põen tunduvalt vähem ja ei hooli nende arvamusest - oma elu tahab elamist. Ja ma ka ei muuda neid -maruroheliste arvates pole meie jaoks niikuinii kohta, seisku me nende ees kas või käte peal. Nii et ma ka vist lõpetan nende ees koogutamise ja olen see kes olen. Minu jahimehestaazi alguspoolel võis taldriklõksudega karusloomi püüda küll ja keegi ei tulnud selle pealegi, et seda ilgeks pidada. Videol nähtu on igal juhul jaht. Ise olen seda videot juba varem ka näinud. Ausalt öeldes tekkis ka mul selle viivitamise suhtes küsimusi, aga saan aru, et vennad tahtsid filmida - ja kui filmitud sai, vajutasid päästikule. Sisulist vahet ka polnud - loom oli niikuinii juba tunduvalt pikemalt lõksus olnud kui need paar minutit, mis filmimisele kulus, nii et mis on siis üldse teema? Vanad jahimehed muutuvad natuke tundetumaks, mis teha, elukutse tulemus. Pole mõtet ka meie poolt liialt tundeliseks minna.
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Ain Aavik »

Vaatamiseks ja tekstist aru saajatele ka kaasa mõtlemiseks ..

http://www.youtube.com/watch?v=BQ0fLxxD ... re=related
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Karujaht

Postitus Postitas Joosep Käba »

Karu piinamine pesas, hobuse piinamine(saba külge seotud ohlikuga), täismantliga laskmine ja veel sada muud surmapattu. :shock: :)

Kultuuriruum on teine. Eluruum ka. Inimene lähtub seal ikka puht praktilisest vajadusest. Meie siin täissöönud maailma poolel leiame energiat vahele tiluliluga tegeleda. :evil:
Need mehed oma tegevusega on palju lähemal loodusele endale.
Puuri püütud looma aga peaks suutma kiirelt ja ühe lasuga surmata.
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Joosep Käba kirjutas:Karu piinamine pesas, hobuse piinamine(saba külge seotud ohlikuga), täismantliga laskmine ja veel sada muud surmapattu. :shock: :)


Videos öeldakse ju selges vene keeles ja veel mitu korda, millega see mõmmik oma lõpu välja teenis: tappis meeste väärtusliku laika! Nii-et veritasu siberi moodi :lol:
See fakt oli ka omale üllatuseks, et hobune on võimeline valu tundmata saba külge seotud köiega nii suuri raskusi vedama.
Täismantli kasutamine sellises situatsioonis- julged mehed on :D
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Karujaht

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Üllar Tamm kirjutas:Täismantli kasutamine sellises situatsioonis- julged mehed on :D

Siber pole eesti,et sõidad 50-100 km linna ja võtad poest mis pähe tuleb! Kas need mehed teavatki mis asi see poolmantel veel on :M Kasutatakse ilmselt seda mis kätte trhvab ja odavam on.
Vasta