Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Võimalus avaldatud või avaldamisele minevate artiklite aruteludeks.
Vasta
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ain Aavik »

Messer kirjutas:"Ilvesejahti võib Eesti metsades pidada veel viis aastat,
karujaht lõpeb ametlikult juba järgmisel aastal."

Kas nii ongi? Mis me nende karudega siis peale hakkame? Mul maa peal ka mõned,
kas tuleb lasta neil uhkelt paljuneda ja lõpuks las tulevad taredesse? :?



Brüsseli ''tarkade'' soovitus pole küll kohustuslik riikidele, kuid teades siinsete ''tarkpeade'' ülimat pugemissoovi ja seda, et piirkondlikke soovituslikke asju peetakse käsuks, mis tuleb ellu viia saksa täpsuse ja inglise politseikorra järgi, siis terendab ilmselt Sloveenia variant.
Nuuhhh hundujaht ka ää lõpetada, siis peaks ju ''kord majas'' olema ... :wink:

Aga tuletan meelde, et eelmises postituses mainitud ajalehe artikkel oli aastast 2003
Viimati muutis Ain Aavik, T Nov 08, 2011 11:50 am, muudetud 3 korda kokku.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Pauli »

Rahu! See lause on pisut ebatäpne - AS EV-l on Euroliidu ees kindel aruandeperiood, mille järel me peame tõestama, et meil karud-ilvesed veel alles on. Kui on alles, siis jääb kehtima soodustus, mis lubab loodusdirektiivi lisas olevaid loomi küttida. Ehk kui KMin õiged aruandekuupäevad maha magab, siis me rikume küttimisega ajutiselt rahvusvahelist kokkulepet, Eesti seadusi see ei muuda - karujaht kestab ikka edasi.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
ürgmees
Postitusi: 69
Liitunud: R Juul 24, 2009 7:26 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas ürgmees »

Mina ei taha sellist EJS juhatuse liiget nagu on Priit Piilmann. Miks? EJS põhikiri "1.5 Seltsi eesmärgiks on oma liikmete huvide ja õiguste esindamine jahindusalases tegevuses ning riigile aktiivseks partneriks olles ning suuremat osa Eesti jahimehi koondades oma liikmete ühistegevuse kaudu loodustsäästva ning rekreatsioonivõimalusi pakkuva jahipidamise ja jahindusalase koolituse korraldamine ning jahinduskultuuri arendamine." Kuidas on EJS juhatuse liikme tegevus vastavuses EJS eesmärkidega ja põhikirjaga?
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas aadu kadakas »

ürgmees kirjutas:Mina ei taha sellist EJS juhatuse liiget nagu on Priit Piilmann. Miks? EJS põhikiri "1.5 Seltsi eesmärgiks on oma liikmete huvide ja õiguste esindamine jahindusalases tegevuses ning riigile aktiivseks partneriks olles ning suuremat osa Eesti jahimehi koondades oma liikmete ühistegevuse kaudu loodustsäästva ning rekreatsioonivõimalusi pakkuva jahipidamise ja jahindusalase koolituse korraldamine ning jahinduskultuuri arendamine." Kuidas on EJS juhatuse liikme tegevus vastavuses EJS eesmärkidega ja põhikirjaga?

Ega ilmselt polegi vastavuses.
Hakates aga EJS põhikirja deklaratiivset punkti väänama, siis ju kõik võimalik. Mis on tegelikult mõeldud jahikultuuri arendamise all? Äkki need uued ja harjumatud tuuled, kuhu alla liigitub ka jaht aedikutest või uluk saab üldse kellegi omaks? Ilmselt pole enam ka probleemiks, kui rekreatsioonivõimalusi pakkuv jahindus on suunatud enamasti välismaalasele. Vabandage mind juba ette, aga aina enam mulle tundub, et EJS tõepoolest järjest rohkem esindab paljude jahindusorganisatsioonide tegelikku huvi - jahiturismi.
OT! Repliigina. Pole ju EJS-ile probleemiks ka selline olukord, et kui üks liikmeskonda kuuluv jahiorganisatsioon laguneb ennekõike ärihuvide tõttu väiksemateks seltsideks ning kes saavad samas koheselt kah EJS-i liikmeskonda astuda. Kus siin see liikmete huvide eest seismine on?
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ain Aavik »

Tegelikult on asi ikka totaalne jama, kui seltsi juhatus on ''äriklass'' mõne üksiku erandiga.
Tegelikult on ka teine jama - näo ees ollakse ühed ja selja taga susserdatakse hoopis teisiti. Aga see pidigi sellele seltskonnale loomuomane olema.
Ilmekalt näitab sellise tegevuse ära ka see, milliste ettepanekutega on Puust a Co välja tulnud jahisääduse parandusettepanekutes, et RMK võrdsustakse eraomanikega.

