REBANE

2005. aasta teemad
Suletud
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

REBANE

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Kuidas läheb karvikute küttimine?Kas olete märganud ka haigeid ja viletsaid rebaseid? Palju olete korraga näinud?

Ise olen lasknud seitse rebast. Kõik väga ilusa nahaga.Kuna soose hetkel autoga sisse ei pääse, siis olen teinud päris pikad jalgsi matkad.Suurepärane viis kehakaalu vähendada ja loodust nautida. Eriti ilus on hommikul koos päikesetõusuga.Just rebast küttides oleks hea omada kaugusemõõtjat.
Infoks veel niipalju, et kasutan Norma täismantel kuule 9,7 g toimivad väga hästi isegi väike kõrs ei häiri.
Peibutamiseks olen kasutanud lapse kummipardist võetud vilet. Peibutamisel olen veel algaja aga üks reps tuli küll päris lähedale.Huvitav, et see piiks mõjub hästi ronkadele.Pärast mõnda piiksu lendas kohe parv kohale ja seda mitu korda.
Egas elevant pole siga!
noorsaarlane
Postitusi: 60
Liitunud: P Veebr 22, 2004 7:04 pm

Postitus Postitas noorsaarlane »

Ma olen igastahes 2 korda rebast lume peal näind, polnd tal häda midagi :)
Kahtluse korral jäta laskmata!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

rebane

Postitus Postitas Beretta »

relvafoorumist peaks antud teema siirdama ulukite foorumisse kus "rebane" juba ka on.
Aga asjast.
Rebast on VÄHE. vähemalt Harjumaal.
Möödund laupäeval- päike paistab , paar kraadi külma -ideaalsed tingimused, kui rebane peaks põldus hiirt püüdma- ja mitte midagi :(
Eelmisel aastal samal ajal ja sama ilmaga oli neid seal üle tosina.
Oma jahiseltsi maade rebaseid tunnen juba nägupidi - kahe käe näppudel , ilma et sokke oleks vaja ära võtta, üles loetavad.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ühel oli saba kärnas.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Sellel sügisel tundub asi parem olevat, mõnel üksikul hommikul jääb rebane nägematta
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Pajatan siis ühe loo eelmisest laupäevast. Läksime Mossega seajahti. Jahipäälik oli öelnud, et seajaht iga ilmaga, aega vähe, loomi lasta küll. No, aga lund ei olnud ning jahipäälik oli ikkagi otsustanud, et huupi ei hakka tegema. Ning kui olime pool tundi oodanud ning jahipäälikule helistanud, siis selgus, et 8 meest olid suht niisama kohale tulnud. Mis meil siis üle jäi... jahipääliku kirumise kõrvalt turgatas mõte, et teeks rebasejahti. Mehed koju koeri tooma, nimekiri kokku... ja läkski minekuks, 8 meest (mul igaksjuhuks alati kotis igasugust moona ja mõnel mehel veel, nii et laskemoona taha asi ei jäänud), 2 hagijat ja 1 taks. 2 metsatukka ajasime läbi, ei midagi. Kui teine tükk läbi (ja imestus, et kummaski isegi jänest see polnud) hakkas taks korraga sees haukuma. Aga kes iganes sealt üles ei leitud, liinile ta ei tulnud. Järgmiseks mindi lautade taha, seal mitu parajat metsatukka. Niipalju vahemärkuseks, et temperatuur oli nulli kandis, päike paistis... ilm oli lausa fantastiline. Tegime siis veel 3s metsatukas jahti. Sisse 2 meest koertega ja 6 meest liinil. Esimesest tükist tuli välja noor rebane, kelle Mosse ilusasti loojakarja saatis. Üks jänes pani ka vastassuunas ajama, nii, et üks hagijas oli mõnda aega koos temaga mujal (sel jänesel läks hästi). Järgmisest tükist ei tulnud midagi. Kolmandast ajasid koerad välja 2 kitse... paarkümmend põldpüüd, aga ei ühtegi jäbest/rebast. Tundsin puudust fotokast, mis autosse oli jäänud (vahemärkuseks ka seda, et ka hiljem unustasin rebasest, koertest ja millest iganes pilti teha). Nt. üks kits tuli 10ne meetri peale (hagijas ca mõnikümmend meetrit järel). Seisatas... ja siis läks ilusa hüppega jooksu. Päike paistis nii ilusasti peale... njah... patas looduspilt.ee materjal. (eriti kui lähenevat tüminat oli juba tükk aega enne kuulda).
Siis leiti, et aitab ka, ilm on ilus olnud, jahti on peetud, saaki on saadud ning mindi autode juurde. Juhuslikult oli mul veel pudel kanget kaasas, mis sarvede eest toodud oli (kandsin seda ikka kaasas, et kui maksapraadimine... aga alati oli kanget piisavalt, et polnud vaja läinud). Lisaks oli kaasa võetud natuke suitsukobras (raudadega püütud), selle kiitsid kõik heaks (natuke rohkem oleks võinud soolasust olla). Ja termostega tuli teed lagedale... lisaks võileibasid ning verekäkki. Hästi mõnus oli olla (nu, eks sellises olukorras napsu võtmine väike patt ole, aga autojuhid leppisid teega, ja püssid kotis...). Ja üldise jutu käigis vahetati veel telefoninumbreid ning plaanis on selliseid jahte tihedamini tegema hakata. Rebast selleks küll. Pärst tegime Mossega veel paar soolakut ning hoolimata ärajäänud seajahist tuli tõdeda, et päev oli hoopis toredam olnud kui uneski näha võis.
Seega, kui Taagepera teema korda läheb, siis võis vaadata mõne koha kui foorumlastega äkki midagi sarnast teha. Koeri peaks leiduma küll, kes rebast ajaksid ning seda kus jahti teha, seda leiab vast ka. Probleemiks võib saada ainult see teema, et kus pärast jahti olla ja niisama istuda.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Patterdale
Postitusi: 195
Liitunud: L Nov 06, 2004 12:32 pm

Postitus Postitas Patterdale »

Tere
Rebast paistab palju olevat,neli lastud.
Suletud