küsimus?

2005. aasta teemad
Suletud
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

küsimus?

Postitus Postitas madis »

keda soovitate esimeseks jahikoeraks, kui mul on teiste koetrega juba kogemusi olnud?
beliving that the bow has soul
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: küsimus?

Postitus Postitas Ahto Kattai »

madis kirjutas:keda soovitate esimeseks jahikoeraks, kui mul on teiste koetrega juba kogemusi olnud?

Sellele võiks vastata-----HEAD KOERA :D On olemas jahikoerad ja head jahikoerad .Ja neid viimaseid on kuradima vähe :!:
Teisest küljest tee endale selgeks mida koeraga jahtida tahad ja millised on koerapidamis võimalused!Kivi kotti!
nimeta taat

esimene koer

Postitus Postitas nimeta taat »

Arvan, et koer võta ikka selle järgi, mis jahti rohkem pead ja/või mida pidada tahad. On ju seajahis retriiveriga vähe teha (peale verejälje), sammuti on linnujahis taksist väike abi, muidu suht universaalne koer.
Pathfinder007
Postitusi: 78
Liitunud: T Veebr 24, 2004 3:26 pm

Postitus Postitas Pathfinder007 »

Mul tekkis seoses pardijahiga selline küsimus ,et milline koeratõug selleks kõige paremini siis sobib ? Nõutakse ju veelinnu taimestikust üles ajamist ja peale lasku veest väljatoomist .Kas mingi spanjel hanega jõuab ikka kaldale ujuda? Mis vahe on näiteks labradori ja retriiveri töös?
nimetu taat

Postitus Postitas nimetu taat »

Pathfinder007 kirjutas:Mul tekkis seoses pardijahiga selline küsimus ,et milline koeratõug selleks kõige paremini siis sobib ? Nõutakse ju veelinnu taimestikust üles ajamist ja peale lasku veest väljatoomist .Kas mingi spanjel hanega jõuab ikka kaldale ujuda? Mis vahe on näiteks labradori ja retriiveri töös?


Spanjel hanega ujuda jõuab, kuid roostikku takerdub. Labrador retriiver on üks kuuest retriiveri tõust, kõige enamlevinud.
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Postitus Postitas ninja »

Soovitan oma naabri koera kui ei tööta lase maha ja võta uus ! :wink:
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

Postitus Postitas madis »

noh alguses on ikka mõte väikeulukeid jahtida. need ju ainsad loomad keda 16-18 aastased noorjahimehed jahtida tohivad. ja peale seda ka plaan veel mingit aega neid jahtida.
beliving that the bow has soul
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

madis kirjutas:noh alguses on ikka mõte väikeulukeid jahtida. need ju ainsad loomad keda 16-18 aastased noorjahimehed jahtida tohivad. ja peale seda ka plaan veel mingit aega neid jahtida.

Nagu ma vanusest oletan ,ei oma sa veel isiklikku relvagi.Sel juhul võta taks v mingi foksterjer.Nendega võimalus ka ilma püssita loom kättesaada(urujaht) ja ajujahti ka igati sobiv koer kaasa võtta,ajab kõike.Mul omal oli ka esimeseks koeraks taks.
Kivi kotti!
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

Postitus Postitas madis »

jah tõsi ta on, et isikliku relva veel pole, sest selleks saan loa alles 3 aasta pärast. aga järgmine aasta saan juba väikeulukeid kastlõksudega püüda jne.. niisiis oleks jah vaja sellist koera, kellega saab ka sellist jahti harrastada, kus relva pole vaja.
beliving that the bow has soul
Kasutaja avatar
Jahimehe naisuke
Postitusi: 50
Liitunud: R Dets 03, 2004 12:23 pm

Postitus Postitas Jahimehe naisuke »

jõuluaeg - jahimehed - heategudele! :idea:
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Julgen soovitada vene spaanieli, hea iseloomuga, töökas ja visa, lastesõbralik. Vahest natuke kangekaelne, Urgu saata ei proovinud, aga kuuri alla mingi lõhna peale kaevas ise. Jänest ajas ka.
jäägermeister
Postitusi: 21
Liitunud: P Okt 17, 2004 11:35 am

võta laika

Postitus Postitas jäägermeister »

Soovitan soojalt laikat, endal lääne-siberlane ja vene eurooplane. Suurepärased koerad nii väikeulukite kui ka suurulukite peale, eriti kui edaspidi on plaan põtra, siga jms koertega küttida. Minu kutsud alles noored (esimene 2a teine 5kuune) aga sel aastal juba püüdnud 13 kährikut, ühe rebase. Hästi ajavad põtra, hirve ja siga, kuigi arenguruumi on, noored ka alles :wink:
Vanaisaloaga jahti ei pea!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

eks see sobiva jahikoeratõu valimine on kah, nii nagu paljudki asjad siin ilmas, et üks soovitab kõigest hingest üht, teine teist....mina ise vaatan hetkel suuremakasvulise taksi pilte ja mõtlen, et kevadel .. njaa ;) eks nooremale jahimehele peab koera valimisel mõtlema ka sellele, et veel paar aastat ja siis on n ii mees kui koer juba täisealised ja jahivalmis ... kuid jah, väikeulukite jaoks sobivam koer tuleks tõepoolest esimesena pähe ning mitte tingimata just urujahi vms jaoks, vaid näiteks ka verejälje peale ja muidu jahisõbraks.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Jahikoera valides ärge mõelge ainult sellele, mida tahate jahtida sellel või järgmisel aastal. Koera võtad ikka pikemaks ajaks ja võid temaga kümme aastatki jahti pidada. Nii et mõtle ikka pikalt ette.
jahinaine
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 11:19 am

Postitus Postitas jahinaine »

madis kirjutas:jah tõsi ta on, et isikliku relva veel pole, sest selleks saan loa alles 3 aasta pärast. aga järgmine aasta saan juba väikeulukeid kastlõksudega püüda jne.. niisiis oleks jah vaja sellist koera, kellega saab ka sellist jahti harrastada, kus relva pole vaja.


Sulle siin juba soovitati taksi ka mina soovitaksin kuna sa saad paari aastapärast ka relva kanda siis ongi taks sobivaks koeraks sest kui vaja verejälge ajada või suur ulukit siis on taks ka sellel alal tubli. Urujaht nii kui nii. Muidugi on veel terjerid aga mulle isiklikult ei sobi nende koerte närviline iseloom :cry: kui sulle sobib siis võid ka neile mõeld ajavad samuti suur ulukeid, muidu urukoerad . Jõudu sõbra valimisel ja kivi kotti :lol:
Suletud