Eespoolsetes postitustes siin on asju välja toodud, millised on ettepanekud on ja olid ...

Millega ollakse siis ministeeriumis nõus ja millega mitte ja kuidas reageeris Piilmann.
See näitab selget suhtumist ja ka seda, millisel moel siis EJS juhatus ja ''valitud'' suhtuvad jahindusesse üldse.

Oleme juba ammu seda meelt, et selti juhatus tuleb sellisel kujul likvideerida.
RMK äritsemine rahva ühisvarga tuleb samuti ära lõpetada.
Lääne-Virus (ja ka mujal riigi endistes jahipiirkondades) on ilmselged näited olemas, mis oksjonimaadega ja uute jahipiirkondadega on toimunud ehk siis teisisõnu, mida noored ja vanad ärikad on suutnud kolme aastaga ''korda saata''.
Suured juhid ministeeriumist on asjadest teadlikud ja ikka midagi ette pole võetud - see näitab seda, kuivõrd kõrgele ulatub kogu süsteem, mis on seotud nn parteiliine ja rahaliine pidi.

On küll selline tuuleveskitega võitlemise tunne, kuid sisemine õiglustunne ei luba ka lootusetuna näivat olukorda sinna paika jätta.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Motorist
Postitusi: 266
Liitunud: N Mai 12, 2011 11:56 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Motorist »

Uugumetsa ära sarja Puusti RMK ja eraomanike ühte patta löömise ettepaneku eest. Tõenäoliselt on see kompromiss, et asjades üldse edasi minna (kui minnakse). See on olnud KKM idee ja selleks ka jääb (tõenäoliselt on selle taga nii KKM ametnikud, kui ka suurmaaomanike kõva Lobby). :evil:
Olen antud teemal KKM poolse "eestvedajaga" - Egoniga "pikalt vaielnud", siis kui esimene draft jahiseadusest taheti parlamenti viia. Seaduseelnõus pakutav/pakutud 2/3 pindalapõhine maaomanike õigus kasutaja väljavahetamiseks, kus RMK on võrdsustatud teiste maaomanikega, oli koos maaomaniku absoluutse jahiõigusega oli minu arust esimese seaduseelnõu versiooni kandev idee. Kui see probleem teravaks läks tõmmati maaomaniku absoluutne jahiõigus tagasi. Teemat RMK osalemine õigusliku subjektina JS raames aga püüti kas vältida või käsitleda seda kui pseudoprobleemi.
Nüüd on siis julgetud oma tegelik nägu ja soovid taas välja tuua. :lol: Aga võib olla olen mina loll ja näen ohtu seal kus seda pole :roll:
Ilusat jahinduslikku nädalavahetust soovides
Motorist
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Joosep Käba »

Olen motoristiga ühes paadis kui proovida lahti mõtestada uue seaduse mõtet.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas sammal.habe »

surutakse ikka vägisi edasi.
http://www.eramets.ee/uudised-1?art=3031

eks keelustamine on muidugi "õigeaegne", peagi saab ka kevadine koprajaht läbi ja siis hää trummi lüüa, et jaht ära keelatud...
ju selleks ajaks vast keeluaktsioon läbi saab, kui vaja jälle põllumeeste maaomandi juurest sigu peletada...
Kasutaja avatar
Indrek S. E.
Postitusi: 50
Liitunud: N Veebr 17, 2011 11:37 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Indrek S. E. »

Seda jagamist jahiseaduse ümber on nüüd olnud võimalus kõrvalolijana imetleda vaat, et juba kolm aastat. Pisitasa hakkab see lausa mingi äraspidise "õnne 13" mõõtmeid võtma. Kuna etendus on nii kuradima pikk olnud, siis on kogunenud ka tähelepanekuid mõlema osapoole kohta. Need tähelepanekud selgitavad üsna kiretult, miks asjad on nii aga mitte teisti.
Esiteks: vähemalt praegu on tegemist teineteist väärivate vastastega - arrogantsust, ignoratntsust ja etableerumist leiab mõlemalt poolelt just ühepalju. Mõtlemise soovi ja empaatiat aga täpselt sama palju nagu hauakaevaja labidast.
Nüüd läbisegi ja nagu kombeks Holliwoody filmides "not in alphabetic order" :wink:

1. EJS ei paista taipavat, et ta ise on Kodnike Ühendus. EJS kohvinurka ei potsata kord kuus ajakiri "Hea kodanik" (Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu väljaanne), vaid mingi juhatuse kummalise tuju tõttu hoopis paar korda nädalas "äripäev"? EJS käitub nagu äriühing ja on end eemaldanud kodanikuliikumise võimalustest. Need võimalused aga, uskuge, on päris ja päris võimas.

2. Alates aastast 2006 pole olnud ühtegi minutit, mil keegi Keskkonnaministeeriumi ametnikest ei oleks kriminaaluurimise all.

3. EJS tunneb veidrat kiindumust siduda end isikutega, kes tunnistatakse kriminaalkurjategijateks (Villu Reiljan ja veel mõned), või kelle tegude järgi määratletakse isik maakeeli "pätiks" (eks me teame kõik kes need on).

4. Samal ajal, kui Eesti täitevvõimu asutised - ministeeriumid - näitavad siiski üles lugupidamist kogu ühiskonna suhtes ja oma seadusloomes järgivad vähemalt kõige elementaarseimaid kombeid, lubab Keskkonaministeerium endale vabadust väljastada seaduseelnõu, mis kubiseb õigekirjavigadest ja rämpskeelest. Loomulikult puudub K.ministeeriumil ka (erinevalt teistest ministeeriumidest) avalikustatud nimedega töörühm, kes eelnõuga tegeleb. Seadus sünnib nagu regivärss, umbes.

5. EJS saab kasutada 10000 tiraažiga väljaannet Eesti Jahimees, kuid lõikab jalad alt dialoogil, mis võiks sellise tiraažiga väljaande toel sündida. Ilmub reastikku artikleid, mis räägivad 90% teise poole rumalusest ja 10% sellest, kuidas asjad peaksid olema ja kokkuvõtvalt 100% EJS seisukohast. Seisukohast võib muidugi rääkida. Kuni pikali kukutakse. Asjad hakkava arenema sealt, kus räägitakse ausalt Isiklikest Huvidest, eks ole!

6.Eelnõu heaks tehtavast [ [/i]lobby-tööst räägitakse otse ja ümbernurga ja kogu aeg. Kes aga keelab seda EJS poolt (ja Intelligentselt!!!) teha?
Alustasin aastal 2007 märtsis ühe seaduseelnõu muutmiseks isiklikku lobby-tööd. Mul ei olnud 10000 tiraažiga häälekandjat ja 10000 toetajaliiget. Agu Sihvka kombel ausaks jäädes: polnud mul isegi ühte ainumat toetajaliiget. Puudusid ka tuttavad riigikogus ja ministeeriumides. Mul oli vaid peas Vabariig Konstitutsioon ning arusaam kodanikuühiskonna toimisest. Seadus, mille muutmiseks tegutsesin, võeti 2009a 1. jaanuaril vastu muudatustega kõigis nendes paragrahvides, milles ma muutusi taotlesin.
Seega, kui nii suure liikmeskonnaga kodanikeühendus ei saavuta oma viimaste aastate peaeesmärki on põhjuseks:
a) ebaintelligentne juhtkond
b) juhtkonna iga (või mitme) liikme huvid on vastuolus seltsi peaeesmärgiga
c) palgaline tegevjuhtkond ei ole saanud selgeid tegevusjuhiseid (vt punkt a.) või on seotud punktiga b.
d) juhtkonna liikmed on seotud mingite protsessidega - kriminaaljuurdlus jne, mis ei lase kõiki võimalusi kasutada.
jyri

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas jyri »

Indrek S.E -presidendiks!!! :D
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Välek »

Joosep Käba kirjutas:Olen motoristiga ühes paadis kui proovida lahti mõtestada uue seaduse mõtet.

Ära proovi. Kunagi kõnetoolist hõigati: "Meie põhimõtetega läheb vastuollu detailidesse laskumine." Hiljaaegu saates "Heeringas Veenuse õlal" peeti koosolekut, kus juhataja oli päri vaid arusaamatu pobinaga. Selge Eestikeelne jutt oli arusaamatu ja vastuvõetamatu.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas aivar00 »

Miskipärast tundub Indreku jutt väga loogiline.
Kunagi kui EJS presidendi kandidaati otsiti, siis oli juttu, et mees peaks olema rahakas (ehk sõltumatu - muidu hakkab kohe oma kukru täitmise huvides seltsis tööle - näide kasvõi turismijahi korraldamisest kunagise tegevjuhi poolt). Samuti peab kandidaadil olema suur huvi jahinduse vastu ning olema võimeline ka oma arvamust sõltumatult ja valjuhäälselt välja ütlema. Uus president pandi paika.
Olid suured ootused. Valiti uus tegevjuht (kahjuks sattus küll nõrga selgrooga), kuid miskit siiski toimus. Nüüd siis uus tegevjuht, asjalood jälle veidi paranesid, kuid kõrvaltvaadates justkui on järjekordselt seisma jäänud. Nüüd siis suured valimised tulemas - jälle tekkinud selline mulje, et tegevjuhi tiibu jälle kärbitakse. Olgu kärpijateks siis juhatus ja teised nn. juhatuse vahetus läheduses tiirlevad "kallutatud jõud" (näiteks ministeeriumi jahimeestest härrad :evil: ) või siis tegevjuhi enda Kuristiku tänava meeskond (pean silmas asetäitjat ja teisi abilisi).
Kohati peast läbi käinud sellised mõtted, et EJS oleks justkui kits kärneriks.
Samas aga on palju ka võimalik meil endil teha kasvõi enda nn. esindajate kaudu.
Kellel mõistust - oskusi neil aga targematki teha. Kellel aega, neil jälle kipub mõistust puudu jääma. Nüüd Raplas aprilli alguses suur seltside esindajate "koosolek". Jutuks EJS Rapla maakonna esindajate väljavahetamine. Eks näis mis sealt välja koorub.
Või näen ka mina puuduliku info pärast asju vildakalt :M
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas aadu kadakas »

Karm, aga tõene see Indreku jutt. Ma olen varem taolisi situatsioone
nimetanud "pudelikaeladeks". Ega seda neutraalset lähenemist pole paljudes valdkondades. Ikka on ärihuvid mängus tandemina nii poliitikas, kui mittetulunduslikes tegutsemistes. Sellised sotsiaalsed ühistegevused nagu ka jahindus on devalveerunud tulunduslikuks ettevõtmiseks. EJS käitub paljus nagu mõni võimuerakond. Kuidaks kõlaks sellises kontekstis "vabade inimeste vabatahtlik demokraatlik ühendus"?
"Pudelikael" tähendab seda, et oleks nagu liivakella sarnane moodul, kus ühes osas on juhtimisorgan koos õukonnaga ning teises osas on kriitiline mass, keda esimene osa nigu eksistentsiks jahinduse esindusõiguse osas vajab. Aga praktikas on see side kahe osa vahel kohati minimaalseks keeratud/muutunud. Küllap see esindusõigus iseenesest on magus.
Eestis on veel üks häda. Kuna iga asjaga (ka ühiskonnaarenguga) on jube kiire, siis kõigepealt moodustatakse "keha" ja siis katsutakse organism toimima panna. Moodustatakse igatsorti esindusfunktsioonidega mittetulunduslikke ühendusi (eesmärgiga toetusrahasid Euroopast ja riigist sisse pumbata ja võimu teostada) ning siis pannakse raha söödaks ning liikmeskond kogunebki. Tahad metsatoetusi, ühistu liikmeks. Tahad "Eesti Jahimeest", pead kuuluma EJS-i liikmeskonda jne. Tegelikult peaksid kõik need kodanikuühiskonda kuuluvad tegemised tulema täpselt vastupidiselt. Seltskond mõttekaaslasi panustab miskisse huvipakkuvasse teemasse sedavõrd, et asi areneb kodanikuühenduseks.
Kasutaja avatar
Indrek S. E.
Postitusi: 50
Liitunud: N Veebr 17, 2011 11:37 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Indrek S. E. »

Isand kadakas andis ilmselt õige diagnoosi. Ka minu meelest pole MTÜ EJS ENSV aegsest klubist tänasesse päeva potsatanud sellisena, nagu vabaturumajandusliku ühiskonna III sektori organisatsioon võiks olla.
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

Kuuldavasti liisiti uuele tegevjuhile auto. Miks ei otsustatud autokompensatsiooni maksmise kasuks, oleks kindlasti meie organisatsioonile odavam tulnud?
Ole kui leebe tuul...
Vasta